Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Gablec tema

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ugh za špinat i stajanje
    nadam se da će doć sad Kaee i reć da je to hrvatski mit, ko krumpir

e sjetila sam se da mi je super bila ona sasina salata, mislim da je bila kombinacija rikola, pečeni ljubičasti luk i sjeckani orasi. Taj luk bi dao suludo dobar okus i miris
    Posljednje uređivanje od tangerina : 06.11.2015. at 14:38

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam nedavno imala istih dilema za sinov gablec, pa možda kome posluži...

Evo linka: http://forum.roda.hr/threads/88891-Z...-starija-djeca

Inače, sebi volim ponijeti na posao
    - abšmalcane mahune
    - salatu slanutak+kkuruza+feta sir
    - salatu od kuhanih jaja (sa ili bez junetine, ovisno čega ima doma)
    - tjesteninu s holandskim umakom (ali to izbjegavam zbog majoneze)
    - šnitu kruha sa sirom + mini rajčice ili krastavac na kockice
    - ciganski grah i pecivo

Nije uvijek tako, ovisno čega ima. U 50% slučajeva moj gablec je šnita integralnog kruha i sira + voće (danas su bile mandarine, jučer grožđe, jabuke i banane držim na poslu da imam za pojesti oko 13h kad mi ponovno padne šećer). Fina mi je tjestenina s tunjevinom, kuruzom i majonezom.

Imam u stolu kekse (obične piknik ili neke od integralnih žitarica) koji ne smiju biti jako fini, tako da mi ne bude gušt pojesti više od 2.

Znam nositi ono što se zatekne doma: zlevenku, kolače od dizanog tijesta, kifle, klipiće

Ako od prethodnog dana ostane đuveč ili tjestenina s umakom, znam i to ponijeti ali sam prečesto lijena nositi kućicu.

Od sira - već spomenuta feta i mozzarella su mi najfinije. Jogurte jedem uglavnom ljeti, zimi pijem čaj sa ili bez meda. Povremeno pijem kavu, ali ne redovito (to pijem doma ujutro obavezno uz doručak).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ugh za špinat i stajanje
    nadam se da će doć sad Kaee i reć da je to hrvatski mit, ko krumpir
    Bo'me je, ili ga tu jos nitko nije cuo.
    I sampinjoni koji se ne smiju jesti ako su stariji od ___________ [svastanesto strasno sto sam cula].

Ali stvarno, spinat ovdje griju bez problema. I krumpir. (Pa na kraju i ja.)
    S druge strane, umiru od straha ako poneses na posao sendvic koji nije u frizideru, ili ako pojedes hermeticki (tvornicki) zatvoren jogurt koji je stajao na sobnoj temperaturi u uredu od 8 - 10 ujutro ili ako ljeti kupis jaja u ducanu i nosis doma bez pokretnog frizidera.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Bo'me je, ili ga tu jos nitko nije cuo.
    I sampinjoni koji se ne smiju jesti ako su stariji od ___________ [svastanesto strasno sto sam cula].

Ali stvarno, spinat ovdje griju bez problema. I krumpir. (Pa na kraju i ja.)
    S druge strane, umiru od straha ako poneses na posao sendvic koji nije u frizideru, ili ako pojedes hermeticki (tvornicki) zatvoren jogurt koji je stajao na sobnoj temperaturi u uredu od 8 - 10 ujutro ili ako ljeti kupis jaja u ducanu i nosis doma bez pokretnog frizidera.

U Engleskoj jaja ni doma ne drže u frižideru.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    U Engleskoj jaja ni doma ne drže u frižideru.
    Jednom smo se bili upustili u neku raspravu o tome. Ispalo je da je stvar u pranju tj. nekakvoj obradi jaja prije nego idu u prodaju. Engleska se ne peru pa mogu stajati na sobnoj temperaturi. Americka su tako pripremljena izvana da bi, kazu, riknula odmah ako se ne pospreme u frizider. I drzim ih u frizideru, ali ne nosim coolere kad idem u kupovinu, neovisno o dobu godine.

Inace, tu valjda nitko ne bi pojeo tvrdo kuhano jaje koje je stajalo na sobnoj temperaturi (u ljusci, naravno). Mi i dalje jedemo takva, za gablec, a i ona obojana za Uskrs. Ta mi stvarno stoje na stolu u sobi, a onda ih pojedemo kad nam dopadnu saka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •