Ja sam nedavno imala istih dilema za sinov gablec, pa možda kome posluži...

Evo linka: http://forum.roda.hr/threads/88891-Z...-starija-djeca

Inače, sebi volim ponijeti na posao
- abšmalcane mahune
- salatu slanutak+kkuruza+feta sir
- salatu od kuhanih jaja (sa ili bez junetine, ovisno čega ima doma)
- tjesteninu s holandskim umakom (ali to izbjegavam zbog majoneze)
- šnitu kruha sa sirom + mini rajčice ili krastavac na kockice
- ciganski grah i pecivo

Nije uvijek tako, ovisno čega ima. U 50% slučajeva moj gablec je šnita integralnog kruha i sira + voće (danas su bile mandarine, jučer grožđe, jabuke i banane držim na poslu da imam za pojesti oko 13h kad mi ponovno padne šećer). Fina mi je tjestenina s tunjevinom, kuruzom i majonezom.

Imam u stolu kekse (obične piknik ili neke od integralnih žitarica) koji ne smiju biti jako fini, tako da mi ne bude gušt pojesti više od 2.

Znam nositi ono što se zatekne doma: zlevenku, kolače od dizanog tijesta, kifle, klipiće

Ako od prethodnog dana ostane đuveč ili tjestenina s umakom, znam i to ponijeti ali sam prečesto lijena nositi kućicu.

Od sira - već spomenuta feta i mozzarella su mi najfinije. Jogurte jedem uglavnom ljeti, zimi pijem čaj sa ili bez meda. Povremeno pijem kavu, ali ne redovito (to pijem doma ujutro obavezno uz doručak).