Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Život preko bare

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ja sam cijelo vrijeme sanjala o Midwestu. Bili smo u Atlanti i kuhali se, a Miami je još gori

Ne bih ni ja išla bez osiguranog posla i dozvola. To što imate osiguran smještaj jako olakšava stvari, ali nije Amerika više obećana zemlja u kojoj svatko nađe posao.
    Nije bila ni prije 20 godina, a pogotovo ne sada. Tamo brzo shvatiš što je sve valjalo i bilo dobro ovdje... a to ne vidiš dok si tu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije bila ni prije 20 godina, a pogotovo ne sada. Tamo brzo shvatiš što je sve valjalo i bilo dobro ovdje... a to ne vidiš dok si tu.
    Na primjer?

Daleko od toga da nista nije valjalo u Hrvatskoj (tim vise sto ja nisam otisla zbog politickih ili ekonomskih problema, vec doslovno tek tako), ali... o cemu pricas?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Na primjer?

Daleko od toga da nista nije valjalo u Hrvatskoj (tim vise sto ja nisam otisla zbog politickih ili ekonomskih problema, vec doslovno tek tako), ali... o cemu pricas?
    Ne pričam, pričaju se priče. Govorim o vlastitom iskustvu od prije 20 godina. Imala sam prilike oprobati se, ali nisam otišla zato što mi u Hr nije valjalno nego eto - pružila mi se prilika da odem na 6 mjeseci i vidim što se nudi. Usput sam odradila tečaj za stručni ispit iz svoje struke, koji sam mogla položiti, ali nisam jer sam u međuvremenu donijela odluku da se vraćam. Jednostavno se MENI nije svidjelo. Ne kažem da je tako svima, nigdje nisam rekla da je ovdje raj a tamo sranje. To ovisi o hrpi različitih stvari. Životi su različiti. Ali kad sam s prijateljem razgovarala o plaći, o mogućnostima, o ovom, o onom... shvatila sam da je moja (a ne bilo čija) startna pozicija 2 metra ispod zemlje. Nisam bila u jednakoj poziciji s domaćima. Zapravo, to je sasvim normalno i očekivano. Naravno da me nitko nije dočekao raskriljenih ruku. Vjerojatno bi mi bilo ok da sam otišla odmah nakon studija, ali bratemili, ja sam otišla s uhodanog posla. NIšta mi nije falilo niti sam bila nezadovoljna, bila sam samo znatiželjna. Za mene osobno to je ispalo traženje kruha preko pogače, pa sam se brzo opametila i vratila gdje mi je mjesto.

Dojmovi - nisam mogla vjerovati da netko tko je završio high school ne zna što je to nazivnik. Ali to je isto individualno. Vidjela sam toga i po Engleskoj, da budemo pošteni, a našlo bi se i kod nas, ali u onom trenutku 1994/95 izgledalo mi je čudno.

Eto. Kad usporediš zdravstveni sustav, mirovinsko, porodiljne dopuste i sve ono što je MENI u tom trenutku bilo bitno, MOJA kazaljka na vagi je presudila u korist Hrvatske. Naravno da nije tako svima. Ne bi ni meni bilo isto u svakom trenutku mog života, ali eto - ja sam stekla dobar uvid. I još nešto sam naučila - sve dobre stvari koje smo u životu vidjeli i iskusili ne možeš imati u isto vrijeme i na istom mjestu. Život je kompromis.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam skužila itekako što je tu bilo dobro tek kad sam otišla, a to se najviše odnosi na stil života. Npr. to što uglavnom treba sjesti u auto da bi došli do parka ili dućana mi je bilo grozno, ali i dalje mislim da kad se sve zbroji i oduzme, Amerika pruža više mogućnosti.
    Rekla bih da se isplati otići visokoobrazovanima u deficitarnim zanimanjima, ali ne čini mi se baš da blagajnica u wallmartu živi puno bolje od blagajnice u konzumu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •