-
21 mjesec, a još uvijek miksamo :(
Već me dugo mući problem moga sina blizanca koji nikako ne želi žvakati i jesti hranu u komadićima.
S dohranom sam počela sa 6 mjeseci i oboje su dobro prihvatili. Nisam nikad miksala nego gnječila vilicom, a kad smo počeli s mesom samo bi ga na sitno nasjeckala. Problemi s njim (ona jede sve u svim oblicima) počeli su s oko 10 mjeseci kad bi poneki obrok odbijao i povraćao. Sumnjala sam da mu nešto ne paše od hrane (jer smo tad još uvijek uvodili nove namirnice), ali sam brzo shvatila da nije do hrane -okusa, vec do toga koliko je više ili manje tekuće/kremasto. S godinu dana smo uz savjetovanje s pedijatricom počeli miksati, jer je svaki obrok postajao prava mala noćna mora. Do danas kad god je miksano, a može biti bilo što, pojede sve bez problema, ali ako mu pokušamo dati bilo što u komadićima odmah povraća. Sad im je vec 21. mjesec, a on sve što jede ne smiksano su keksi i štapići (ne želi ni kruh). Primijetila sam da ne želi ni voće, ali uglavnom zato jer mu se to gadi uhvatiti u ruku - vlažno je (inaće je osjetljiv na nered i smeta ga i najmanja mrvica po rukama). Sve samo guta i ne želi žvakati, dok mu sestra čak i jogurt promelja po ustima prije nego proguta.
Prije dva mjeseca su krenuli u vrtić i nadala sam se da će tamo uz drugu djecu početi normalno jesti, ali još uvijek nema pomaka.
Po svemu drugome je veselo i sretno dijete.
Dakle, ima li koja mama (ili tata) kakav savjet? Jeste li se susreli sa sličnim problemom?
Teško mi je povjerovati da je to samo faza, jer sad već predugo traje. Mislili smo da je možda nedostatak zubi, ali sad već i zube ima...
Pomagajte ako znate.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma