Eto, i to smo riješili.![]()
"Završetak rada" valjda znači da tada obrađuju te zadnje pacijente. Zato onda ne primaju knjižice nakon 13, da zadnje stignu pregledati u tom intervalu.
Takva su i moja iskustva kao pacijentice.
kako ćeš primiti pacijenta bez knjižice?
Pa onda ti treba karton, pa tek onda pregledavaš pacijenta. Za to ti treba debelo više od 5 minuta
Mene samo fascinira ideja da dođeš kod pedijatra 5 min prije završetka radnog vremena i očekuješ da ti dijete bude pregledano (od tvog pedijatra, a ne od suprotne smjene).
U 13:05 će ti vjerojatno uzeti knjižicu, ako nema nijednog drugog pacijenta.
Ali u 13:25 neće jer se pregled ne stigne obaviti dovoljno brzo da se može "useliti" druga smjena.
Ili neće jer obavlja papirologiju.
Moja doktorica u to vrijeme rješava doznake, recepte, i sve ostalo što ne stigne uz pacijente.
Kaj bi trebala papire za doznake za pelene, inzulin, podmetače za krevet, katetere, nositi doma ko domaću zadaću?
Hellou!
A da vam to ne napravi onda bi bilo drvlje i kamenje na nju.![]()
Inzulin se ne dobiva na doznake, nego na recept (sry na offt)
U pravu si, ali eto, može se desiti da ima dovoljno vremena i da u 13:05 primi knjižicu. O tome često odluku donosi sestra, jednostavno niti ne pita dr osim ako pacijent ne inzistira. Primamo knjižice do jedan, točka.
Ne, test-trake, igle, lancete, potrošni materijal za pumpu (za pacijente na pumpi), trajni penovi - to ide na doznaku. Inzulin je lijek i ide na recept.
Edit: doznake se pišu na razdoblje od tri mjeseca i nažalost ne ide elektronski, pacijent mora doći u ordinaciju, a inzulin može preko e-recepata i piše se jednom mjesečno.
Last edited by Danka_; 17.11.2015 at 13:55.
Mislim da mima ne želi priznati da je u krivu.
5 stranica pišemo, i manje više se svi slažemo, na kraju dodagoda kopira članak iz NN, no nije niti to dovoljno da bi mima popustila i priznala da možda i nije u pravu
Gle ne znam, meni tata kaže, odi kod doktorice ostavila je na porti doznake, ja ne gledam kaj je. Zahvalna sam kaj tata ne mora čekati a sada kaj i kak, meni je to sve isto, nisam dijabetičar. Na sreću.
Poanta, doktori rade i onda kada mi mislimo da se odmaraju onih pola sata prije kraja ili početka smjene, isto kao i druge profesije.
Naravno da ne želim, kad sam u pravu.
Zašto bi mene to što se vi svi slažete u nešto uvjerilo?! Argumenti su vam loši.
Ovo što je dodagoda linkala se ne podudara sa realnošću, barem ne sa mojim iskustvom, jer ja nigdje nisam vidjela da piše da se pacijenti primaju do 13:00, dapače ako se knjižice primaju do 13:00 to baš znači da se pacijente prima i nakon toga.
Pa naravno da rade, nisam to dovela u pitanje.
Ali inzulin ne dižeš preko doznaka nego na recept. Znaš zašto pilim: zato što je inzulin life-support terapija, nadomjesni hormon bez kojega je život nemoguć (i tebi koja nemaš dijabetes, tj. sama ga proizvodiš). U Hrvatskoj je dostupan svim pacijentima koji ga trebaju, ali nažalost nije tako u cijelom svijetu - pri čemu to nije slučaj samo u Trećem svijetu.
Pred tri dana bio je Svjetski dan dijabetesa, inače rođendan Fredericka Bantinga, kanadskog znanstvenika koji je sudjelovao u otkriću inzulina 1922., spasivši time živote mnogih ljudi.
Last edited by Danka_; 17.11.2015 at 14:12.
Kakve to veze ima sa ovom raspravom i zašto bih ja to trebala znati?
pa ima veze. Knjižica se predaje do 13 h.
Naravno da ne smije - pa kako će znati koga je primila? Peru Perića ili Marka Markića-
Knjižice su se predavale do 13 h - ona je došla u 13,25, znači nije u uredovno vrijeme dala knjižicu, kao da nije niti došla u radno vrijeme
Bitno je da su tebi jasni samo tvoji argumenti.
Meni je ovo dovoljan argumen, da ne treba 5 stranica pisanja.
Pa čuj, ja čitavo vrijeme i osporavam to pravilo da se knjižice primaju do 13:00, i smatram ga proizvoljnim pravilom. Jasna mi je njegova namjena, ali je u situaciji kada u čekaonici nema pacijenata potpuno besmisleno.
Tako da, naravno da su mi jasni samo moji argumenti, kad su dobri, za razliku od tvojih.
Osporavaš i radna mjesta i uredovna vremena banaka/ pošti/ dućana/ satnicu u školi/ raspored testova / školskih praznika?
Kod moje dr.pise do kada se primaju pacijenti,isto tako pise kada zdravi-kada bolesni.Ja to postujem.Dr.nije trebala izaci ranije,niti si ti trebala doci u vriheme u koje se knjizice ne primaju osim ako nije izuzetno hitno-sto nije jer da je otisla bi prije.I ja sam puno puta bolesnog nakon neprospavane noci probudila jer bolesni su od 8-10.30 .Nije mi cak palo ni napamet da eto pitam jel moze drugacije.Stoga nije dr.u pravu,a ti pogotovo.Ako hoces komfor i vrijeme koje ti pase imas privatne poliklinike pa izvoli :D.
Pa zapravo, tema je iscrpljena. Složit ćemo se da se ne slažemo, mislim na Mimu u odnosu na većinu drugih upisa, i to je to.
Nije sad da će se išta u našim životima promijeniti nakon te konstatacije.
Ova tema ima već 5 stranica.... žene, pa čemu to..?
Pa pokretačici je već muka, sigurno![]()
Ne znam, kod naše pedijatrice srećom nema tih pravila o vremenu primanja zdrave i bolesne djece, naletila sam na to čini mi se jednom u suprotnoj smjeni (ili je bilo kod nekog zamjenskog pedijatra, ne sjećam se više), ali nisam stekla dojam da se to stvarno poštuje. Dijete se može razboliti i u 12:00, odnosno i u to vrijeme roditelj može zaključiti da je odlazak doktoru neophodan, tako da takva pravila stvarno nemaju smisla.
JAsno mi je da se na taj način pokušava organizirati rad, ali ne bih rekla da se toga doktori kruto drže, bar ja nisam imala takvo iskustvo.
Ja nikad nisam budila bolesnu djecu. Uvijek sam imala osjećaj da je taj san kod bolesti toliko dragocjen da sam ga se maksimalno trudila ne uznemiravati i sve nekako izorganizirati okolo tog sna. Mislim da se dogodilo i da preskočim odlazak doktoru (a planirala sam) jer se dijete ne budi. Doduše (kuc kuc), nitko od mojih nije bio često bolestan pa sam vjerojatno imala i sreće da se tako moglo.
Pa da, kazem da je tu puno uredjeniji sustav i da super funkcionira jer se, uglavnom, postuju pravila.
Ali ja sam mogla kod opce prakse sto god obaviti telefonom, a moji mogu jos i sad (ostali su kod te doktorice). Svi zovu za sto god, kad god.
U ustanovama gdje se dolazi bez najave (Urgent Care, iliti stepenica izmedju redovne prakse i hitne) postoji tocno navedeno vrijeme do kad se primaju prijave -- obicno je to oko 30 minuta prije sluzbenog zavrsetka radnog vremena. I nema sansi da ikoga prime nakon toga. Hitan slucaj ce ici na hitnu, pozvat ce im i hitnu ako je tako zagustilo, a oni ce pruziti samo prvu pomoc dok cekaju, a sve ostalo ce na hitnu u vlastitom aranzmanu. Ili ce cekati pregled sutradan.
ne stignem citat sve postove al kad vidim o kakvim sve pravilima pisete kod svojih pedijatara, ja sam presretnaaaaa s nasim predivnim dr. Lucevom kod kojeg nema takvih nekih striktnih procedura a mogu reci da mu savrseno funkcionira ordinacija, puno bolje nego kod moje opce prakse koja ima 100 pravila i stalno joj je kaos u ordinaciji, nikad nije u svoje radno vrijeme na vrijeme uredno je pacijenti docekaju sjedeci u ordinaciji kao imala je nesto za obaviit i tako stalno dolazi kasnije odlazi ranije al zato joj sestra mora biti uvijek tamo.:\
Pedijatar nam je za 10 i takvi bi svi pedijatri trebali biti, vjerujem mu 100%, susretljiv, nasmijan, strucan, da roditelju potpune infomracije, sve lijepo objasni.
da mogu i znam kako, nominirala bih ga za pedijatra Zagreba, ma i Hrvatske. Najbolji je.
naša (sad već bivša) pedijatrica je tako organizirala vrijeme, kad radi s bolesnom, kad sa zdravom djecom
i mogu reći da je to puno bolje funkcioniralo nego prije, kad nije imala takvu podjelu i kad je jurila iz ordinacije za bolesnu u onu za zdravu djecu
Slažem se, dobar je, bili smo jednom kod njega u dežurstvu.
Istina je doduše se kad smo došli postavio u stilu "što ste došli".
Zato mi baš i ne sjedaju ove tvrdnje da je baš jednostavno dobiti liječničku pomoć u drugoj smjeni/dežurstvu/na Hitnoj - tu se ipak primaju hitni slučajevi.
OK, neće vjerojatno nitko baš odbiti pregledati dijete (iako, i to sam doživjela) - ali nije baš niti da se po defaultu podrazumijeva da će vas primiti.
Primarni pedijatar pak mora pregledati dijete, tako da mi je jasno da je svakom najdraže otići k primarnom.
PA eto, isto tako je situacija dolaska pet minuta prije kraja radnog vremena sasvim legalna.
je, stvarno je najbolji, imali smo dugi staž kod njega s oboje djece.
ali isto se znalo dogoditi da više ne uzimaju knjižice.
jednom smo došli odmah nakon vrtića, čekaona je bila dupkom puna,
na redu smo bili gotovo pred kraj radnog vremena,
sestra je uredno rekla onima koji su došli u to vrijeme
da dođu drugi dan, jer više ne primaju knjižice.
po meni skroz ok, jer bi valjda bili do ponoći tamo.
isto tako nas je jednom čekao kad su nas zvali iz vrtića,
mali kurio 40 i nije mogao piškiti.
nazvala sam, objasnila situaciju, njima je bilo pola sata pred kraj radnog vremena,
a nama je toliko trebalo do DZ.
čekali su da dođemo, dr ga pregledao, poslao na vađenje krvi,
čekao nalaz i dao atb.
stvarno svaka čast čovjeku.
koji sam ja mazohist
kad i dalje ovdje navraćam
osim što sam mazohist sam i glupa
jer ne mogu shvatiti da li se neki samo zabavljaju tipkajući na forumu dok čekaju da im prođe radno vrijeme
do zadnje sekunde
ili su tu u pitanju neke dublje frustracije
Pa meni jest zabavno čitati :D
Jer nisam emotivno involvirana. A Mima zaista ne generalizira (ako su njeni postovi izvor patnje).