Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 640

Tema: Napad na Pariz

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam vidjela što je napisala i zbog čega je točno banirana, nije me bilo čitav dan za kompom.
    Nitko nije cijeli dan za kompjuterom ali post na koji sam reagirala nije obrisan:

Citiraj ZaraMia prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne da idem na temu o kašlju , nego idem što dalje odavde , jer tu te pojedinci natjeraju da se zapitaš jesi luda samo ti ili i većina ljudi koja misli kao i ja. Pročitajte komentare po portalima , moje mišljenje prema ovoj invaziji muslimana dijeli većina ljudi. Ali dobro , ne da mi se više uopće natezati po ovoj temi. Lijep pozdrav

Poslano sa mog C6603 koristeći Tapatalk
    Mislim da je ban dobila za post u kojem pojašnjava kako i zašto joj se ne sviđa "ta njihova vjera" (islam općenito).

Bila je eksplicitna i jednostavno je prešla crtu, koliko sam vidjela.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zelim samo uputiti sluzbenu notu nezadovoljstva.
    Jos sam pod dojmom sinocnjeg izljeva mrznje, i dok sam napisala post sve ste obrisali i zakljucali. Nisam zadovoljna . Radije volim kad se vidi s kim imamo posla.

No, dobro, razumijem i prihvacam.

Bilo je to jaaako, jaako daleko od "presla je crtu". :maybeeventrol":
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 17.11.2015. at 07:10

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na temu plakanja za žrtvama sličnih pokolja: http://www.index.hr/vijesti/clanak/

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mogu samo reći, što se tiče Njemačke, svi Njemački mediji su taj dan izvještavali o terističkom napadu u Bejrutu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Osim toga nadam se da je jasno zbog čega ova posljednja reakcija na teroristički napad u Parizu.
    Niti za terorističkog napada ljetos u Tunisu na mahom Europske turiste, većina žrtava su bili Britanci, nije se izvještavalo čitav dan iz minute u minutu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ispada da je život bijelaca vredniji od života svih "obojanih".

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je ban dobila za post u kojem pojašnjava kako i zašto joj se ne sviđa "ta njihova vjera" (islam općenito).

Bila je eksplicitna i jednostavno je prešla crtu, koliko sam vidjela.
    pa kako nije dobila ban (a trebala je) za slanje u minska polja i slicne postove koje je pisala, mozda je i bolje da je post izbrisan
    da sam znatizeljna, jesam

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam post vidjela, i da, Danka_ ga je dobro sumirala.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ginger zadrava je radoznalost, ali to sto je napisano ti zbilja ne treba. Mislim da te poznajem. Samo bi se nanervirala, ja jesam.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene više zanima što su odbrusile apri i čoksa

Nego, mene zanima zašto sigurnosne službe ne privode imame koji pune glavu mladima da je džihad vrijedniji od hodočašća. Čim krenu s tim pričama, jasno je kamo vode. Ne razumijem zašto se čekaju ovakve katastrofe da bi se onda hvatali počinitelji...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene više zanima što su odbrusile apri i čoksa

...
    pa nisu one banane - tu ti je što su rekle

http://forum.roda.hr/threads/89156-G...opis-na-forumu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger zadrava je radoznalost, ali to sto je napisano ti zbilja ne treba. Mislim da te poznajem. Samo bi se nanervirala, ja jesam.
    spajka, u pravu si
    neke stvari je jednostavno bolje preskociti
    i je, dobro me znas

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ispada da je život bijelaca vredniji od života svih "obojanih".
    Točno u sridu. Tlak mi dižu ti Facebook profili s tim slikama s FRA zastavom. Licemjerno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako ti moze tlak dizati javno izrazavanje solidarnosti, sucuti prema zrtvama? Jasno mi je na sto ciljas, ali vratil bih se na post od vertex. Nego, ispada da su teroristi bili sasvim solidno integrirani. Ovaj imao popularni kvartovski kafic.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Empatija nikad nije licemjerna.
    Možda ne znaju za drugi teroristički napad, ali iskazivanje empatije na bilo koji način - nije licemjerno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Naravno da su bili integrirani, što god smatrali pod tom integracijom. U Njemačkoj prema procijenama ima 43000 Islamista. Do sada je spriječeno 12 većih terorističkih napda u Njemačkoj..

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Niste razumjeli najbolje, a istina, nisam se najbolje ni izrazila u tom postu.

Nije li licemjerno da je Facebook stavio mogućnost stavljanja samo FRA zastave, ali da nekih drugih država tamo nema, a pretrpjeli su iste ili gore napade? Može se dogoditi da neki korisnik Facebooka ne zna šta se u svijetu događa i da trenutno susosjeća sa FRA jer je to medijski puno bolje popraćeno kod nas, ali od Facebooka nije fer što ne poštuje jednako i neke druge države.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dodatak za zastavu na profilnoj slici nema apsolutno nikakve veze sa navedenim Safety Check dodatkom.

To su dvije različite stvari.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Naravno da su bili integrirani, što god smatrali pod tom integracijom. U Njemačkoj prema procijenama ima 43000 Islamista. Do sada je spriječeno 12 većih terorističkih napda u Njemačkoj..
    Zezaš?! 43 000?! Znači službe znaju da su to potencijalno opasni ljudi, ali oni normalno žive u društvu?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne možeš čovjeka zatvoriti preventivno prije nego kaj počini zločin.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Znam, ali zar nije nemoguće pratiti tih potencijalnih 43000 terorista danonoćno kako bi se spriječilo njihovo djelovanje? Napad na Pariz odličan je primjer kako je to nemoguće... I ono što me zbilja zanima, kako su vlasti procijenile da su to potencijalni teroristi? Na temelju prisluškivanja razgovora, pronađenog oružja?!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A što misliš kako su spriječili tih 12 napada? Morate još znati da od tih 43000 je 6000 Salafista u Njemačkoj, to su još veći ekstremisti unutar Islamista. Slušala sam dva govora prije jedno 2 godine tog vođe Salfista na televiziji, javno na ulici su imali tribinu. Perfidno je blago reći, ali osnove za hapšenje nije bilo. Oni su svi pod prismotrom, ta scena se u Njemačkoj strogo prati. Morate i znati da je Njemačka vrlo liberalna, najliberalnija zemlja u zapadnoj hemisferi, što stalno naglašavam. To naravno ima svoje velike pozitivne strane, ali jasno i negativne.

Pa tako su mi ova baniranja ovdje sa ovogo foruma prilično nepojmljiva, ne zaboravite ja sam Nijemac dušom koliko i Hrvat i da lomim se tu ponekad, jer sam još osim otga dijete socijalizma, ali demokracija za mene ima drugačije značenje kao Nijemca, nego kao Hrvata.

Cem Özdemir, turčin porijekoom, inače političar i predsjednik stranke 90/Zeleni dobija već u par navrata eksplicitne prijetnje tipa konlogori će ponovno oživjeti i iz njih će izlaziti pepeo turaka i slično. Prijava takvih prijetnji, kada su i locirali anonimnog koji je prijetio završila je makismalno novčanom globom ili izrijekom da se radi o slobodi mišljenja, a ne kaznenom dijelu.

Tako da vam ja teško ponekad mogu objasniti zbog čega nešto pišem i kako pišem, a posebno vam ne mogu prenijeti u par kartica teksta čitavu društveno-socijalno-gopodarsku-poltičku scenu u Njemačkoj.

Svako poztivno ima svoje i negativno i obrnuto. Ne možeš se zvati liberalom i zastupati samo određena liberalna stajališta i samo onda kada tebi odgovoraju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nisam ti još posve odgovorila na pitanje, sorry. Naravno da ih je nemoguće sve pratiti, ali oni se niti ne skrivaju. Svatko ovdje ima pravo reći i misliti što želi. To ijest problem i sa ovim sada izbjeglicama. Kako ocijeniti da li je netko tko se deklarira kao Islamist ili Salafist i potenecijalni terorist, sada ili jednoga dana, Teško, zapravo jako teško. To je ona druga strane nepatvorene demokracije i liberalizma. Stoga također ne čudi niti Pariz, a niti Pegida kojoj su se priključili mnogi koji u svojoj šustini nisu nacisti niti hejteri, ali žele da ih se čuje, jer ta vrlo otvorena i liberalna demokracija ponekad dovodi do apsurda, pa se od silne želje sljediti liberalna načela ne čuju brige i strahovi pojedinaca i to je sljedeći problem.A Pegida to debelo koristi za svoje ciljeve. Mnogo ljudi bježi iz ovih ili onih razloga, ali svi oni imaju vrlo jasne vizije tko su i što su i ne žele se toga odreći, pogotovo kad su jednom na sigurnom. To je također činjenica. Kao što sam već rekla ja sam prvi protivnik zatvranja granica za ovaj val koji se dogodio, ali sve to promatram takođe sa rezervom pogovoto kada pogledam veliku sliku sa puno različitih aspekata i nekih povijesnih činjenica.
    Također ovih 43000 Islamista nisu došli u Njemačku unazad godinu dana.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Uh, još sam pod dojmom... Meni osobno kao laiku se zapravo čini, a možda zaista debelo griješim, da se terorizam zapravo nikada neće moći iskorijeniti... Potencijalni manijakalni ubojice su među nama, uvučeni u sve pore našeg društva (ovaj je vodio kafić) i tko zna kada će zbog trenutka nepažnje, propusta ili opuštanja tajnih službi bilo gdje u svijetu doći do novog masakra... Hollande je najavio rat, Putin tuče ko blesav, Ameri već odavno, ali opet imam dojam da nam se ne piše dobro... Zaista, što učiniti da se to zlo iskorijeni?!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam, nemam blagogo pojma, ali se ne želim odreći demokracije i liberalizma, jer opiciji toga se još više bojim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa zar nije njemacka bas primjer drzave gdje se govor mrznje relativno najstroze sankcionira? Kaznenim zakonom?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nije, to je Velika Britanija. U Njemačkoj ne postoji hate speech ili hate crime, odnsono kazneni zakon za tako nešto.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što to znači? Da na billboard možeš okeljiti poruku "crnci ovdje nisu dobrodošli"?

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Oni su svi pod prismotrom, ta scena se u Njemačkoj strogo prati. Morate i znati da je Njemačka vrlo liberalna, najliberalnija zemlja u zapadnoj hemisferi, što stalno naglašavam. To naravno ima svoje velike pozitivne strane, ali jasno i negativne.

Svako poztivno ima svoje i negativno i obrnuto. Ne možeš se zvati liberalom i zastupati samo određena liberalna stajališta i samo onda kada tebi odgovoraju.

To je Šafran tako lijepo sročila da sam morala doći potpisati.

X

Tako da vam ja teško ponekad mogu objasniti zbog čega nešto pišem i kako pišem,
    .
    Evo da znaš da nas ima kojih to razumiju, pa samo ti nastavi, mislim da je dragocjeno takvo stajalište.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim safran da nisi u pravu. Nemoguce je da se govor mrznje ne prepoznaje i ne sankcionira. Pitat cu bas frendicu koja se kuzi u medjunarodno pravo, ne kuzi nego time i bavi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    ...Hollande je najavio rat, Putin tuče ko blesav, Ameri već odavno, ali opet imam dojam da nam se ne piše dobro... Zaista, što učiniti da se to zlo iskorijeni?!
    Sto uciniti da svjetske sile prestanu voditi ratove za svoje interese? Da ratuju "u ime demokracije"...? Da lokalne militantne skupine sirom svijeta ne vode lokalne mini ratove? Da korporacije prestanu izrabljivati? Zaista, sto uciniti za mir u svjetu?

Razumijem sto si htjela reci, terorizam je veliki problem kojem se zbilja tesko nazire rjesenje, ali nije izolirana pojava nego plod miksa suvremenih medunarodnih odnosa.
    ...

I meni ovo za Njemacku zvuci bas neobicno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pitaj. Gdje sam rekla da se ne prepoznaje i da se ne sankcionira? Sankcionira se maksimalno novčanom globom. Još nitko radit govora mržnje nije završio u zatvoru koliko mi je poznato u Njemačkoj.
    Ovdje se zabranjuje ispravljati gramatičke greške korisnika foruma. Inače tek sam kasnije shvatila da je zuta zapravo išla mene. Prva pomisamo mi je bila, To je njeno pravo da je to smeta, a moje pravo da pišem kako pišem. Moj problem što sam ili zaboravila hrvatski pravopis ili ga nikad nisam pošteno niti naučila. A njen što tome pridaje neku važnost.
    Razmisli malo o tome.
    Međutim nešto se konkretnije pokrenulo početkom ove godine u tom pogledu u Njemačkoj gdje je predviđena zatvorska kazna od 3 mjeseci do 5 godina. No, vidjet ćemo kako će se konkretno i provoditi.

Alga drago mi je da ima ljudi koji razumiju što pišem. Rado bi ja to još malo proširila, ali ovaj forum još nije sazrio za to.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

To je između ostaloga vrlo osjeltjivo pitanje u jednoj demokraciji i liberalnom društvu. Zakon definira opće, a sud je mjesto da se dokaže je li ili nije. Zakonom nisu defnirane izjave ili čitave rečenice. Osim toga, progone radi verbalnog delikta smo imali u bivšoj Jugoslaviji, zar ne?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam je li ikad i u rh netko znog govora mrznje zavrsio u zatvoru, ali, sto to znaci? Nis!

Banned
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Nije dosta kaj bi me stjerale u kut , sad bi me i u zatvor poslale. Unbeliveable.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se već spominje bivša država
    http://www.hayat.ba/vijest.php?id=13660

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"ovdje se zabranjuje ispravljati gramatičke greške korisnika foruma"
    To je potpuna besmislica u kontekstu razgovora o govoru mržnje i reguliranju sankcioniraja govora mržnje kaznenim ili prekršajnim zakonom.
    Razna društva, oranizacije, skupine imaju svoja pravila, kako u Hrvatskoj, tako i u Njemačkoj.
    Inače, baš mi prijateljica iz Njemačke priča kako su ona i muž kritični prema njemačkoj politici prema izjeglicama pa ih obitelj smatra dežurnim nacistima, a da i mainstream novinari i i vodeći političari kritičare vrlo lako optužuju da su iz "tamne Njemačke".
    Posljednje uređivanje od vertex : 17.11.2015. at 21:48

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Evo sada opet u Hannoveru, otkazali utakmicu zbog navodne bombe... I mislila sam si da je to lažna uzbuna, da nije bila već bi sve odletjelo u zrak, ali strah je ubačen u ljude i teško da će ga se više iskorijeniti... Nisam tako mlada da se nebih sjećala i života kakav smo nekada živjeli, bez bombi i raskomadanih tijela na ulicama gradova... Nemira na Bliskom istoku je uvijek bilo, ali i uz njih ljudi su vodili normalne živote... Teško se oteti dojmu da kaša koju sada imamo serviranu nije zakuhana u nekim malo višljim zakulisnim igricama...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije zakulisna igra. Već to što sad postoji internet. Dok sam prije god dana čitala u NG da mob u zemljama Trećeg svijeta život znači (jer ljudi dog trg, posao, i sl) nije mi ni na kraj pameti palo da će mob značiti i ovo "Vidi, tu gdje zutaminuta živi ima čiste vode, hrane u izobilju koju se baca. Ajmo tamo". I dok su se tel operateri potrgali da nam objasne da nas spajaju dogodilo se čudo - uistinu smo se spojili sa svim odsječenim, nerazvijenim dijelovima svijeta od kojih nas je ranije odvajalo njihovo neznanje da takvo što uopće postoji kao flaširana voda u 5h na benzinskoj. Sad se zapadni urbani čovjek ljuti što se doselio zmazani, siromašni susjed i kvari komoditet.

Banned
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

A zakaj nema mojih komentara ? Dva sam napisala , a nema nijednog.

Poslano sa mog C6603 koristeći Tapatalk

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, baš mi prijateljica iz Njemačke priča kako su ona i muž kritični prema njemačkoj politici prema izjeglicama pa ih obitelj smatra dežurnim nacistima, a da i mainstream novinari i i vodeći političari kritičare vrlo lako optužuju da su iz "tamne Njemačke".
    Dobro, i? To je samo njen primjer, a što se tiče novinara i političara samo jedna strana priče. Ne misliš valjda da će biti progonjeni radi toga? U Njemačkoj je mainstream demokracija i liberalizam, još uvijek za sada, a ljudi su podijeljeni i oko ove situacije, naravno, pa to je valjda jasno i dozvoljeno, zato i imamo toliko političkih stranaka i opcija.

Inače, u njemačkim debata prisutni su uvijek eksperti istog ranga koji zastupaju suprotna stajališta.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    "ovdje se zabranjuje ispravljati gramatičke greške korisnika foruma"
    To je potpuna besmislica u kontekstu razgovora o govoru mržnje i reguliranju sankcioniraja govora mržnje kaznenim ili prekršajnim zakonom.
    Ali ne i u kontekstu demokracije u svojoj suštini.

Primjer koji pruža osobolje ovog foruma, a tiče se ispravljanja gramatičkih grešaka od jedne novije korisnice foruma, zvuči ovako:

osoblje1: Tema je pravo intelektualno izdrk....e.
    osoblje2: još jednu samo zucneš na OVOME topiku i još jednom samo prospi pamet pred korisnicama, letiš s Foruma brzinom MIG-a 29.

Reakcija ostalih forumaša na ovakvo osoblje izostaje kao i obično.
    Što bi se dogodilo da su te iste ili slične rečenice upućene tom osoblju, mislim da već znamo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene si preskocila gdje sam vrlo fino ( PRVA!) zamolila da to ne cini . Nekoliko puta.
    i onda nekoliko puta ista pitanja i tvrdnje da ona to treba i zeli ciniti , iako zapravo nije po pravila foruma.
    Meni je genijalno kako ljudi ( a i ti spadas medu njih) vide samo ono sto zele vidjeti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.11.2015. at 05:44

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Preskočila sam te namjerno, a sama si upravo napisala i zašto.
    Sirius, draga, pa i ti mnogo puta vidiš ovdje samo ono što želiš vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To sto bi se dogodilo da su takve recenice upucene osoblju nemas pojma.
    Jer nije stvar u recenicama nego u namjeri . Pa sad netko novi moze biti nespretan i nesnalazljiv na novom mjestu, njemu se tolerira zapravo puno vise nego osobama koje su vec tu dulje.
    To sto ti to ne vidis ne znaci da se ne dogada. Postoje privatne poruke, i postoje brisanja nepozeljnog sadrzaja bez javnih upozorenja i bodova. Da li je to demokracija nemam pojma. Prije bih rekla da je pedagogija pa se novi korisnici diskretno " odgajaju " za forumsku komunikaciju. Iako se mozda to ne bi trebalo ciniti jer ljudi su punoljetni , a pravila javna ? Iako neki preskoce i citanja pravila iako pise da je obavezno.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.11.2015. at 05:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ti zarko zelis da ti netko javno iskace zbog svakog nespretno srocenog glagolskog vremena , izostanka zareza ili krivog slova , javno, i da skrece paznju sa sadrzaja koji zelis reci-izvoli.
    Slobodna si zamoliti da u tvom slucaju dozvolimo trolanje u ime demokracije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ako mislis na ton i nacin...
    to ti je kao kad roditelj podigne glas, a ne dobijes kaznu.
    Edukativno. Na nekog bolje djeluje podignuti ton nego kazna.
    To ti je demokracija u kuci.

Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •