Pokazuje rezultate 1 do 50 od 640

Tema: Napad na Pariz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo se prije 13 dana vratili iz Pariza.

Svjesna sam situacije, terorizma, globalne nesigurnosti, islamista, ali ocito ne dovoljno.

Prvo prosvjetljenje sam dozivjela par dana prije puta kada sam trazeci neke podatke preko stranice mupa procitala da je u Francuskoj stupanj visoke pripravnosti zbog terorizma, neke savjete, sto ocekivati. Tu me strefilo onak posteno.

Razvili smo plan u slucaju sto i kako i ako, i oboje imali kontakte hrv. veleposlanstva u mobitelima. Sam grad mi nikako nije sjeo pa cinjenicu da se na puno strateskih mjesta moglo vidjeti duge cijevi na cesti, nismo previse niti zapazali. A bilo ih je podosta.

Sinoc ,kada se prica pocela odvijati, sam ostala u šoku. U momentu postanes svjestan da se to moglo i tebi dogoditi bez po frke. Evo, bas su mi sada jako bliski prijatelji tamo, i naravno da sam zabrinuta.

rjesenje? bojim se da je jedina opcija prihvaititi takve situacije kao vrlo moguce. Zatvoriti se unutar granica nase drzave nece pomoci.

Moje videnje nakon prosvjetljenja: vise nisi nigdje siguran.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    Sam grad mi nikako nije sjeo pa cinjenicu da se na puno strateskih mjesta moglo vidjeti duge cijevi na cesti, nismo previse niti zapazali. A bilo ih je podosta.
    Ovo je tamo uobicajeno stanje, ja sam se prvi put, prije cak 12 godina dok terorizam nije bio toliko popularan, iznenadila dugim cijevima ispod Eifelovog tornja i rutinskim pretresima auta koji djeluju stvarno zastrasujuce. Kad smo isli s djecom i oni su se malo prepali dugih cijevi dok smo cekali ulaz na toranj. Nadam se da nam to nece postati svakodnevnica svugdje po EU. U svakom slucaju, uopce se ne namjeravam odreci putovanja zbog sake radikalnog jada. Uostalom, poginuti se moze i u prometnoj ili avionskoj nesreci, nije bas ta kava u Becu najrizicniji trenutak u zivotu prosjecnog europljanina. Samo me besparica moze sprijeciti od cilja da s djecom obidem cijeli nas predivni stari kontinent. Ilitiga, vise se trebam bojati nesposobne vlade i gospodarske situacije u drzavi nego terorista.
    A sto se tice podbacivanja obavjestajnih sluzbi, mene pak to fascinira, u doba svih mogucoh tehnoloskih otkrica oko nas, grupa ekstremista, naravno - otprije poznatih raznim sluzbama, s kalasnjikovima i eksplozivom pobiju ljude po gradu. Ne moze me nitko uvjeriti da se takve stvari ne mogu koliko toliko drzati pod kontrolom, barem kad je rijec o tim "od ranije poznatim" problemima.

Edit: tipfeleri - mobitel...
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 15.11.2015. at 12:35

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •