Opet struja, ha?
Barem znam s kim cu osnovati stranku za sljedece izbore.
Nisam ja altruisticna. Da jesam, bila bih u Opatovcu/Brodu.
Ja sam samo "radikalna anarho-ljevicarka koja uziva u nemoci zapada" sto bi rekao Zizek.
Potpis gore na Cvijetu. Svjesna sam realnih problema zbrinjavanja i integracije tolikog broja ljudi. I ako me cega strah, strah me je hoce li se itko uspjeti s tim nositi na nacin dobar za sve. Sirenja islama me strah koliko i sirenja katolicanstva. Dok zivim u sekularnoj drzavi, briga me ko se kome moli i klanja.
Razumijem strah od bombe, ali ne prihvacam strah od drugacijeg. On uvijek ima isti princip, samo se "ONI" mijenjaju.
Ovako nekako:
Ti Srbi. Samo su oni na celnim mjestima u partiji.
Ti Hercegovci. Sto su nam tu dosli s tim svojim mobitelima i bijelim carapama, na vodecim su pozicijama svugdje, i samo guraju svoje rodjake! Ja kad sam prije 10god. dosla iz Slavonije, ja sam se samo trudila kako cu se prilahoditi (osoba koja u to vrijeme u stambenoj zgradi u ZG kiseli zelje u haustoru pokraj ulaznih vrsta, a na balkonu vise kobasice i spek).
Ti Dalmatinci, sto svi oni dolaze u ZG.
Ti Bosanci, ne mozes vise naci majstora a da nije Bosanac, a svi su katastrofa. I jos grade kuce bez dozvole (mora da su ih svih 700 tis. za koje su predani zahtjevi za legalizaciju sagradili Bosanci).
A ti Romi (razgovor u Medimurju), oni i njihovs djeca imaju pravo na sve, gomilu prava imaju, a mi nista.
Janjevci, pa samo djecu radaju...
Cijeli zivot slusam price o NJIMA i kako meni otimaju.
I nikad to necu zvati nicim drugim nego šovinizmom, ovdje medu "mojom strujom", na fejsu ili uzivo. A vi se u vezi toga osjecajte kako god hocete.
Na kraju, da, ni meni nije jasno da se nesto od tih par milijuna tona oruzja koji trenutno postoje na zemlji ne moze usmjeriti u taj jedan cilj. Ali to je neka politika opet vec.