A ovo je bit. Ako nam se dogodi da nas obuzmu strah i mržnja cilj terorista je ispunjen. Nadam se da im to zadovoljstvo nećemo priuštiti.
S druge strane, razumijem strah, sasvim normalna reakcija na ovakve događaje. Razumijem i strah od mogućnosti da s izbjeglicama dolaze infiltrirani teroristi, što meni iskreno zvuči nerealno, ali ajde. Ustvari mi je realnije da među izbjeglicama dolazi potencijalna opasnost koju ćemo mi učiniti stvarnom ako ih ne primimo u svoje društvo kao sebi ravnpravne građane Europe jer baš ti marginalizirani i od svih odbačeni pojedinci su mete radikalista koji od njih učine ubojito oružje. Što i njih same čini žrtvama, potrošnom robom za nečije sulude ideje.
Ali, bez želje da ikoga uvrijedim ili se svrstam na ičiju stranu, ne mogu ne primjetiti silnu netoleranciju na drugačije mišljenje upravo u postovima onih koji pozivaju na toleranciju i prihvaćanje različitosti
Pokažite malo tolerancije na forumu svojim primjerom, prihvatite da postoje ljudi kojim imaju sasvim drugačije mišljenje od vas, mišljenje koje vam se ne sviđa i s kojim se ne slažete. Po čemu se razlikuju želje da te "drugačije" forumašice odu pisati na neke druge forume, među sebi sličnije, od želja da izbjeglice idu u neke druge države, među sebi sličnije?
I baš prigodno, danas je Međunarodni dan tolerancije. Bilo bi lijepo da svi zajedno pokažemo malo tolerancije i u praksi, a ne samo načelno, tolerantnim i liberalnim stavovima koje ponosno i sigurno iznosimo među svojim istomišljenicima istovremeno zajedničkim snagama napadujući svakog tko se usudi razmišljati i pisati drugačije od nas.

Odgovori s citatom