ja mislim da je stvarno jako jako važno naglašavati, braniti svoj stav (ako je takav) da izbjeglice nemaju veze s napadom na pariz.
u ovom trenutku koji se zbio u jeku izbjegličke krize, vrlo malo fali da se mržnja rasplamsa i razbukta.
a onda smo tek hebali ježa što se kaže.
uvodni post već dovodi u vezu teroristički napad s izbjeglicama.
smireno i fino smo obrazlagali zašto mislimo da to dvoje nema veze.
nakon toga, slijede teške riječi:
to je stigmatiziranje cijele jedne skupine, rijeke od 800.000 ljudi koja je trenutno u europi i koja traži azil. to je prizivanje kaosa. neće zaramia izazvati kaos, ali kao i svimbalo, mislim da je važno da se takav govor osudi, jako i čvrsto. pa makar i na, u svjetskim razmjerima, sasvim beznačajnom rodinom forumu.za par dana će roknut bombu nasred grada jer u sobi ima playstation 3 a ne 4. ...
a ovi nasilnici koji mrze sve kršćansko nikako ne pripadaju tu , i oni ako su već došli kod nas trebaju prohvatiti naše običaje , i poštovati našu vjeru. Da ne pišem šta sve rade po Njemačkoj i Švedskoj, koliko je porastao broj silovanja , krađi , pljački.Pa kad već ima takvih koji misle da su oni dobrodošli , onda ovakve scenarije iz Pariza stvarno i zaslužujemo.
i oni francuzi u lillu nisu smatrali da je demokracija hodanje s transparentom "van muslimani". da je to sloboda govora. ne, masa je krenula, revoltirana masa. ovi su se malo i us*ali, ako smijem primijetiti.
cijeli ovaj topik je počeo, a onda se i nastavio, s raspravom ne u smislu straha od terorizma.
nego straha od izbjeglica.
kao da su napad na pariz izvela družina iz izbjegličkog kampa.

Odgovori s citatom