Pokazuje rezultate 1 do 50 od 640

Tema: Napad na Pariz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da, i tu se onda postavlja pitanje da li bi i naša djeca trebala ginuti za nečiji tuđi rat. Po redovima ovdje napisanim, očito bi i to morali nekako uzeti pod prihvatljivo.
    Nadam se samo da kroz dogledno vrijeme neće negdje usred Europe odletiti u zrak škola ili vrtić, pa ćemo to opravdavati time kako i u Sriji lete škole i vrtići u zrak.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i tu se onda postavlja pitanje da li bi i naša djeca trebala ginuti za nečiji tuđi rat. Po redovima ovdje napisanim, očito bi i to morali nekako uzeti pod prihvatljivo.
    Kako misliš? Po kojim napisanim redovima?
    Ja sam spomenula sirijske žrtve u svom postu, ali mi nikad ne bi moglo biti prihvatljivo da moja djeca ginu za ičiji rat. Štoviše, nakon što sam preživjela rat sasvim sam sigurna da bi mi glavni i jedini cilj u slučaju nekog novog rata pobjeći što dalje, zajedno s cijelom obitelji, uključujući naravno i muža (vojno sposobnog, joj što me taj izraz nervira!).

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    ali mi nikad ne bi moglo biti prihvatljivo da moja djeca ginu za ičiji rat.
    Pa upravo u tome je ta razlika. Jer upravo naša djeca ginu za tuđi rat, kojeg neki teoretičari nazvaiju i našim ratom uzmajući pri tomesamo jedan dio povijesnog poglavlja u obzir.

Pa recimo da znam, Vertex. Barem u onome da pokušavam uzeti malo više činjenica i apsekata u obzir koje ne govore baš uvijek i isključivo u prilog tome da je Sirija i naš rat.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Pa upravo u tome je ta razlika. Jer upravo naša djeca ginu za tuđi rat, kojeg neki teoretičari nazvaiju i našim ratom uzmajući pri tomesamo jedan dio povijesnog poglavlja u obzir.
    Ali ja sam ti upravo to pokušala objasniti - za mene više ne postoji naš (ili moj) rat.

I naša djeca ne ginu, odrastaju u sasvim lijepoj i mirnoj okolini, svaku večer legnu u svoj krevet i bude se u svojoj kući, uz svoju obitelj.
    Nažalost, odrastanje sirijske djece je sasvim drugačije. Zašto? Jer je to njihov rat? Na koji način je njihov, jesu ga oni željeli, jesu ga oni zakuhali?
    O kojoj to razlici pišeš? Objasni malo jer stvarno ne razumijem što hoćeš reći.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku

I naša djeca ne ginu, odrastaju u sasvim lijepoj i mirnoj okolini, svaku večer legnu u svoj krevet i bude se u svojoj kući, uz svoju obitelj.
    Ne, ne ginu tvoja ni moja, trenutno, nisu ona bila neku veče u Parizu.

To je ujedno odgovor i na tvoje sljedeće pitanje koje nisam quotala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •