Citiraj ZaraMia prvotno napisa Vidi poruku
Ja stvarno ne znam što bi se još trebalo dogoditi da nekim ljudima dođe iz dupeta u glavu da ovo nije zahebancija nego ozbiljna situacija. Već sam rekla , oni u Europu ne pripadaju nikako, ni kulturološki niti vjerski. Zašto ne bježe u Emirate, Izrael , isto tako bogate države ? Zato jer ih oni ne žele. A zašto ih ne žele ? Zato jer znaju da bi i tamo izvodili ovakve scenarije. Jedino Europa sve prima raširenih ruku , i sad se žali što se ovo događa. Meni je jasno da Merkelica treba jeftinu radnu snagu , ali kaj je previše je previše, ovo je invazija. Ali dobro, to je samo moj stav.

Poslano sa mog C6603 koristeći Tapatalk
možda bi trebalo i tebi nešto doći iz "dupeta u glavu" kako si se lijepo izrazila
citiram:

"Često se u vezi s izbjeglicama potegne i (legitimno) pitanje zašto ne idu u bogate zemlje Zaljeva (iako se i na to pitanje može relativno lako odgovoriti poznavanjem ponešto zemljopisa, ali više geopolitike), ali se onda redovito stvar upropasti tvrdnjom kako "su to ipak zemlje njihove vjere". Da, većina stanovnika Sirije su suniti. No postoji i velik broj šijitskih alavita, da ne spominjem kršćane i Druze. S druge strane, od zaljevskih monarhija Saudijska Arabija je vahabistička i ne podnosi šijite, a umjereni suniti se gnušaju vahabizma. Oman je ibadistički, i premda oni nemaju problem s drugim islamskim denominacijama, pitanje je bi li došlo do razilaženja nakon masovne promjene vjersko-demografske spike. Bahrein je sâm unutar sebe podijeljen (većinski šijitska zemlja sa sunitskom vladajućom dinastijom). Samo su Kuvajt, Katar i Emirati većinski sunitske zemlje u Zaljevu.
Tragično je da kod nas nitko neće reći da su Hrvati i Srbi pripadnici iste vjere (kršćanstva), jer su tu katoličko-pravoslavne razlike krucijalne - ali kad je u pitanju islam onda nema veze, trpaj ih sve na kup. "

I slažem se s Peterlin - odi na temu o kašlju, ili selidbi u Ameriku