Pokazuje rezultate 1 do 50 od 640

Tema: Napad na Pariz

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jucer sam na radiju cula analizu bosanskog analiticara koji slucaj u Bosni objasnjava kao slucaj pojedinacnog djelovanja, lik je bio bivsi ovisnik koji je zivio u teskim materijalnim uvjetima, i ne vide to kao organizirano djelovanje.

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su ove teze o nedovoljnoj angaziranosti islamske zajednice i vjeronauku kao izvoru ekstremizma u najmanju ruku smijesne. Mlak odnos naspram ekstremnog islama koji propagira dzihad, serijat i ostale divote, korijen je ekstremizma u Europi, po mom skromnom misljenju. To nije nastalo jucer. Pa vec godinama se zna za npr. Gornju Maocu, kao sjediste ekstremista u BiH, i nitko ne reagira. Nadji labilnu, mladu osobu, neuklopljenu, ponudi mu ideale i smisao zivota, i dobio si plodno tlo za sijanje ekstremizma. Ma ne moramo govoriti ni o islamskom ekstremizmu, eno npr. Velimira Bujanca koji na svom fb profilu otvoreno velica ustastvo i siri mrznju protiv Srba, i jos uvijek je na slobodi. Dapace, ima i svoju tv emisiju i bio je pozvan na inauguraciju drage nam predsjednice. Pitam se, koga mi to placamo ? Kakvu policiju, kakve obavjestajne sluzbe ? Kakve politicare? Zasto se govor mrznje i ekstremizam ne reze u korijenu ?

Kad se ugugla šerijat, dobiju se i neki tekstovi koji nama zapadnjacima sugeritaju da ima nesto i dobro u njemu, da je ne skroz opravdano taj obicaj dosao na tako zao glas. No, i bez toga, ajmo se slozit da nam je jasno sto je ekstremni islamizam... I ako se on uci na vjeronauku, kako mu stati na kraj? A "vjerske slobode"? A ekstremizam drugih religija? Sto se sve uci na katolickom vjeronauku sto prelazi neke granice? Mislim, nije da cu stavit Markićku i bombasa samoubojicu u isti kos, al upravo hocu. Ne zato sto mislim da je ne dat homoseksualcima prava isto sto i ubijat, nego zato sto ne znam tko moze povuci tu granicu. Mislim da je to ono o cemu Zizek pise. Al nije on ponudio nikakvo rjesenje mislim, nego je ubacio lirski moment koji govori: "ubij se/ubit cemo te, ne mozes rijesiti tu zavrzlamu" .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 20.11.2015. at 08:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •