Pokazuje rezultate 1 do 50 od 640

Tema: Napad na Pariz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Kažeš osvajačko izrabljivački strateški koji se može kroz povijest pripisati isključivo samo zapadu? Poznaješ li povijest unazad 2000 - 4000 godine?

Ovo postaje interesantno Što misliš kako bi izgledala današnja slika svijeta da se povijest malo drugačije odigrala, pa da je danas istok dominantno kršćanski, a zapad dominano islamski?
    Zapad se obogatio na industriji (a Kina na plastici ) koja je prvenstveno stasala u protenstantskim sredinama. Da je danasnji zapad ostao na istoku bio bi jos bogatiji jer bi imao i poduzetnicki duh, i industriju i naftu. Iiiii kakvo bi tek to bogatstvo bilo .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I nemam pojma kakva bi bila danasnja slika svijeta da se povijest odigrala drugacije, to ne znamo ni ja, ni ti, ni nitko drugi. I je li potrebno bas ici 2000 godina unatrag. Pa mislim da je dovoljno i 200. Da se interpretiraju cinjenice .

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    I je li potrebno bas ici 2000 godina unatrag. Pa mislim da je dovoljno i 200. Da se interpretiraju cinjenice .
    Pa zavisi, koje i kakve.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa evo konkretno, koliko daleko moramo ici da interpretiramo Pariz?

Nije isto cinjenica-dokaz (nesto materijalno) u nekom sudskom procesu, i kanta "drustvene statistike". Nema dokaza, sve je interpretacija. Sto je nekome puno, drugome je malo. Sto je nekome "tek", drugome je "već".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Npr. meni je "samo" milijun izbjeglica "malo" na ukupno stanovnistvo Europe, i "tek" je jedan bombas medu njima. Drugima je to "jako puno drugacijih od nas" i "cak" je jedan od njih terorist.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •