Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
šafran, grozno mi je samo čitati to što se događa, a vjerujem da je biti tako u blizini svega užasavajuće
i teško je ne podleći masovnoj paranoji
da, možda je idući terorist tvoj fini susjed Iranac
a vjerojatnije je da je čovjek jednako užasnut kao i ti
u jednakom strahu za svoju djecu
uz dodatni osjećaj srama i kolektivne krivice što dijeli vjeru s nekim idiotom
jednako tako tvoj fini susjed Njemac, koji svaki put tako ljubazno pozdravi, koji pridržava vrata susjedama, koji je svake nedjelje redovno u crkvi.. idući Jozef Fritzl

ne dociram, suosjećam
i sa strahom i paranojom
i samoj mi se po glavi vrte slični scenariji
sram me priznati, ali kad sam sjedala u avion gledala sam bi li mogao među putnicima biti netko tko bi mogao napraviti ka bum
onda se nastojim skulirati
ali razumijem da neposredna blizina ovakvih događaja ne pomaže u kuliranju
Ne trebaš se sramiti - od takvih stvari se ne može pobjeći. Možda je se i neka žena u Munichu jednako osjećala, sramila i pogledavala naokolo, a u idućem trenutku je taj nečovjek zapucao.

Ja sam nedavno imala bliski susret sa ženom potpuno prekrivenom zarom - samo su joj se oči i ruke vidjele. Priznajem da sam se na prvi trenutak preplašila i osjetila nelagodu, ali ona je veselo sjedila, naručivala hranu, igrala se sa sinčićem i ruke i oči su joj bile tako prelijepe. Bila je strankinja, očito dobrostojeća. Mogu se kladiti da je u meni osjetila strah, ali nije se dala smesti. Voljela bih da sam mogla s njom razmijeniti pokoju riječ.