Stranica 12 od 13 PrviPrvi ... 210111213 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 640

Tema: Napad na Pariz

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala ti Dijana, ne znam ni ja, Muncneh je trenuto čitav zašperan i to mi se baš ne sviđa, jedino su autoputovi slobodni, policija govori o akutnoj teror situaciji, što se stvarno događa vjerojatno ćemo saznati tek za koji dan, tjedan ili mjesec. U ovom trenutku se iz sveg srca nadam da se radi o mafijaškom obračunu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najgore što su ubojice navodno u bijegu..Noćna mora.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Radi se opet o pojedincu, 18 godina starom njemačkom Irancu, kao i neki dan u Würzburgu, 17 godina starom izbjeglici iz Afganistana..Šta reći, i šta misliti više. Bilanca jučeršanjeg napada 10 mrtvih, 16 ranjenih, među stradalima ima i dijece. Među njima su mogla biti jučer i moja.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Najgori osjećaj je u biti taj što ne znaš gdje i kada, sutra to može biti vrtić, škola, bazen, dječji park. Osim toga, to može već sutra biti i moj prvi susjed Iranac, inače fin i ljubazan čovjek.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

safran, drago mi je da ste dobro.
    Moram priznati da mi ponestaje ugladjenih rijeci za sve ovo. Napisala sam i obrisala. Nemogu se izraziti bez dirty words.

A Erdogan...i njegovi obozavatelji po Europi...tko zna sta se tu sprema...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šafran, grozno mi je samo čitati to što se događa, a vjerujem da je biti tako u blizini svega užasavajuće
    i teško je ne podleći masovnoj paranoji
    da, možda je idući terorist tvoj fini susjed Iranac
    a vjerojatnije je da je čovjek jednako užasnut kao i ti
    u jednakom strahu za svoju djecu
    uz dodatni osjećaj srama i kolektivne krivice što dijeli vjeru s nekim idiotom
    jednako tako tvoj fini susjed Njemac, koji svaki put tako ljubazno pozdravi, koji pridržava vrata susjedama, koji je svake nedjelje redovno u crkvi.. idući Jozef Fritzl

ne dociram, suosjećam
    i sa strahom i paranojom
    i samoj mi se po glavi vrte slični scenariji
    sram me priznati, ali kad sam sjedala u avion gledala sam bi li mogao među putnicima biti netko tko bi mogao napraviti ka bum
    onda se nastojim skulirati
    ali razumijem da neposredna blizina ovakvih događaja ne pomaže u kuliranju

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Imam u Munchenu tetu, bratića i sestričnu... Sestrična isto radi u trgovačkom centru,srećom ne u ovom ( iako nisam do sinoć znala točno u kojem)..
    Baš je grozan taj osjećaj bespomoćnosti i straha-gdje će slijedeći put udariti..
    Svaki put kad bude ovako neka pucnjava mama i ja imamo flashback 7.g unazad kad je u ovakvoj situaciji poginuo i moj brat..

Šafran drži se.. Nadam se da će kroz par dana biti bolje i lakše..
    Na žalost nikada ne možemo znati što nas i gdje može zadesiti..ispada da je život kao lutrija..

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh angel 1, žao mi je

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    šafran, grozno mi je samo čitati to što se događa, a vjerujem da je biti tako u blizini svega užasavajuće
    i teško je ne podleći masovnoj paranoji
    da, možda je idući terorist tvoj fini susjed Iranac
    a vjerojatnije je da je čovjek jednako užasnut kao i ti
    u jednakom strahu za svoju djecu
    uz dodatni osjećaj srama i kolektivne krivice što dijeli vjeru s nekim idiotom
    jednako tako tvoj fini susjed Njemac, koji svaki put tako ljubazno pozdravi, koji pridržava vrata susjedama, koji je svake nedjelje redovno u crkvi.. idući Jozef Fritzl

ne dociram, suosjećam
    i sa strahom i paranojom
    i samoj mi se po glavi vrte slični scenariji
    sram me priznati, ali kad sam sjedala u avion gledala sam bi li mogao među putnicima biti netko tko bi mogao napraviti ka bum
    onda se nastojim skulirati
    ali razumijem da neposredna blizina ovakvih događaja ne pomaže u kuliranju
    Ne trebaš se sramiti - od takvih stvari se ne može pobjeći. Možda je se i neka žena u Munichu jednako osjećala, sramila i pogledavala naokolo, a u idućem trenutku je taj nečovjek zapucao.

Ja sam nedavno imala bliski susret sa ženom potpuno prekrivenom zarom - samo su joj se oči i ruke vidjele. Priznajem da sam se na prvi trenutak preplašila i osjetila nelagodu, ali ona je veselo sjedila, naručivala hranu, igrala se sa sinčićem i ruke i oči su joj bile tako prelijepe. Bila je strankinja, očito dobrostojeća. Mogu se kladiti da je u meni osjetila strah, ali nije se dala smesti. Voljela bih da sam mogla s njom razmijeniti pokoju riječ.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam u Munchenu tetu, bratića i sestričnu... Sestrična isto radi u trgovačkom centru,srećom ne u ovom ( iako nisam do sinoć znala točno u kojem)..
    Baš je grozan taj osjećaj bespomoćnosti i straha-gdje će slijedeći put udariti..
    Svaki put kad bude ovako neka pucnjava mama i ja imamo flashback 7.g unazad kad je u ovakvoj situaciji poginuo i moj brat..

Šafran drži se.. Nadam se da će kroz par dana biti bolje i lakše..
    Na žalost nikada ne možemo znati što nas i gdje može zadesiti..ispada da je život kao lutrija..
    Žao mi je

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Znam Alex, hvala cure, žao mije Angel!! Užasno mi je žao!! Jutros u ckrvi, katolički je vrtić, nakon noćenja smo imali malu misu, i malu priredbu u crkvi, dijeljenje školskih vrečica, časni je Indijac, osvrnuo se na događaj, jako je dragi, i zaključio govor, stranci su isto dobri ljudi. Svi smo se nasmijali, iako nas je nekoliko prije toga palaklo, bilo nam je neugdno, ali valjda i neispavanost, i taj šok tu je pred vratima, djeca bila u vrtiću, ta briga ta grozna briga, gledaš tu djecu pred sobom, ono ne znaju, ne razumiju, osmjesi od uha do uha, nevini mali anđeli. I taj dečko je jednom bio takav, svi mi toga svjesni, i on je bio jednom takav mali anđeo. Ma ne znema evo , teško mi je, učiteljica iz hr škole se javila svima, jedna mama iz drugog kraja grada je bila tamo sa djecom, tek navečer smo saznali da je sve ok, bjećali su ko sumanuti, pa ih je povukao u radnju jedan čovjeki i sklonio za pult.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a šta, ovo na kraju neki luđak bio, liječen na psihijatriji, opsjednut ubojstvima?

strašno. jadni ljudi, jadna djeca.
    angel, strašno

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ništa. Samo na nesreću to ne umanjuje ozbiljnost situacije u Europi. Ne ponovilo se.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hvala cure..iako je već prošlo dosta godina boli kao da je bilo jučer..
    Najgore je ono kad stalno misliš strašno je to , ali uvijek se to događa negdje daleko i nekome drugome..dok jedan dan ne shvatiš da se to moglo ili se upravo događa i tebi..
    Na žalost sve je više i više ovakvih tragedija i mislim da bi trebalo toliko puno promjena u društvu da bi se to smanjilo/iskorjenilo, a to je znam nemoguće.
    Šlag na sve jutros saznam i da mi je ujak teško bolestan ( samo su ga otvorili i zatvorili) i sad mu odbrojavaju dane.. A mm-u rođendan..čekam goste, a ja cijeli dan na rubu suza, gutam knedle.. Jedva sam dočekala da svi odu..

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Žao mi je Angel1

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

joj angel, uzas. Zao mi je.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Angel

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    š
    Zaboravih ovdje dodati, da u pravu si Alex. Ali ne Jozef Fritz već ekstremni desničari koji su krenuli u krvave pokolje koje svako malo mediji pokušavaju zataškati.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, kužimo se
    idiot može biti i susjed iračanin, i indijac, i njemac i hrvat
    nitko nije imun na idiotluk

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Apsolutno, ali to i dalje ne umanjuje opasnost i to veliku od terorističkih napada koje po Europi planiraju i vrše muslimani. I besmilica je to uopće izbjegavati izgovoriti.
    Ne sjećam se baš kad je pokolj u Njemačkoj ili gdje u Europi izvršio koji Hrvat, pogotovo ne, vjerski ili rasistički inspiriran.
    Posljednje uređivanje od šafran : 24.07.2016. at 16:20

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I još nešto. Možda nećeš vjerovat, ali među običnim pukom s kojim pijem kavu tj. pila sam, postoje simpatizeri muslimanskih vjerskih pokolja.
    Na moje riječi da sam nevjernik, jedna Bosanka, za kavom u lokalnom kafiću je otvorila Kuran i počela moliti. E draga, ponekad bi i ja rado da živim u Hrvatskoj, pa makar i na kruhu i vodi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Reće netko nedavno na forumu, mislim Lili da je klima jedna od stvari koja je spriječava da iseli iz Hr. Mogu samo reči, ukoliko imate za koliko toliko pristojan život, nemate po što odlaziti iz Hrvatske.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I bome imam dovoljno godina i životne škole da mogu reći, nije baš u šoldima sve. Osim toga život je prekratak, mi smo tu tek mikročestice u prolazu, iako si često umislimo da smo kao osobe od jako velike važanosti. Ali zapravo nismo.
    A ova naša jadna sekularno-katolička Hrvatska je u biti još zbilja vrlo benigna.
    Posljednje uređivanje od šafran : 24.07.2016. at 16:28

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

aleks, pa i u hrvatskoj se ubijaju, evo ovaj u karlovcu ubio nepoznatog čovjeka. izvadio pištolj i pucao.
    pa nećemo sad svakog luđaka kao teroristu gledati.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da, tražitelj azila iz Sirije, 21 godinu star.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Daj reci kad je u Hrvatskoj tip išao mašinkom, mačetom, sjekirom, kombijem ili sličnom sa idejom pobit što više? U svom banaliziranju fakat hebote pretjeruješ Cvijeto i to debelo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    E draga, ponekad bi i ja rado da živim u Hrvatskoj, pa makar i na kruhu i vodi.
    inače, njemačka je po broju ubojstava na 100.000 stanovnika, sigurnija od hrvatske.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne pretjerujem, nego ti pretjeruješ. al prevruće mi je za svađat se

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nije točno, ali živi u tom uvjerenju, možda ti bude manje vruće.:D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

što nije točno? stopa ubojstava?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ipak bi se svađala :D
    Ne Cvijeto, nego živiš u svom svijetu i ne mrdaš iz njega.
    Njemačka se unazad 15 godina jako promjenila, unazad 5 drastično. ALi ti o ne možeš znati, jer živiš u Hrvatskoj i dobijaš informacije samo preko medija, i to samo onih koje razumiješ.
    Mogla bih ti ispirčati pričau od petka uveče u Munchenu i ubojstivma koji je izvršen na Stachusu u malom vremenskom razmaku od onoga što je onaj mali napravio u OEZ, također i poslati slike, ali što bi to tebe interesiralo, vjerujem jako malo, kao i uvijek. Jedno je ono što pohvataš iz medija, sasvim drugo ono što se događa u stvarnosti.
    O događaju na Stachusu nećeš naći slova u medijima. A po svoj prilici se radi o desnim ekstremistima. Likvidacija tamnoputih prolaznika. Mali od prijateljice je bio tamo i čuo pucnje iz dva smjera, prijateljica od poznanice je bila tamo i na hendy joj poslala slike, policija i dalje tvrdi fehlalarm.
    Tako da, molim te nemojmo o službenoj statistici.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta73, je, očito je luđak, ali izgleda luđak terorist
    za razliku od ovog luđaka u munchenu, obožavatelja breivika

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Budi sretna sa time gdje živiš i da si ipak koliko toliko sigurna od sveg sranja koje se počelo odvijati u zapadnoj Europi.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

karlovčanka sam i jako se volim kupati na dobri (korani, mrežnici i kupi). volim i zadobarje.
    ali gle čuda, zadnjih dvadesetak godina na takvim kupalištima zna biti svašta, svađe oko parkinga, oko ručnika, oko pasa, djece i muzike. više puta su mi prijetili puškom, bombom i silovanjem - sve zato jer sam plivala ili hodala uz rijeku gdje su neki ljudi odlučili da je njihovo vlasništvo.
    i ne osjećam se baš sigurno, ali zato mi nije kriv isis nego nedostatak obrazovanja (nitko nije čuo da rijeka i nekoliko metara uz nju nikad nije privatno vlasništvo?), pristojnosti i sklonost nasilju koja se u zadnje vrijeme kruži javnim mjestima lijepe naše.
    koliko god razmišljala ne vidim zašto bi me mučilo tko će me upucati ili tko će me zatočiti unutar moja četiri zida, meni je jednako grozno

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Dobro , i koliko je ljudi ostalo bez života u tih 20 godina tamo gdje se kupaš?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo preko coucgsurfinga ugoscavali dosta ljudi do prije par godine. Mozda smo i zadnje ugostili dvi Nijemice, al samo na veceri - cure su kad su isle navecer natrag u stan jedno deset puta pitale, je li to sigurno, jel mozemo same, jel zbilja? A bilo je osam navecer. Uopce nisam mogla shvatit zasto to ispituju. A onda su rekle da kod njih i nije bas sigurno u svakom kvartu navecer setat. Ja sam se zaista u splitu malo kad i malo di osjecala nesigurno. Osim kad je onaj ludjak ubio onu Meksikanku.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

dobro, ovaj sirijac s macetom nije terorist, mozda nije niti ludjak, ali svakako je imao motivaciju za ubojstvo. Koju? Neku svadju! On je meni rekao ovo ili ono I meni je to dovoljan razlog da ga/ju/ih ubijem.
    Jedan ima motivaciju za sliovanje, jedan za drpanje, jedan za kradju, jedan za ubojstvo zeljeznom stangom, jedan za klanje... Ah te slatke kulturoloske razlike...ova se preslobodno obukla, ovaj drugi ga je uvrijedio pa ajmo isuci macetu.
    Da od integracije nece biti nista sam znala, da ce kriminala biti vise isto, ali iskreno- sta je previse, previse je. I bas me briga za njihove razlike I porijeklo I sta je u njihovim maticnim zemljama ok I sta nije.
    I da, ludjak nije isto sto I terorist, jedan je ubio manje ljudi, drugi vise. Ali UBILI SU IH! Nevine ljude
    A zasto???

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

O događaju na Stachusu nećeš naći slova u medijima. A po svoj prilici se radi o desnim ekstremistima. Likvidacija tamnoputih prolaznika.
    ček, ti stvarno vjeruješ da SU uspjeli zataškati takav događaj kao što je likvidacija tamnoputih prolaznika?
    stvarno?
    man in black i will smith, što?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

bio je poznat policiji, taj sirijac... I sta...nista! Ceka se dok ubije pa ce ga onda smjestiti u udoban zatvor da odsjedi par godina kazne. Kad izadje, ako mu azil nece biti odobren, a nista, onda ce samo "nestati".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovog s mačetom bih izjednačila s njegovim uzorom koji je bio čistokrvni europejac
    njegovo porijeklo možda nema veze s tim
    (ili ima, to što su mu se kulturni europljani rugali zbog njega)
    pukao je kao što puknu oni što upadnu u usa u kampuse i sveučilišta i pobiju nevine kolege i profesore

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma samo mlatim praznu slamu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo preko coucgsurfinga ugoscavali dosta ljudi do prije par godine. Mozda smo i zadnje ugostili dvi Nijemice, al samo na veceri - cure su kad su isle navecer natrag u stan jedno deset puta pitale, je li to sigurno, jel mozemo same, jel zbilja? A bilo je osam navecer. Uopce nisam mogla shvatit zasto to ispituju. A onda su rekle da kod njih i nije bas sigurno u svakom kvartu navecer setat. Ja sam se zaista u splitu malo kad i malo di osjecala nesigurno. Osim kad je onaj ludjak ubio onu Meksikanku.
    http://ec.europa.eu/eurostat/statist...ants)_YB14.png

prije 4 godine je bilo izvjesnije da će te netko ubiti u hrvatskoj nego u njemačkoj. vidi di je, na samom kraju. tko zna kakva će biti sad statistika.

ali, ono što je sigurno, i na što nitko nije imun, je strah.

i što kaže aleks, hbg, kad si u velikom gradu, gdje ima puno ljudi, nije ti ugodno. mi ovo ljeto zapeli u gužvi u veneciji, preko ponte rialto, tisuće naguranih ljudi, mic po mic prelaze most. laknulo mi kad smo se dovatili druge strane.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moguce, al pitanje je ko. Moj je dojam (mozda kriv) da u Hrvatskoj vise ubijaju clanovi obitelji, susjedi zbog svadja, kriminalci u medjusobjim obracunima, i pijani i blesavi vozaci. Nista od toga, osim tih vozaca (al i za njih sam nekako dojma da luduju kad ja vec debelo spavam) me ne cini nesigurnom. Nemam dojam da bi me sad neko na ulici mogao bez razloga napasti. A ove cure (koje su opet samo jedne slucajne gosce a ko zna kakvim iskistvom) su se bojale bas toga, napada nepovezanog s icim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a moguće, ne znam. ja isto imam taj osjećaj sigurnosti da mogu hodati usred noći po gradu bez brige. po svim kvartovima.
    al neš ti mog grada od 105 000 stanovnika :D

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa, luđak/luđaci ili teroristi, zapravo je svejedno, očito je da dosadašnji sigurni način života u zapadnoj Europi ubrzano postaje prošlost.
    Možemo se samo nadati da će to Hrvatsku mimoići.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 24.07.2016. at 21:29

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa Hrvatsku ne mimoilazi nista samo dolazi kasnije. Tako nam je kriza stigla kasnije. Oporavak jos nije.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Reće netko nedavno na forumu, mislim Lili da je klima jedna od stvari koja je spriječava da iseli iz Hr. Mogu samo reči, ukoliko imate za koliko toliko pristojan život, nemate po što odlaziti iz Hrvatske.
    S ovim se moram sloziti. MM radi u Munchenu i stalno govori isto to, da nije zbog posla nikad ne bi otisao iz Hr.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    S ovim se moram sloziti. MM radi u Munchenu i stalno govori isto to, da nije zbog posla nikad ne bi otisao iz Hr.
    I ja se slazem sa Safran.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ček, ti stvarno vjeruješ da SU uspjeli zataškati takav događaj kao što je likvidacija tamnoputih prolaznika?
    stvarno?
    man in black i will smith, što?
    A ti stvarno vjeruješ da je samo tadašnja Titova Jugoslavija imala UDBu? Stvarno? I da ljudi nisu ovce sa kojima je tako lako manipulirati? I da i ti i ja nismo vrlo često iste te ovce? Stvarno? Najstvarnije? A koliko je lako zataškati, ukloniti, falsiflicirati, pa tu doista ne moraš iči dalje od Hrvatske.
    Ma daj me nemoj Cvijeto molim te, i ovako mi je puna kapa u kakvom svijetu živimo i na šta nam liči ta naša vrla civilizacija.
    Nemam što vjerovat, ne govorim o religiji.
    I nije prvi put niti u Njemačkoj, a sigurno niti bilo gdje drugdje.
    A München i Bayern su i inače sustavi za sebe unutar Njemačke. Bavarska je ne baš tako davno bila policijska država, i danas je, samo se drugačije to zove, sigurnost i protekcija pučanstva, što je odlično, ali da ima i svoju drugu stranu medalje, pa naravno da ima, kao i sve i uvijek. I o tome nećeš isto naći u novinama i povijesnim zapisima, već u sjećanjima starosjedioca.
    U petak je München bio opkoljen sa svih strana, zatvoren u roku 10 min. a ne radi se o malom gradiću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •