Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zatvoren suzni kanal kod beba

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Zatvoren suzni kanal kod beba

Zanimaju me iskustva i preporuke lekara kod vas...
    Naime, beba ima krmelje od kad se rodila... Ustvari, prvih 20-ak dana suzice, pa krmelji evo sad do 4m. Manje ili vise, ali uvek curi.
    Pedijatar savetuje - ispirajte, masirajte, ispirajte, masirajte... to i radimo, ali pomaka nema. Jednom koristili eritromicin kapi, u dva navrata hloramfenikol, nista od toga nije pomoglo , cak ni par dana da bude bez krmeljcica. Juce sam je samoinicijativno odvela da uradimo bris oka..

E, sad, to je trenutno stanje. Mene zanima dugorocno sta raditi, koliko se ceka da se taj suzni kanal sam otvori? Kako citam, mnogo je lakse dok su mali, neki pedijatri kazu da se ceka do 6m, neki do 12m...Ovde ne salju oftamologu dugo, ko god da je ranije uradio intervenciju radio je samoinicijativno i privatno.
    Posljednje uređivanje od lady.x : 18.11.2015. at 10:24

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

postoji tema o tome http://forum.roda.hr/threads/1051-su...ni-suzni-kanal

najbolje je masirati prema izlasku, to sam i ja radila s najmanjim koji je isto bio tak od rodilišta, kod svakog hranjenja, sredilo se nakon 3-4 mjeseca, povremeno sam špricala s mlijkom

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Masiraj, masiraj.
    Pravilno. Nađi nekoga da ti pokaže pravilno masiranje.

Mi smo počeli masirati s cca 10 mj i uspjeli smo izbjeći sondiranje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj je to imao, došao je iz rodilišta s krmeljavim očima. Masirala sam ga za vrijeme dojenja, i tako prvih 4-5 mjeseci, nakon toga više nije imao krmelje i upale.
    U tih prvih par mjeseci nekoliko puta je imao baš pravu upalu očiju, koju smo rješavali antibiotskim kapima, poslije više nije imao tih problema.
    Špricanje mlijekom nije imalo baš nikakvog učinka.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je, osim toga, imao i dakriocistokelu koja je, zahvaljujući masiranju, kad se u dobi od dva i pol mjeseca ponovno upalila, puknula i sadržaj je iscurio kroz nos. Više nije bilo problema s tim. Oftalmolog je i dalje preporučivao masiranje, 4x5 dnevno i ispiranje fiziološkom.
    Prošle godine je bio često bolestan i povremeno su mu suzile oči, ali je vrlo rijetko bio krmeljav, i to samo malo. Sad u dobi od dvije godine oftalmolog traži sondiranje, ne kužim zašto. Kad pogledam drugu vrtićku djecu, većini suze oči na vjetru, hladnoći ili kad su prehlađeni. Koje su uopće indikacije da bi se išlo na sondiranje?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mojoj je prošlo tako negdje sa 6 mjeseci
    samo, masirala sam vrlo malo

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I moj je to imao, došao je iz rodilišta s krmeljavim očima. Masirala sam ga za vrijeme dojenja, i tako prvih 4-5 mjeseci, nakon toga više nije imao krmelje i upale.
    U tih prvih par mjeseci nekoliko puta je imao baš pravu upalu očiju, koju smo rješavali antibiotskim kapima, poslije više nije imao tih problema.
    Špricanje mlijekom nije imalo baš nikakvog učinka.
    kako se manifestuje ta upala, cisto da znam?
    do sad imala samo krmelje i nekad malo iziritiranu kozu na kapku (ali to prodje za dan)

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

inace, ja masazom nista ne istisnem, a vidim da to mame pominju, pa sam zbunjena...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda nemaš što istisnuti, ni ja nisam imala nakon što je cista pukla, ali sam morala masirati i dalje.
    Nisam redovno masirala, bilo je traumatično za oboje, bojim se da sam pogriješila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je bilo najlakše masirati dok sam dojila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    kako se manifestuje ta upala, cisto da znam?
    do sad imala samo krmelje i nekad malo iziritiranu kozu na kapku (ali to prodje za dan)
    Crveno, otečeno oko, kao fenjer, puno krmelja. Ne možeš promašiti.
    Imamo neke slike iz tog razdoblja, vidiš malu bebicu koja izgleda kao da ju je netko opalio šakom po oku.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •