vertex, vrijedi i za putovnice: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...04_42_889.html
u svakom slučaju s isteklom osobnom si se mogao i kandidirat za gradonačelnika sada
uostalom, nije da ne možeš napravit te dokumente, samo ne moraš
Svaki put kad naletim na ovaj topik pomislim da je netko promijenio izgled, bio na estetskoj operaciji ili tako nešto pa sad mora promijeniti osobnu.
Naslov me na to asocira
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeste li vidjeli ove nove osobne kaj stižu u kolovozu? Znači li to da tad svi moraju mijenjati osobne ili možemo koristiti stare? https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2278488.aspx
Ne! Uvijek stari dokumenti vrijede do datuma isteka. Sasvim sigurno nećeš morati mijenjati osobnu odmah u kolovozu. Evo, u Jutarnjem to i piše:
Jutarnji list - Nova osobna bit će i zdravstvena! Građani će uz iskaznicu moći instalirati i e-osobnu na mobitel
Kod promjene dizajna dokumenata, ljudi se često žure da ih odmah zamijene, a za tim zapravo uopće nema potrebe, samo se stvaraju gužve.Nove osobne iskaznice moći ćete podići nakon isteka trajanja iskaznica koje sada posjedujete.
Postajemo sve više digitalne osobe. I to mi se ustvari sviđa, iako sam rođena u analognom dobu.
Je li netko bio ovih dana u MUP-u zbog izrade nove osobne, kolike su gužve?
E, za to sam i ja čula, da su bile strašne gužve, pa kalkuliram je li mi bolje duboko udahnuti i zaroniti u tu gužvu dok sam još na godišnjem, ili pričekati jesen (ili zimu ili štoveć).
Ako ti nije neka velika potreba, odi ju vaditi kasnije, osobne ionako vrijede još 100 dana nakon proglašenja kraja pandemije. A mi nismo ni blizu tome.
Meni i curama su osobne istekle još u 6-om mjesecu, ali mislim da prije zime neću ići vaditi nove. Nek ovo ludilo malo prođe.
Nama su svima istekle j veljači, i također neću još po novu jer mi je poznanik nekidan čekao 4 sata za novu (ne u Zagrebu)
gužve su ogromne, ja sam bila radi druge stvari u Petrinjskoj i svejedno zaglavila jer većina šaltera radi upravo za osobne.
Uzmeš broj na redomat.mup.hr online i dodješ kad si na redu. Tako je u Rijeci, sigurno je i drugdje.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.08.2021. at 16:49
Baš gledam tu stranicu redomat.mup.hr, ovo preuzimanje broja online moguće je za Rijeku, Zadar i Varaždin, u Zagrebu to još nisu otkrilijedino što je moguće za Zagreb je praćenje koji je broj upravo prozvan.
Mozes osobnu izvadit i na crnomercu, henzelovoj i u novom zg.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Tanja_b, ako si na go, dodjes pred kraj rad.vremena Mup-a (cca 45min ranije) da vidis kako se misteriozno ubrzava rad teta na salterima i red nestaje
Takodjer kako netko rece uopce ne moras ici u Petrinjsku.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.08.2021. at 22:54
Ma ove druge lokacije mi još manje pašu.
Dolazak pred kraj radnog vremena je i meni pao na pamet![]()
Kad god sam radila osobnu uvijek sam išla u ranim jutarnjim satima u Petrinjsku, dakle čim se otvori i nikad nisam duže od 1h čekala.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.08.2021. at 09:25
Kome bude trebalo - u Petrinjskoj jesu gužve, ali ne baš tako nenormalne, čekala sam oko sat i pol. Nije strašno, u svakom slučaju, lakše mi je to bilo obaviti sad dok imam više vremena.
rade li online predaje zahtjeva preko e-građanin?
Ne znam, mislim da ipak ne jer prilikom podnošenja zahtjeva treba dati i otiske prstiju.