Osobna iskaznica - promjena izgleda

Tema: Osobna iskaznica - promjena izgleda

1. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ima.
    Ludnica.

2. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Moja ima.
    Moram provjeriti, ali mislim da i moj mlađi sin ima oib na vozačkoj, a položio je prošle godine. Možda su to nedavno promijenili, jer Cathy je slala kćer u autoškolu godinu dana prije nego ja svog sina.

3. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moram provjeriti, ali mislim da i moj mlađi sin ima oib na vozačkoj, a položio je prošle godine. Možda su to nedavno promijenili, jer Cathy je slala kćer u autoškolu godinu dana prije nego ja svog sina.
    Ipak kćer ima, ali zbilja su ga mogli i bolje sakriti.
    Ja nemam,jer je moja papirnata.

4. tangerina avatar

tangerina said:

5. Cathy avatar

Cathy said:

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    A kako to objasniš nekom Muji u Kini ili Azerbejđanu? On samo vidi da je putovnica istekla.

6. tangerina avatar

tangerina said:

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A kako to objasniš nekom Muji u Kini ili Azerbejđanu? On samo vidi da je putovnica istekla.
    možda su i oni čuli za pandemiju

pretpostavljam da nije Hrvatska jedina na svijetu donijela takvu odluku, da postoje neki međunarodni ugovori.. raspitala bih se da idem u Azerbejdžan, ali vertex treba za smještaj u Hrvatskoj

7. tangerina avatar

tangerina said:

Početno

u svakom slučaju s isteklom osobnom si se mogao i kandidirat za gradonačelnika sada

8. jelena.O avatar

jelena.O said:

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijedi i za putovnice,ALI ne možeš preko granice bez važeće

9. mitovski avatar

mitovski said:

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijedi i za putovnice,ALI ne možeš preko granice bez važeće
    Pa onda ne vrijedi za putovnice. Putovnica ti jedino i treba za prelazak preko granice. Možeš ju i ne moraš imati, za razliku od OI.

10. vertex avatar

vertex said:

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, vrijedi i za putovnice:
    Super, hvala! Skroz sam propustila ove informacije.
    Posljednje uređivanje od vertex : 25.05.2021. at 14:19

11. tangerina avatar

tangerina said:

Početno

uostalom, nije da ne možeš napravit te dokumente, samo ne moraš

12. Tanči avatar

Tanči said:

Početno

Svaki put kad naletim na ovaj topik pomislim da je netko promijenio izgled, bio na estetskoj operaciji ili tako nešto pa sad mora promijeniti osobnu.
    Naslov me na to asocira

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. zutaminuta avatar

zutaminuta said:

Početno

Jeste li vidjeli ove nove osobne kaj stižu u kolovozu? Znači li to da tad svi moraju mijenjati osobne ili možemo koristiti stare? https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2278488.aspx

14. tanja_b said:

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li vidjeli ove nove osobne kaj stižu u kolovozu? Znači li to da tad svi moraju mijenjati osobne ili možemo koristiti stare? https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2278488.aspx
    Ne! Uvijek stari dokumenti vrijede do datuma isteka. Sasvim sigurno nećeš morati mijenjati osobnu odmah u kolovozu. Evo, u Jutarnjem to i piše:

Jutarnji list - Nova osobna bit će i zdravstvena! Građani će uz iskaznicu moći instalirati i e-osobnu na mobitel

Nove osobne iskaznice moći ćete podići nakon isteka trajanja iskaznica koje sada posjedujete.
    Kod promjene dizajna dokumenata, ljudi se često žure da ih odmah zamijene, a za tim zapravo uopće nema potrebe, samo se stvaraju gužve.

15. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne! Uvijek stari dokumenti vrijede do datuma isteka. Sasvim sigurno nećeš morati mijenjati osobnu odmah u kolovozu. Evo, u Jutarnjem to i piše:

Jutarnji list - Nova osobna bit će i zdravstvena! Građani će uz iskaznicu moći instalirati i e-osobnu na mobitel

Kod promjene dizajna dokumenata, ljudi se često žure da ih odmah zamijene, a za tim zapravo uopće nema potrebe, samo se stvaraju gužve.
    Tako je. Treba mijenjati dokumente tek kad baš moraš. Inače, to ne objavljuju, a ja se pitam je li to jedan od načina punjenja proračuna...

16. tanja_b said:

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Treba mijenjati dokumente tek kad baš moraš. Inače, to ne objavljuju, a ja se pitam je li to jedan od načina punjenja proračuna...
    Ma ne vjerujem, pa svaki put kod tih promjena dizajna dokumenata su izvještavali o velikim gužvama i uz popratnu uputu "ali stari dokumenti vam još uvijek vrijede".

17. Beti3 avatar

Beti3 said:

Početno

Postajemo sve više digitalne osobe. I to mi se ustvari sviđa, iako sam rođena u analognom dobu.

18. zutaminuta avatar

zutaminuta said:

Početno

Hvala tanja.
    Postajemo sve više digitalne osobe. I to mi se ustvari sviđa, iako sam rođena u analognom dobu.
    Jednom ćemo se rađati i digitalno kad nam Musk prebaci mozgove u računala. Hahahhahahhahaa
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.05.2021. at 10:41

19. tanja_b said:

Početno

Je li netko bio ovih dana u MUP-u zbog izrade nove osobne, kolike su gužve?

20. tangerina avatar

tangerina said:

Početno

Je li netko bio ovih dana u MUP-u zbog izrade nove osobne, kolike su gužve?
    prošli tjedan sam vidila neke gnjevne statuse na facebooku, tad su bile ogromne gužve, višesatna čekanja u moru ljudi, ne znam jel se malo popravilo

21. tanja_b said:

Početno

E, za to sam i ja čula, da su bile strašne gužve, pa kalkuliram je li mi bolje duboko udahnuti i zaroniti u tu gužvu dok sam još na godišnjem, ili pričekati jesen (ili zimu ili štoveć).

22. umiljata said:

Početno

E, za to sam i ja čula, da su bile strašne gužve, pa kalkuliram je li mi bolje duboko udahnuti i zaroniti u tu gužvu dok sam još na godišnjem, ili pričekati jesen (ili zimu ili štoveć).
    Ako ti nije neka velika potreba, odi ju vaditi kasnije, osobne ionako vrijede još 100 dana nakon proglašenja kraja pandemije. A mi nismo ni blizu tome.
    Meni i curama su osobne istekle još u 6-om mjesecu, ali mislim da prije zime neću ići vaditi nove. Nek ovo ludilo malo prođe.

23. Jurana avatar

Jurana said:

Početno

Nama su svima istekle j veljači, i također neću još po novu jer mi je poznanik nekidan čekao 4 sata za novu (ne u Zagrebu)

24. Angie75 avatar

Angie75 said:

Početno

gužve su ogromne, ja sam bila radi druge stvari u Petrinjskoj i svejedno zaglavila jer većina šaltera radi upravo za osobne.

25. Beti3 avatar

Beti3 said:

Početno

Uzmeš broj na redomat.mup.hr online i dodješ kad si na redu. Tako je u Rijeci, sigurno je i drugdje.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.08.2021. at 16:49

26. tanja_b said:

Početno

Baš gledam tu stranicu redomat.mup.hr, ovo preuzimanje broja online moguće je za Rijeku, Zadar i Varaždin, u Zagrebu to još nisu otkrili jedino što je moguće za Zagreb je praćenje koji je broj upravo prozvan.

27. martincius avatar

martincius said:

Početno

Mozes osobnu izvadit i na crnomercu, henzelovoj i u novom zg.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

28. jelena.O avatar

jelena.O said:

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes osobnu izvadit i na crnomercu, henzelovoj i u novom zg.
    oni zaprimaju do nekih 14 sati.

29. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Tanja_b, ako si na go, dodjes pred kraj rad.vremena Mup-a (cca 45min ranije) da vidis kako se misteriozno ubrzava rad teta na salterima i red nestaje

Takodjer kako netko rece uopce ne moras ici u Petrinjsku.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.08.2021. at 22:54

30. tanja_b said:

Početno

Ma ove druge lokacije mi još manje pašu.
    Dolazak pred kraj radnog vremena je i meni pao na pamet

31. mašnica avatar

mašnica said:

Početno

Kad god sam radila osobnu uvijek sam išla u ranim jutarnjim satima u Petrinjsku, dakle čim se otvori i nikad nisam duže od 1h čekala.

32. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad god sam radila osobnu uvijek sam išla u ranim jutarnjim satima u Petrinjsku, dakle čim se otvori i nikad nisam duže od 1h čekala.
    Ovako je i moj stariji sin to riješio prije cca mjesec dana, bez drame i bez puno čekanja. Dulje je čekao neki dan za preuzimanje vozačke dozvole u Heinzelovoj, ali ni to nije bilo tragično, malo preko sat vremena. Išao je popodne, jer je ujutro radio.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.08.2021. at 09:25

33. tanja_b said:

Početno

Kome bude trebalo - u Petrinjskoj jesu gužve, ali ne baš tako nenormalne, čekala sam oko sat i pol. Nije strašno, u svakom slučaju, lakše mi je to bilo obaviti sad dok imam više vremena.

34. Vrijeska said:

Početno

rade li online predaje zahtjeva preko e-građanin?

35. tanja_b said:

Početno

Ne znam, mislim da ipak ne jer prilikom podnošenja zahtjeva treba dati i otiske prstiju.