Pozdrav curke, kod mene još tgraje menga... mislim da ništa od ovog ciklusa...
Kak ste vi? Jel vam radno?![]()
Nesto su se uspavale....
Mami jel imas u planu test?
MonaLi a da odes dr?
Ma ne vjerujem da je trudnoća, ne želim se nadati. U srijedu idem kod gin. pa ću vidjet. Valjda bi imala nekakve simptome iako su mi sise punije.
Pa ni kod gin se ne mora jos vidjet. A simptome mozes i ne moras imat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :07.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~15. dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~15.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~11. dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~5.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7.dc
Piškila -.
Mami a bas mi je krivo...![]()
Mami žao mi je
Zenii, lista je super!
Kod mene ništa novo, čekam konzultacije. Ipak smo pokrili plodne dane,
Ono, nikad se ne zna..
Mami joj, navijala sam za tebe .. Al ideš ubrzo na neke pretrage sta ne?
Ives kako si nam ti?
Bok curke... ja baš došla od ginekologa... kaže da mi je to krvarenje neka samo sukrvica i dala mi je duphaston da prestane krvariti.
A onda me spustila na zemljuRekla je da ne vidi nikakvu ovulaciju i da imam jako policisticne jajnike itd itd... prošli put mi je rekla da su lagano policisticni :/
Rekla je da pokušavamo već godinu i pol i ništa i da će mi dati uputnicu za postpomognutu oplodnju, da si razmislim o tome i da joj dođem u 1.mjesecu.
Baš sam zbedirana, baš me je spustila na zemlju i ubila svaku nadu
Ja ne znam NIŠTA o postpomognutoj... ni kako to ide, od kud se pocinje? Sto je prvo? Znam da sam to mogla i ocekivati ali bas nisam ocekivala da ce mi reci "ne bi htjela da gubis vrijeme, bolje da malo agresivnije radiš na tome".
Rekla je i da folikulometrija kod mene nema smisla? Danas mi je 13.dc i nije ništa vidjela, što je to dovoljno da zakljuci da ne ovuliram nikad? Mislim drugi put sam joj dosla i vec me salje dalje... Da li netko zna vise o tome? Ja ne znam nista![]()
MonaLi, nemoj bit u bedu, neka ti je dala uputnicu jer bis ovako mozda u nedogled. I da nikad ne ovuliras, to se lako izazove. vjerojatno se moraš negdje naručiti (vec ce ti netko od cura tu rec kako i di) pa ce ti dat da obaviš neke pretrage i onda započet rješavanje prepreka.
Gledaj to kao korak naprijed , jer realno i jest.
Monal li nije to ništa strašno iako ti možda tako sad izgleda. Bolje da te šalje dalje nego da te zavlači. Ako je samo tvoja ovulacija problem onda nije strašno. Prvo ti vadiš hormone a tm spermiogram. Nakon toga će ti predložitti što dalje. Možda ćeš samo na klomifen i ciljane odnose. Vjeruj nije straßno i kreni što prije.
Ja sam prvu curku prirodno nakon 9 mj truda, drugu nakon 4 godine uz klomifen. Za treće se borim već 4 vodine a u međuvremenu sam bila na dvije pitpkmognjte no nije uspjelo.
Samo hrabro, glavu gore i bit će sve ok.
Ja idem u srijedu kod gin. pa ću viße znat.
MonaLi shvacam da to nije bilo lako cuti ali kako su ti cure napisale postoji jos nekoliko mehanizama na samom putu prije potpimognute..u svakom slucaju bolje je da krenes s pretragama sto prije nego da gubis vrijeme bez da se ista dogada..sigurna sam da ce plusic doci![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :08.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice:
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~16. dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~14.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~12. dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
Limeta, mislim da sam nešto zbrčkala s tvojim danima ciklusa, provjerim kasnije kad uhvatim vremena..
MonaLi, možda zvuči grubo od tvoje dr. ali u pravu je, većina ginekologa radi upravo suprotno i zavlači parove godinama. Ukoliko pokušavate više od godinu dana, morate krenuti dalje s pretragama. Kao što je i Dominikslatki napisala, to je samo korak naprijed i bliže svojoj bebici
Jaoo cure hvala vam puno punoSmirile ste me, stvarno... znala sam da na pravom mjestu pišem
Ok znači ne mora to značiti da odmah idemo na najagresivniji način? Što dođem tamo, prvo mi izvade hormone i onda odluče što samnom? I partner odmah ide samnom ili naknadno? Jao... ja sam jedna od onih što pada u nesvijest kod vađenja krvi, onda znate koliko me svega strah, ali želim to i ništa me neće smesti
Ne znam da li je kod mene samo problem ovulacija, ali to je sigurno. Još nisam nikakve pretrage radila, samo sam Duphaston koristila. Da li se dugo čeka kad se naručiš? Gdje se to uopće ide?
Dragi se sav prepao kad je vidio mene jučer nakon pregleda... bila sam blijeda i na rubu suza cijeli dan, sad mi je i njega žao :/
Hormone možeš vadit u bili kojo bolnici, na vuj vrhovcu se najmanje čeka, barem je tako bilo.. trebala bi odlučit u koju bolnicu želiš ići, jer mislim da petrova prizna samo njihov spermiogram, i to se naručuje ali je kod njih gotov isti dan.
E da i brisevr trebaš napravit. Najbolje da uzmeš uputnice od svoje gin. i kreneš polako, sve skupiš i dođeš u bolnicu s tim, jer će tr to tražit pa da ne gubiš vrijeme.
MonaLi,žao mi je što te sve skupa jako potreslo,vjerujem da ti je šok. Mogu ti reči da se slažem sa tvojom gin...jer ima dosta primjera kad ginekolozi zavlače pacijenticu poprilično dugo u smislu mlaaadi ste,stignete,ajmo probat ovo pa probat ono...i godine prhnu sam tak a ti stojiš na mjestu.
Cure su ti sve rekle,ja se pridružujem MAMI vezano za Vuk Vrhovec.
Ako se odlučite za obradu tamo,u siječnju nazovi 012535907,to je broj od sestri na koji nazoveš 1. dc. Rečeš da bi se naručila na prvi pregled i dobila buš upute koji dan dojti.
Do tada si možeš pripremiti friške briseve i papa test,u biti je dovoljno da su stari do godine dana.
Taj prvi put budeš popričala sa doktorom/icom i obaviš uzv pregled. Vjerojatno to bude na 8. dc,u sredini ciklusa kad se bude najbolje vidlo stanje jajnika i eventualna (ne)ovulacija.
Iduči mjesec dođeš gore izvaditi spolne hormone a tvoj muž nalaz spermiograma. I dalje slijedi dogovor,ovisno o nalazima. Možda stvarno bude dovoljan koji klomifen da ti izazove ovulaciju pa do samog ivf-a ni ne dođete.
Htjela bi samo reči,nemojte čekati sa pretragama...uzmite nas samo za primjer.
Na istraživanje zašto ne ostajem trudna,krenuli smo nakon 6 mj pokušavanja. Prvo k mojem ginu,i sa klomifenima i ciljanim odnosima.
Trebalo nam je punih 6 godina i 9 raznih mpo postupaka da bi došli do ovoga gdje smo sada - 35. tt. I nemamo dijagnozu.
Eto...jesam se raspisala, a samo sam htjela reči da nije sve tako crno kao što se sada čini.![]()
Žuži i Mami hvala na savjetima, sve sam si zapisalaZapisujem sve što čujem
Ali imam još samo par pitanja, znači ja bris i papu mogu obaviti kod privatnika isto, jer moja ginekologica naručuje tek iza nove godine tako da možda bolje da to privatno obavim? Tek u 1.mj idem do svoje po uputnicu tako da bi voljela tada već imati barem bris i to da ne čekam još to. U slučaju da me brzo naruče u bolnici? hmmm
I nije mi jasno zašto me moja već šalje na MPO kad mi i ona može dati klomifen, što ne? Čudi me da nije probala s tim prije. Ona mi može to dati jelda?
Znači prvo razgovor i UZV, onda hormoni i spermiogram, i onda odluka o lječenju.
Kod MPO se mora na bolovanje ili? Ajme o svemu sad moram razmišljati :O
Cure šaljem vam svima puno pusaaaaa i sreće također![]()
Pozdrav curke..
Evo nama je gotov phd nalaz..ali još nismo imali konzultacije sa Doktorom. Tako da još čekamo. Počela sam piti folnu kiselinu .. i polako krečem s pripremama.
MonaLi, prve dvije crtice sam vidjela zahvaljujući svom doktoru i klomifenu te naravno mm i ciljanim odnosima.
Moja dijagnoza je identićna tvojoj. Imala sam gina koji je tvrdio da nemogu imati djece..čak me nije htio ni slati na Mpo..pa sam promjenila ginekologa i preuzela stvari u svoje ruke.
Pronašla sam doktora koji je savjesno do zadnjeg obavljao svoj posao. Objasnio mi je što je klomifen i kako ćemo njime postići ovulaciju..i tako prvom dozom klomifena dobila sam dva lijepa folikula i svoju prvu potvrđenu ovulaciju a onda i svoj prvi pozitivan test na trudnoću.
Vrlo bitno je da imaš u svog doktora/doktoricu povjerenja.. bilo to samo klomifeni i ciljani odnosi ili i sam mpo postupak. Kada kreneš u sve ovo tada će ti to biti jako bitno. Evo mene sada isto očekuje nova borba.. klomifen+ciljani... nadam se da ću jednako odreagirati na njega i da će sve biti dobro. Želim ti sreću i samo hrabro.
Ma sve je lako kad znaš što želiš.
Posljednje uređivanje od Ives000 : 08.12.2015. at 13:15
Ives normalno da ćeš reagirat na klomifen kao sto si i onda to ne brini. Sjecam se kad si govorila joj sigurno necu reagirat na njega, ja nemogu bit trudna, vi bar znate da možete biti.. Bespotrebno si se mučila, zato sad znaš kako ide i kako reagiraš i to sve i sve ce biti ok !
MonaLi, samo naprijed i hrabro! Cula si price cura sa iskustvom, sve se da rijesiti!
Zenii sve ok, samo jedan dan nedostaje tj.danas sam 7dc.
Odmah si u prvom ciklusu dobila plus? Jao pa to je super, bar znaš da dobro reagiraš na to, pa makar sada i trajalo duže, znaš da su ti velike šanse, ja sam tek u fazi kad opće ne znam na čemu sam, i baš me strah.
Jedino me brine moj posao koji je dosta stresan, kažu mi svi da me on i doveo tu gdje jesam :/
Vjerujem da stres isto igra svoju ulogu u svemu... mislim nadam se da ne, jer onda nemam nikakve šanse :/
Puno hvala na ovom postu, ohrabrila si me.Treba vjerovati u sebe
Ali ne mogu vjerovati kakav ti je to ginekolog bio kad je odmah odustao? To mi nikad neće biti jasno...
Limeta - hvala ti puno... neka nam je svima sretnoBar smo ovdje zajedno jedna uz drugu
![]()
Posljednje uređivanje od MonaLi : 08.12.2015. at 13:32
Briseve i papu možeš napraviti bilo gdje. Kod nas se npr na papu čeka oko dva mj tak da sam ja znala isto ju privat izvaditi baš zbog čekanja.
Da,i tvoja gin. ti može dati klomifen. I pratiti ti rast folikula na uzv-u kod sebe. Puno soc. gina to radi. Ali eto ja ti to ne preporučujem i podržavam njenu odluku da te šalje specijalisti. S razlogom.
Sad dok vratim vrijeme i znam neke stvari...nebi nikad išla u klomifenske ciljane kod svog ginića.
Imam još doma slike sa uzv-a,četri krasna podjednaka folikula. Kaj da su svi imali js koja se oplodila. To nikako nije dobro. Niti za bebe a niti za ženu. Jako su česte komplikacije. Plus mogučnost vanmaternične i gubitak jajovoda ako nije dokazana prohodnost istih.
Zato uvijek savjetujem,radije u neku mpo kliniku.
Niti aih (inseminaciju) ti većinom neće raditi na više folikula...naprave aspiraciju tih folikula. Baš zbog rizika.
Ali. Nismo sve iste,evo i Ives je primjer. Ima žena koje reagiraju sa jednim ili dva folikula i to je super za ciljane odnose.
Kaj se tiče bolovanja,ne moraš ako možeš drukčije. Neznam od kuda si..možda možeš skoknuti na pregled na VV s posla ili uzmeš slobodno taj dan. Jer gore si jednom mjesečno. Drugo je u postupku. Budeš vidla. Ajmo redom![]()
Da sad kad si to tako napisala sad mi je stvarno jasno zašto nije htjela ona i zašto me šalje dalje, i slažem se sa svim što si napisalaČitala sam da je i uz klomifen povećana mogućnost za blizance?
Da, idemo redom, tko zna što će mi dati. To što kažeš da se dolazi jednom mjesečno to se moram naručivati ili samo dođem (ovisi koji je dc)? Jer ja naravno ne znam unaprijed kad će mi biti koji dan.
Imam sada puno guglanja i raspitivanja, vidim da dosta toga ne znam.![]()
Budeš morala nazvati svaki put dok mengu dobiš i onda ti sestre kažu koji dc dojdeš.
E sad sam otišla u of skroz sa mpo na ovoj temi.
Ti samo pitaj kaj god ti nebude jasno.
Imaš i na pdf-u Potpomognuta oplodnja temu - Potpomognuta na Vuk Vrhovcu. I tam možeš saznati sve info.
MonaLi moja dijagnoza su ekstremno PCOS + jako uvecani jajnici. Prognoza nekoliko ginica je bila da nikad necu spontano zatrudnjet...
Pogledaj moj potpis
Je zavrsilo lose ali je bilo spontano i ne planirano
Tako da nade ima![]()
MonaLi mogu samo zamisliti kako te uzrujao pregled i kako si se osjećala poslije, ali iako nemam iskustva s tim slažem se s curama da je zapravo super da te ne zavlači nego ti pokušava pomoći da ne gubite vrijeme. Ja iskreno vjerujem da ćeš uskoro ugledati plus na testu, a sad samo misli na to kako ćeš napraviti sve da se to ostvari što prije. Punnnnnoooo sreće ti želim![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :09.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Odbrojavalice:
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~17. dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~15.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~13. dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~11.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
Da? Ajde super, bar si se uvjerila da možeš ostati trudna a kad bude vrijeme i uspjet ćeš do kraja, držim figeNadam se da ću i ja iznenaditi svoju ginićku tako, i ugledati plus prije MPO hehe
Karanfilčić - hvala ti, svaka riječ je utjeha![]()
Idemo dalje... odbrojavanje... nema predaje![]()
Posljednje uređivanje od MonaLi : 09.12.2015. at 09:00
Jutro, bila kod gin, ona kaže sve ok, miguće da su hormoni podivljali.
Hello curke moje..
Mami drago mi je da je sve ok, da li budeš kontrolirala hormone onda ili?
Slažem se da je sve to moguće da se dogodi, ali niti jedan savjestan doktor koji se upusti u stimualaciju klomifenom mislim da ne bi dozvolio pacijentici odnose u koliko bi se razvilo više folikula. Koliko je meni objasnio gin, taj ciklus propada i već idući se daje manja doza klomifena. Naravno klomifeni se daju tek kada se dobiju nalazi Hsg i spermiograma. Baš upravo iz tog razloga kako bi se spriječila vanmaterična trudnoća. Meni je opet drago da postoji i ta solucija jer mi je uštedjela i vremena i truda i živaca i novaca.. u svakom slučaju. Ima i to svoje dobre strane. Naravno MonaLi, i moj savjet ti je da poslušaš svoju doktoricu, ipak ima uvid u tvoje stanje i sigurna sam da žena zna zašto te je tako savjetovala. Kojim god putem krenula želim ti sreću i samo hrabro.
Ja sam vam dobro curke. Večinom. Ima dana kad sam u rasulu i ne znam ni sama što me drži..ali onda moj optimizam napravi svoje i brzo se saberem. Razočarana sam ljudima i njihovim bezobzirnim ponašanjem. Većina ''prijatelja'' se ponaša kao da sam psa izgubla na cesti pa mi znaju onako dobronamjerno savjetovati tipa..: ''ajde draga, mlada si... budeš još imala djece..'' Halooooo izgubila sam upravo jedno... znam da ću ih imati još, ali nikad više ovo!!!! Kako to ljudima nije jasno, ili neki dan doživim od kume pitanje..'' pa dobro zašto nisi išla za ZG, tamo bi sigurno spasili bebu??!!??'' e ako mi onda nije došlo da je razvalim stolicom po ''labrnjama'' ... sad ispada kao da se ja nisam dovoljno trudila da spasim svoje djete..23 dana ležanja na lijevom boku, ne znajući kako će sve završitii nije bilo dovoljno.. i to što doktori 24h na dan bili u kontaktu sa Zg i prof. Habekom jer me se nije smijelo transportirati isto očito po nekim ljudima nije bilo dovoljno... neeee nije mi dovoljno što se sama preispitujem 800 000 x dnevno da li smo još što mogli napraviti da je spasimo pa mi još i ona mora nabijati grizodušje... a najjače od svega mi je što me nazvala žena koju nisam 11godina vidjela.. i sva u panici mi kaže da je ćula što se dogodilo pa me onako usput uspaničeno i pita..a šta je bilo s bebom ..jel bebi srce stalo ili????? Naravno da sam joj samo poklopila slušalicu.
Isuse i Bože..... zar smo mi ljudi, toliko bezobrazna, hladna i okrutna bića... ili sam ja toliko naivna i još vjerujem u dobro na ovom svijetu. Izvinite na podužam postu.. morala sam se vama izjadat.. ne znam nekad ni sama što da mislim ni kako da se ponašam. Ali zbilja mi je najbolje kad sam sama.
Ives razumijem te nazalost.
Mene je najviše bolilo sto sam osjetila da mi iza leđa govorkaju tipa trebala je lezat , trebala je ic kod tog i tog gina.. Uglavnom sve sam trebala i svi bi drugi uspjeli spasit moju bebicu osim mene.
A te izjave; "ma joooj mlada si, Ej pa bit ce djece " i sl. Dođe mi da ih bacim kroz prozor.
Nakon svega, shvatila sam da imam samo jednu pravu prijateljicu i to osobu koju sam tako rijetko viđala i totalno neočekivano od nje.. Eto, pa u svom tom zlu vidis tko je prijatelj , ove druge sam otkantala po kratkom postupku ( čak i neke koje znam oduvijek, stvarno su se pokazali groznima)
Isto mi je i u ovoj trudnoći koja je maksimalno komplicirana i bili smo na JAKO tankom ledu a i jos smo.. Mislis da tko pita kako sam? Naravno pitaju, ali samo onako da čuju i mogu prepričavat , tako da ja uvijek odgovaram ma odlično sam i skrećem temu.. Mislis da mi tko dolazi? Ne, samo roditelji i ta prijateljica koja kao sto sam i rekla prije nisam ni mislila da mi je prijateljica.
Tako da mogu ovako s odmakom od svog gubitka reci da sam izvukla najbolje iz toga i riješila se hrpe nebitnih ljudi i emocija vezanih uz iste..
Savjetujem ti isto..
ives kad čitam tvoj post kao da gledam sebe prije 6-7god. Meni su svi iza svake trudnoće govorili mladi ste, bit će djece valjda ljudi to kažu kad nemaju ništa pametnije reći, ali nažalost nisu vjerojatno ni svjesni da bi bilo bolje da šute. A kad je moja curica umrla nakon 3tj života, odmah poslije sprovoda me zaustavila jedna starija susjeda i kaže 'ajme baš mi je žao, a kako ćeš sad s mlijekom' nikad neću prežaliti što joj nisam šamar zalijepila tada. Ili kad sam izgubila svoju drugu curicu jedna baka je zvala moju mamu da je pita šta sam nosila muško ili žensko moja mama joj je odgovorila DIJETE i poklopila... I da ti ne pričam dalje. Uglavnom postoje ljudi koji kažu nešto glupo iz dobre namjere, ali nažalost ima i zlobnika
Ives - ima sigurno zlih ljudi, ali nemoj misliti da ako netko kaže glupost misli loše, mislim znaš to sigurno i sama. Ljudi u takvim situacijama ne znaju što reći. Možda se doma i lupaju po glavi zbog izgovorenih gluposti.
Ok, zadrtih baba će uvijek biti... ali ne obaziri se na njih. Ti znaš da si napravila sve što si mogla, naravno da jesi. A ljudi su ili splašeni ili glupi, a neki i zli nažalost. A ja sam možda naivna ali vjerujem da je zlih ipak manje![]()
[B]~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :10.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~28.dc
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~18. dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~14. dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
Zenii, evo i tebe na vrhu liste
A mene moja M nije iznevjerila, molim sutra 2dc.
Posljednje uređivanje od zola : 10.12.2015. at 20:46
Zenii, kad ce jedan testić ?
Ives, prva koja ti dođe baba, istresti
Uf, pobjegla mi poruka. Nema veze, nisam ništa pametno smislila..
Šaljem zagrljaj Ives ..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :11.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice:
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~19. dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~15. dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Zola big hug!
Kristinica, ja ne piškim prije 32 dc..neg testovi me tak bace u depresiju
Zenii kolki su ti inace ciklusi?
Nivesa, posljednjih pola godine,ciklusi kao urica 31-32 dc...
Ovaj mjesec ulovila ovulaciju na 17 dc lh trakicom, tako da očekujem M (tj. ne očekujem) krajem idućeg tjedna.