Hello curke moje..

Mami
drago mi je da je sve ok, da li budeš kontrolirala hormone onda ili?

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
Da,i tvoja gin. ti može dati klomifen. I pratiti ti rast folikula na uzv-u kod sebe. Puno soc. gina to radi. Ali eto ja ti to ne preporučujem i podržavam njenu odluku da te šalje specijalisti. S razlogom.
Sad dok vratim vrijeme i znam neke stvari...nebi nikad išla u klomifenske ciljane kod svog ginića.
Imam još doma slike sa uzv-a,četri krasna podjednaka folikula. Kaj da su svi imali js koja se oplodila. To nikako nije dobro. Niti za bebe a niti za ženu. Jako su česte komplikacije. Plus mogučnost vanmaternične i gubitak jajovoda ako nije dokazana prohodnost istih.
Zato uvijek savjetujem,radije u neku mpo kliniku.
Niti aih (inseminaciju) ti većinom neće raditi na više folikula...naprave aspiraciju tih folikula. Baš zbog rizika.
Ali. Nismo sve iste,evo i Ives je primjer. Ima žena koje reagiraju sa jednim ili dva folikula i to je super za ciljane odnose.
Slažem se da je sve to moguće da se dogodi, ali niti jedan savjestan doktor koji se upusti u stimualaciju klomifenom mislim da ne bi dozvolio pacijentici odnose u koliko bi se razvilo više folikula. Koliko je meni objasnio gin, taj ciklus propada i već idući se daje manja doza klomifena. Naravno klomifeni se daju tek kada se dobiju nalazi Hsg i spermiograma. Baš upravo iz tog razloga kako bi se spriječila vanmaterična trudnoća. Meni je opet drago da postoji i ta solucija jer mi je uštedjela i vremena i truda i živaca i novaca.. u svakom slučaju. Ima i to svoje dobre strane. Naravno MonaLi, i moj savjet ti je da poslušaš svoju doktoricu, ipak ima uvid u tvoje stanje i sigurna sam da žena zna zašto te je tako savjetovala. Kojim god putem krenula želim ti sreću i samo hrabro.

Ja sam vam dobro curke. Večinom. Ima dana kad sam u rasulu i ne znam ni sama što me drži..ali onda moj optimizam napravi svoje i brzo se saberem. Razočarana sam ljudima i njihovim bezobzirnim ponašanjem. Većina ''prijatelja'' se ponaša kao da sam psa izgubla na cesti pa mi znaju onako dobronamjerno savjetovati tipa..: ''ajde draga, mlada si... budeš još imala djece..'' Halooooo izgubila sam upravo jedno... znam da ću ih imati još, ali nikad više ovo!!!! Kako to ljudima nije jasno, ili neki dan doživim od kume pitanje..'' pa dobro zašto nisi išla za ZG, tamo bi sigurno spasili bebu??!!??'' e ako mi onda nije došlo da je razvalim stolicom po ''labrnjama'' ... sad ispada kao da se ja nisam dovoljno trudila da spasim svoje djete..23 dana ležanja na lijevom boku, ne znajući kako će sve završitii nije bilo dovoljno.. i to što doktori 24h na dan bili u kontaktu sa Zg i prof. Habekom jer me se nije smijelo transportirati isto očito po nekim ljudima nije bilo dovoljno... neeee nije mi dovoljno što se sama preispitujem 800 000 x dnevno da li smo još što mogli napraviti da je spasimo pa mi još i ona mora nabijati grizodušje... a najjače od svega mi je što me nazvala žena koju nisam 11godina vidjela.. i sva u panici mi kaže da je ćula što se dogodilo pa me onako usput uspaničeno i pita..a šta je bilo s bebom ..jel bebi srce stalo ili????? Naravno da sam joj samo poklopila slušalicu.

Isuse i Bože..... zar smo mi ljudi, toliko bezobrazna, hladna i okrutna bića... ili sam ja toliko naivna i još vjerujem u dobro na ovom svijetu. Izvinite na podužam postu.. morala sam se vama izjadat.. ne znam nekad ni sama što da mislim ni kako da se ponašam. Ali zbilja mi je najbolje kad sam sama.