Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Eserihija coli kod djevojcica

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Eserihija coli kod djevojcica

Dakle u 8.mj.u urinu 10,4-10,5.Antb.Nakon antb.los urin,uk fizioloska,eserihija u vanjskom brisu spolovila.Novi antb.kao profilaksa do cistografije.Nema refluksa.Skinuti sa profilakse.I sad opet eserihija vise od 10,5 u urinu.Vise ne znam sto pomaze????Ima 19.m.prematamo ju staaaalno,blazinice,voda,probiotici,d-manoza,homeopatija....Savjeti,iskustva?Sad cekam da me dr.nazove ali pretpostavljam antb.opet.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Homeopatija vam neće pomoći. Okanite se toga.
    Ni D-manoza se ne čini kao izgledna pomoć.

Meni E. coli predstavlja veliki strah. Zbog toga bebu nakon svakog kakanja nosim pod slavinu dobro isprati cijelu guzu, onda stavim ulja da se koža ne iziritira od vode. Za sada je sve u redu.

Mislim da se od toga ne da više učiniti. Pratiti terapiju i upute liječnika.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle u 8.mj.u urinu 10,4-10,5.Antb.Nakon antb.los urin,uk fizioloska,eserihija u vanjskom brisu spolovila.Novi antb.kao profilaksa do cistografije.Nema refluksa.Skinuti sa profilakse.I sad opet eserihija vise od 10,5 u urinu.Vise ne znam sto pomaze????Ima 19.m.prematamo ju staaaalno,blazinice,voda,probiotici,d-manoza,homeopatija....Savjeti,iskustva?Sad cekam da me dr.nazove ali pretpostavljam antb.opet.
    Obzirom da nema refluksa, vrlo je realno da stvari postanu bolje kad maknete pelene . Pa razmisli o tome. I dovoljno tekucine da stalno ispire mjehur ( ne slatke).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Joooj, kad bih se mogla sjetiti.... Davno mi je to trebalo, ima tome dosta godina (ne znam je li primjereno bebama). Dobila sam preporuku za pripravak aloe vera (bio je neki američki, pojma nemam kako se firma zvala) i to je bio spas. Ali ne znam više ime tog proizvoda. Istu stvar davala sam djetetu vrtićke dobi kad je imao salmonelu i pomoglo je i kod toga. Nabavljalo se "poprečki" tj. nije toga bilo u ljekarnama.

Imaš starih tema - evo našla sam jednu pa možda nađeš štogod: http://forum.roda.hr/threads/16070-E...lije%C4%8Denje

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo što si linkala Peterlin je tema za odrasle, a bebi ne može davati isto što i odraslom, makar to bilo "prirodno".

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da moze , ima 19 mj.
    moze koncentrat brusnice npr. da zakiseli urin i on postane nepovoljan medij za bakterije.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ellice, a imala je i simptome? Moj je u prvoj godini imao nekoliko puta dokazanu ešerihiju, ali na kraju nije pio antibiotike ako nije bilo simptoma (jedino prije cijepljenja) i za nekoliko dana bi nalaz već pokazao pad. Ima hidronefrozu koja se gotovo sasvim povukla, na profilaksi nije bio, samo cranactin od 6. mjeseca (sirup brusnice), oduvijek puno pije. Sad ima dvije godine i već više od godinu dana nije imao nikakvu uroinfekciju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da moze , ima 19 mj.
    moze koncentrat brusnice npr. da zakiseli urin i on postane nepovoljan medij za bakterije.
    Ali to nije jedina stvar koju spominju u temi.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ellice, vidi s vasim pedijatrom moze li malena uzimati CranActin; to je ekstrakt brusnice. Mojoj kceri je puno pomogao. Ona je negdje do 5. godine imala ceste urinarne infekcije, najcesce Escherichijom coli. Vecinom su bile bez simptoma, no znali smo za njih jer smo morali redovito kontrolirati urin. Pedijatar je rekao da se radi o sporijem sazrijevanju mokracnog sustava (refluks je iskljucen) i da ce prestati oko 5. godine. Tako je i bilo.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sto se tice cranactina njega smo prvo uzimali,ali kako joj se guza osipava od citrusa tako se osipala i od cranactina,pa smo umjesto njega poceli koristiti d-manozu(preporuka nefrOlogice).
    Zutaminuta vec sam ti rekla da me nema potrebe uvjeravati u nedjelotvornost homeopatije i ne znam zasto imas potrebu to ciniti na vise tema????
    Vikki je-prestala je jesti i lagana temp.,crvenilo.Inace da asimptomatske ne lijecimo i ne provjeravamo dok nema simptoma.U kojoj koncrntraciji je imao eserihiju?
    Proucit cu staru temu i probat cemo skinuti pelene.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oprosti, nisam te zapamtila. Da jesam ne bih ništa pisala.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imao je 10,5, nakon tri dana 10,3, nakon tjedan dana nista.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Devojke, treba mi mali info, vezan i za e.coli i za dohranu. Cerkica 9,5 meseci je prosle nedelje imala e.coli, odreagovala je na antibiotik,kontrolni urin cist, uz bubrega uredan, sad krece prica o preventivi. Brusnicu sam ukljucila danas, u kasi, probiotik dajemo, sa homeopatijom imam ok iskustvo, i u narednom periodu treba i to da resimo, Cranactina kod nas nema i porucen je i stize mi polovinom/ krajem decembra. Ono sto mi je nezgodno, sto ovde ima samo kandirana brusnica da se kupi, a to mi je previse secera da joj stalno pravim kasu. Nasla sam kompot od divlje brusnice lingonberry, koji je sa fruktozom, i koji navodno ima ista svojstva za prevenciju e.coli kao i obicna brusnica, ali ne mogu da nadjem podatke o uvodjenju divlje brusnice bebama, pa ne znam da li neko ima informaciju o toj bobici. Za sokove od ciste brusnice u apotekama nema nijedne sto bi mi preporucile za malu bebu, tako da nisam pametna. Da li da samo dajem probiotik dok mi ne stigne Cranactin, ili neko ima pametan savet? Za uvu i caj od persuna je premala. Hvala i pozdrav

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Fruktoza je isto šećer. Ako dijete nema bakteriju u urinu nemoj joj davati ove prezašećerene proizvode.
    Posavjetuj se s pedicom oko alternativnih pripravaka.

Ja joj ne bih davala da sam na tvom mjestu ni Cranactin.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Prva uk nakon antb.je obicno cista Daj joj probiotik i cranactin kad ti dojde.Njega preporucaju svi pedijatri nefrolozi u RH.Mojoj nije bio ok jer joj se guza osipavala od njega.Zasecerene brusnice ja nebi,jer se secerom eserihija "hrani".Cajeve i sl.isto.Puno bilo.kakve nezasladene tekucine je ok.Sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Hvala devojke. Nastavljam sa probiotikom, pa cu da vidim kako ce da bude sa Cranactinom. Drzte nam fige, a ja saljem vibre za cist urin i vama svima

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Hvala devojke. Nastavljam sa probiotikom, pa cu da vidim kako ce da bude sa Cranactinom. Drzte nam fige, a ja saljem vibre za cist urin i vama svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •