Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: sutra (ne) pišemo test , poruka preko vibera...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno sutra (ne) pišemo test , poruka preko vibera...

jel se vašim klincima desi da u zadnji čas ( recimo poruka jučer stigla u 9 navečer) da se danas ne piše test, mada ćesto ista profa se sjeti da baš danas će pisati veliki test, najavi test na početku sata, mada taj dan ima već i drugih testova

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

povrh vsega toga još se sjetila jučer navečer da danas trebaju donesti nekaj kaj su trebali sutradonesti, naravno pol razreda nema pojma, ja će do staroj navadi podjeliti komade i otić na hlađenje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa koji je to razred?

svašta...baš svašta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

8, ali nije bitno stalno je to njoj tak, kak joj puhne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U osnovnoj školi - nemam takvih iskustava jer naši profesori nisu tako komunicirali s klincima.

Ovo mi se baš ne sviđa - jelena, to bi mogla biti tema za roditeljski.

S druge strane, možda se dogodilo da prof nije uopće gledala koji su veliki testovi ranije zakazani, pa su ju kolege upozorili. To se u našoj osnovnoj moglo dogoditi.

Nešto slično se mom sinu dogodilo u srednjoj školi s prvim velikim testom iz jednog predmeta. Nismo kužili što se događa kad je u nedjelju navečer došla poruka u grupu da se test odgađa. Ispalo je da su neki roditelji i učenici intervenirali da se test odgodi (a drugoj polovici razreda to nije bilo drago jer takva odgoda napravi nepotrebnu gužvu u idućem tjednu). Raspravili smo na roditeljskom i kasnije nije bilo problema. Kažem samo - lako se može dogoditi da se profesorica nije sama sjetila nego da su je pritisnuli s neke strane. Takve stvari teško možeš doznati ako nisi umrežen u određenim krugovima, a ja nisam.

Dresirala sam svoju djecu da NIKADA ne traže odgode i intervencije niti da podržavaju klince koji to rade, jer takve stvari uvijek duplo dođu na naplatu. Ali iskreno - nemam pravi uvid u to kako moja djeca reagiraju na satu, pa ne mogu tvrditi da se toga i pridržavaju. Iz iskustva - često se roditelji petljaju gdje ne treba, a ne sudjeluju tamo gdje treba, pa vjerujem da ni tim profesorima nije lako, iako to nikako ne opravdava sve njihove bisere. Ali razumijem - treba se nositi s učenicima i s roditeljima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ona je to rekla jednoj skupini klinaca koji idu na dodatnu iz tog predmeta, klinci su poslali na viber, ali samo njih par ima to, usput nadrljaju tolko gluposti na to da moj to zaprav ne čita. roditelji nisu urgirali nego je to oa sama tak rekla.

ni moji ne traže odgode,

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih otišla na predmetne informacije i pitala o čemu je riječ, bez napadanja, nego čisto onak - da se razjasni stvar.

Puno puta sam tako doznala stvari koje moja djeca nisu doma prenijela.

Ali nije bitno. Isto kao i ti, ja tjeram svoje da znaju gradivo uvijek, pa ako bude test - ok, ako ne bude - opet dobro. Čemu raditi drame? (Imam zapravo čudnu situaciju zbog toga, da moj mlađi sin uopće ne prijavljuje kad su testovi nego samo kaže kad su BILI i što je dobio...)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nama to na faksu rade redovito. Zamisli ideš busom po kiši i vjetru, dođeš, a profesor otkaže predavanje jer ide na sastanak. Imamo online sustav preko kojeg se to dojavi na vrijeme, ali ne, on to odbija koristiti. Ne moram ni govoriti kakav je kaos kada dio kolega izmaltretira profesore da odgode ispite, pa se poslije sve složi u jedan tjedan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nije bitno. Isto kao i ti, ja tjeram svoje da znaju gradivo uvijek, pa ako bude test - ok, ako ne bude - opet dobro. Čemu raditi drame? (Imam zapravo čudnu situaciju zbog toga, da moj mlađi sin uopće ne prijavljuje kad su testovi nego samo kaže kad su BILI i što je dobio...)
    Tako i kod nas. Ja za većinu testova ni ne znam kad ih piše (ponekad mi kaže).
    Što se tiče viber komunikacije, također tu nastupa zagušenje besmislenim porukama ("eeee" - "eeeee" - "kaj radiš" - "ništa" - i tako 10-15 poruka u nizu), pa ih moj sin više ni ne čita. S nastavnicima ne komuniciraju tim putem, tako da nije bilo odgoda testova putem vibera (ali je bilo odgoda dodatne nastave usmenim putem koji bi se prenio na viber, za što on ne bi saznao na vrijeme, pa bi otišao bezveze u školu).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj tanja tvoj je stvarno mali, naši ( ne moj, on ne piše skoro nikad) nadrobi u danu više od 2000 poruka. i sad ti znaj kaj je važno a kaj ne

ni ja pretjerano ne vodim brigu kad kaj piše, ako za nekaj treba pomoć to tak i tak veli, ostalo vidim ako prelistavam e-dnevnik,
    nije problem to kaj oni možda i saznaju nekaj sa strane, moj je recimo napravil za današnji test, ko i dodatak koji je trebalo za sutra izraditi neovisno, ali problem je kaj to ne može reč na satu svima da čuju, opet će bit nekoga ko nije, ali neće biti tolke strke.
    uz to vječito iz drugih predmeta idu najave od danas do sutra. u to spada i najava satanka roditeljskih
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.03.2016. at 09:11

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji u OŠ imaju vrlo precizne vremenike ispita koji se objavljuju na web stranicama škole na početku polugodišta i kojih se svi pridržavaju. Iznimno se može desiti da se ispit odgodi, dakle nikada ne može biti ranije nego što je najavljen u vremeniku, može biti samo odgođen sat ili dva zbog nekih opravdanih razloga. Tim dijelom sam jako zadovoljna.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ali problem je kaj to ne može reč na satu svima da čuju, opet će bit nekoga ko nije, ali neće biti tolke strke.
    uz to vječito iz drugih predmeta idu najave od danas do sutra. u to spada i najava satanka roditeljskih
    naravno da se to treba reći na satu da svi čuju, nego kako drugačije?

meni ove tvoje viber zavrzlame djeluju kao da se netko igra škole, a ne da se radi o pravoj školi
    jesi sigurna da si dobro shvatila da je to službeni način komunikacije dotičnih nastavnika, a ne razredna komunikacija koja nema ni s od službenog?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nije službenia komunikacija nigdje nisam ni rekla da je, navela sam da je nekolicina đaka( njih možda 4kom) iz tog razreda bila na dodatnoj koju vodi Ista profa i to im je rekla usput, ali to je profin način rada to znamo odavno.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.03.2016. at 09:37

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to je onda rekla kazala i ne treba prezentirati kao nešto mjerodavno. neka se dijete drži onoga što je samo čulo na satu, uvjerena sam da će se pokazati ispravnim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to u večini slučajeva i nije mjerodavno bar ne kod profe

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    joj tanja tvoj je stvarno mali, naši ( ne moj, on ne piše skoro nikad) nadrobi u danu više od 2000 poruka. i sad ti znaj kaj je važno a kaj ne
    Ma to sam ja otprilike tresnula 10-15 poruka, možda ih ima i više, ali kako rekoh, on ih više ni ne čita
    5. razred.

Ali to ne bi smio biti način komunikacije profesora s razredom, mislim da je to svima jasno.
    Kod nas se odgađanja testova odvijaju na satu (klasično žicanje nastavnika, bilo je toga i u moje vrijeme).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to sam ja otprilike tresnula 10-15 poruka, možda ih ima i više, ali kako rekoh, on ih više ni ne čita
    5. razred.

Ali to ne bi smio biti način komunikacije profesora s razredom, mislim da je to svima jasno.
    Kod nas se odgađanja testova odvijaju na satu (klasično žicanje nastavnika, bilo je toga i u moje vrijeme).
    Da, da... tako je. Moj stariji je u osnovnoj školi znao biti ljut na razredne kolege koji nisu imali u vidu širu sliku - odgode jedan test za idući tjedan (jer profesoru je svejedno) pa se njima nagruva gomila obveza, a ništa se ne riješi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, nije mi ovo nešto strašno, normalno mi je da za ovakav slučaj učiteljica nešto kaže dijelu razreda, pa im kaže da obavijeste ostale.
    Kod nas su recimo tako obavijestili djecu da dođu u školu kad je bio štrajk, javljali su jedni drugima, ali ako netko nije došao nije im to uzeto za zlo.
    Isto tako, ako je odgođen test, pa nije nikakav veliki problem ako dijete dođe na sat misleći da će pisati test, a ne piše ga.
    Veći problem bi bio obratna situacija, da se piše test, a netko nije obaviješten - tako nešto ne bi trebalo prepustiti međusobnom obaviještavanju među đacima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naprotiv rekla je da ne smiju javit

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dijelu djece je rekla da ne pišu test, a rekla je da to ne smiju javiti drugima? ok, profesorica je specifična.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam li to rekla u uvodnom tekstu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nisi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, nije mi ovo nešto strašno, normalno mi je da za ovakav slučaj učiteljica nešto kaže dijelu razreda, pa im kaže da obavijeste ostale.
    Kod nas su recimo tako obavijestili djecu da dođu u školu kad je bio štrajk, javljali su jedni drugima, ali ako netko nije došao nije im to uzeto za zlo.
    Isto tako, ako je odgođen test, pa nije nikakav veliki problem ako dijete dođe na sat misleći da će pisati test, a ne piše ga.
    Veći problem bi bio obratna situacija, da se piše test, a netko nije obaviješten - tako nešto ne bi trebalo prepustiti međusobnom obaviještavanju među đacima.
    x
    ovo mi stvarno prevazilazi neku normalnu uključenost roditelja u školski život osmaša. na stranu što ja, radi pozitivnih okolnosti, nisam uopće uključena više, al niti malo, a kamoli da čitam razredne viber poruke. novost mi je e-dnevnik, pa mi je fora svako malo škicati, al i to će mi brzo dojaditi :casa:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam ja razredni viber nek klinac, kod nas se zna aktivirat eventualno razredni mejl ali prigodan u smislu akupljanja love

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa mi je fora svako malo škicati, al i to će mi brzo dojaditi :casa:
    Potpisujem Mimu, ali morala sam riknuti na ovaj smajlić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove