Vidi rezultate ankete: Treba li informatika biti obvezni predmet u osnovnim školama?

Glasači
30. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

24 80.00%
  • Ne

6 20.00%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Informatika da ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja se slažem sa ovim što je sillyme napisala, informatika kao predmet bi djecu trebala pomalo uvoditi u osnove i programiranja, i građe računala, mreža, os-ova,ali normalno na nekom primjerenom nivou - sad, ja nisam nikakav metodičar da bih mogla procijeniti kako takvo gradivo prezentirati djeci. I jasno da ih treba učiti korisničke aplikacije i alate za obradu teksta, slike i sl. ali ne bih ja to svodila na učenje worda jer će završiti kao ja u MIOCU mojeg doba prepravljajući vjerenica u vjeverica u vi editoru.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se slažem sa ovim što je sillyme napisala, informatika kao predmet bi djecu trebala pomalo uvoditi u osnove i programiranja, i građe računala, mreža, os-ova,ali normalno na nekom primjerenom nivou - sad, ja nisam nikakav metodičar da bih mogla procijeniti kako takvo gradivo prezentirati djeci. I jasno da ih treba učiti korisničke aplikacije i alate za obradu teksta, slike i sl. ali ne bih ja to svodila na učenje worda jer će završiti kao ja u MIOCU mojeg doba prepravljajući vjerenica u vjeverica u vi editoru.

Ahahahaha, vi editor

Postoji cijela hrpa razrađenih sustava za učenje informatike koja se nikako ne može niti smije svesti na učenje korištenja aplikacija i alata. Ali daleko od toga da je momnetalno izvedivo s obzirom da cijela hrpa škola u Hr nema funkcionalne informatičke učionice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ahahahaha, vi editor
    nemojte mi protiv vi editora, ja ga sporadično još koristim

Kod nas je informatika izborni predmet od 4. razreda. Moja je u 6. razredu odlučila da ide. S obzirom da nam to jako komplicira raspored ove godine sam ju odmah na kraju školske godine pitala jel hoće i dalje nastaviti. Bilo bi nam puno lakše organizirati izvanškolske aktivnosti da ne ide na informatiku no nije odustala. Tako da ide i dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •