-
...velika je razlika u posloženosti i razmaknutosti zuba,ovo prvo može ružno izgledat a ovo drugo je meni samo šarmantno...
ortodoncija nije samo estetika nego i funkcionalnost čeljusti i zagriza a malo je dr koji se bave time...
moje iskustvo: nosila mobilni aparatić u ranoj mladosti,donekle pomogao ali nisam bila disciplinirana i otišlo sve u kupus...
fixni stavila sa 25god (sama si ga masno platila) radi problema sa gingivom (sve je to usko povezano)....izvadila zdrave četvorke,stavljani mi spaceri,nosila one lastike...imam slabe zube/korijene pa su brzo reagirali i micali se...skinula ga za 1,5god...posljedica su promjene na caklini (koliko god oni tvrdili da je to ljepilo i bravice blago opet oštete) koja je ionako bila loša, prstenovane 6tice su ostale sa nekim trajnim defektom (to mi stomatolog uvijek komentira,aha vidi se trag aparatića)...
ko' šlag na kraju, u 1voj trudnoći počela nicat donja osmica koja je počela gurat donje zube (izvadila ju nakon poroda) i evo sad opet u trudnoći izbija opet 2ga donja osmica...
ugl,sada ti je definitivno prerano,treba pričekati i umnjake!
a i sjećam se razgovora između ortodonta i jednog roditelja da će djetetu skinuti aparatić jer je mali toliko loše vodio higijenu da je bio rizik da si upropasti sve zube....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma