Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: razmaknuti zubi

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Evo,napravili smo ortopan,bili kod ortodontice i opet imam pitanja..
    Dakle,na ortopanu je vidljivo da ce mojem mladom gospodinu narasti jos cudo zubi. Ortodontica kaze da ce vjerojatno i tada razmak medu zubima ostati jer su sitni zubi u odnosu na celjust. To je genetski. Reguliranje toga ne pokriva HZZO.
    No,kaze da on ima duboki zagriz,a to se rjesava isto mobilnim aparaticem (o trosku HZZo),pa nas je narucila za rujan 2016.
    Istina je donji niz je uvuceniji od gornjeg niza,ali neznatno. Cemu to i kako ispravljati?
    Mozgam,a ne kuzim,gdje ce biti taj aparatic i sto ce gurati ako usput nece spojiti razmaknute zubice?
    Ja imam duboki zagriz.

I moja djeca.

SVAKAKO to ispravi, jer ako ostane kako je - izaziva gadne glavobolje zbog lošeg funkcioniranja zgloba čeljusti. Kod ortodonta je estetika na drugom mjestu, a funkcionalnost na prvom. Držim fige da taj veliki broj zubi ipak gurne jedinice na njihovo mjesto i da razmak između zubi ostane prihvatljivo malen. Ali duboki zagriz rješavaj - to je bitno.

Konačna odluka će se donositi kako zubi budu rasli. Možda i majka priroda to dovede na mjesto. Ali idi na konzultacije. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.12.2015. at 14:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •