Sve je manje-vise i dalje onako kako je Litala opisala - ja samo dodajem stvari koje su na mom porodu bile razlicite:
Mene nisu brijali. Doma sam "popravila situaciju", pa me babica nije uopce htjela brisati; klistir nisam uspjela izbjeci.litala prvotno napisa
Ako ti pase biti pod tusem za vrijeme trudova - iskoristi to! Ja sam ostala skoro vise od pola sata, nikako mi se nije dalo van; babica se samo nasmijala i dvaput me obisla da vidi da li sam ok.
To je i moja prica, osim sto me je osim doktora i babica ispitivala bezbroj pitanja (onih za ispunjavanje prijave o rodjenju).presretne te dezurni doktor, sjeda za pisacu masinu i postavi ti dodatnih sto glupih pitanja cije odgovore ima u trudnickoj koju ni ne pogledati cupkas pod trudovima... (to je moja prica
)
Nisu mi prokinuli vodu - sama je pukla za vrijeme tranzicije. Takodjer mi nisu ubacivali kanilu za infuziju. Epiduralnu nisam trazila, a doktor je rekao da mi drip ne treba (bila sam na stolu u radjaoni oko 2h).meni su na prvom porodu tu prokinuli vodu (bio je dr. slivar i nimalo njezan), na drugom mi je pukla vec ranije i pregled nije bio previse neugodan (dr. kuharic). sestra ti ubaci kanilu za infuziju.
o epiduralnoj i dripu nemam informacija, nisam imala prilike koristiti ih (na srecu)
Ja isto slobodno mogu reci da su mi pri porodu pomogle babice :D Primio me dr. Dembic, ali kako je to bilo usred noci, on je otisao spavati a za sam kraj mog poroda babice su probudile dr. Prenca. Babice su bile predivne :D :D Nisam niti rezana niti sam pukla (a to mi je prva beba).drugi je porod vodila babica, jedna vrlo ljubazna i vrlo vrlo mlada, dr. kuharic joj je samo davao smjernice. pri prvom sam porodu rutinski rezana, na drugom je on savjetovao babicu kako da me masira i rucno mi rastegne medjicu tako da nisam rezana, a pukla jesam ali malo (2-3 sava po onom savu od epiziotomije). mozes slobodno traziti da ti pomognu da se epi izbjegne, iskreno se nadam da ce ti izaci u susret i da ces je izbjeci :D
MM-a su pustili sa mnom i bebom cijela ta 2 h nakon poroda - otisao je tek kad su nas odvezli u sobu. Beba je takodjer cijelo vrijeme bila s nama - nismo to morali traziti, jednostavno su mi je stavili na ruke, objasnili kako da dojim, i pustili nas troje na miru.nakon poroda posteljica tm ce najvjerojatnije morati otici.
bebu mozes traziti da bude s tobom cijelo vrijeme, ako se dobro osjecas i budes dovoljno uvjerljivaa mogu je oni i odnijeti u djecju sobu. pri drugom porodu bebe je cijelo vrijeme bio samnom, dojila sam ga i spavao je dok su me sivali ta 2-3 sava. ostali smo u radjaoni jos 2 sata nakon poroda i onda su nas spustili u sobu.
Sretno, i javi kako je bilo :D :D :D