srce si, recept mi se već sviđa jer nekoliko puta spominje sastojak ljenosti, toga imam doma![]()
srce si, recept mi se već sviđa jer nekoliko puta spominje sastojak ljenosti, toga imam doma![]()
a nije nekako malo putra, samo 50 g na 600 g brašna? il to ovaj mileram nadoknadi? hoće se to spojit i dat razvaljat? i još bez jaja?
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.12.2015. at 09:39
http://www.coolinarika.com/recept/843847/
ja sam ovako radila. bilo fino. i lako za razvaljat. iako, lako, lako, opet se isteliš tih 7 kora izvaljat i ispeć.
ja sam mislila gotove kore kupit
nego me zanima recept za fil da je provjereno fin, jer sam jednom radila po receptu koji ide uz kore, sa kuhanim pudingom, i nije mi bio baš
tata je poželio te mađarice, a ja se planiram bavit snoviđenje kiflicama, pa bih ovo da minimalno osjetim
cvijeta dovoljno je i ispadnu bez greske.
daj tang napravi kore, vidjet ces nije tesko. vjeruj mi.
joj moram kupiti dzem za kifilce snovidjenja.
spajka jesi ti radila snoviđenje?
nekako mi se 30ak kiflica čini malo ako su tako super, nas će bit sedmero doma. da odmah radim duplu dozu?
ja bih rekla da ti je dosta 30ak uz ostale kolačiće.
mada su fakat snoviđenje.
Ja ih radila neki dan. Nisu mi baš nešto ispale. Izgledom nula, okusom +3. Možda zato što mi je tijesto stajalo dva dana?
pa mislim da je to puno obzirom da ide sir u tijesto.
nisu ti izgledale kao na slici?
30 u mojoj familiji je za pod zub, jer su nama zbilja super.
tang ali uz sve druge bit ce dovoljno.
Posljednje uređivanje od spajalica : 16.12.2015. at 10:13
Maruska trik je i u tome da odstoje na resetki nakon pecenje, inace ako se jos tople prebace u neku zdjelu se spuste, slijepe ne zanm kako bih objasnila.
a može li tijesto ostat preko noći (u receptu piše bar 3 sata), mogu li napravit tijesto u srijedu navečer, a peći u četvrtak popodne oko 2-3?
ili bolje da ga zamijesim u četvrtak ujutro prije nego odem na posao
napravit ću jednu turu, a pripremit sastojke za drugu, pa mogu peć novu turu i na Božić ako bude kriza, vjera mi ne brani![]()
Snoviđenje? Koji je to kolač? Zvuči mi tako vilinski... mami me da ga napravim... ali ne nalazim recept...
To su ti ove kiflice: http://smittenkitchen.com/blog/2010/...heese-cookies/
bitno da ti nije iscurio pekmez kad se nisu htjele zalijepit
Aaaaa... fino izgledaju.
Nego... slika mi nije nepoznata.Kao da sam ju već vidjela.... Već je lani bio spomenut ovaj recept?
E da... i koji sir je najbolji? Skuta možda?
Koje brašno?
Ma sasa je negdje drugo o njima pisala. Mislim da je napisala da su dobri kao snoviđenje ili tako nešto pa su meni ostali kao "snoviđenje kiflići" zapisani u memoriju, jer točno zna kakvi će ispast i da ću ih obožavat. A još ih nisam napravila.
Mislim da je skuta upravo predviđena u receptu. (Skuta je zapravo ricotta, šta ne? Albuminski sir?)
Posljednje uređivanje od vertex : 16.12.2015. at 13:31
Optimist ja sam stavila pola glatko pola ostro.
Moja mama se zgraža kad u kolače takve vrste stavljam glatko brašno ali, iskreno, ja nisam okusila razliku.
Jučer zamijesila duplu dozu milijun komada, večeras ću ih peći. Sutra planiram snowball cookies, a tamo negdje do srijede mak kiflice i crinklese. ako stignem i gingermene.
e i u milijun komada sam lani stavila kardamomjedino što su mi se raspadali u rukama, ima netko ideju zašto?
Jako su prhki, ali meni se izlome tek u ustima![]()
Ne znam recept za milijun komada, ali sam na fejsu doznala da se keksi lome ( meni skoro uvijek) zbog zdravijeg maslaca. Kada se radi s margarinom, navodno se keksi ne lome
juj. mast i šećer i orasi, ne znam. znam da se tako prije radilo, al nekako mi ne ide pa ne ide ta mast u kolače![]()
hahaha šta su ti navike, šta tebi nisu ko djetetu davali kruha, masti i šećera?
pošećerena mast, jelte. a orasi su masni sami po sebi, pa se i oni dobro uklope.
Ja se pitam mogu li neke vrste kolača uopće uspjeti bez masti, baš ti jako prhki kao što su medvjeđe šape, ili ovi moji paprenjaci koje ću sutra isprobati sa maslacem, pa budemo vidjeli kako će to izgledati.
ne, nikad nisam u životu jela mast i šećer, majko moja. i kruh. ajme. jedino smo znali peć krumpir na masti.
Paaa, meni baš i nije bilo fino. Bolje mi je bilo kruh+mast+sol, a eventualno gore crvena paprika. Može i češnjak, ali to mi se uglavnom nije dalo (komplicirano) pa je sve ostalo samo na soli.
Isto mi vrijedi za kruh i putar - gore može eventualno sol, šećer nikako, ali to je sve stvar ukusa, eventualno navike.
Meni se milijuni ne lome, osim ako ih diram prije nego što se ohlade.
Mast i kruh nisam jela, ni e privlači me, ali s masti radim medenjake, pandolete, njoke...Iako mi je miris masti koja se grije (za paprenjake) prilično gadan, poslije to u paprenjacima uopće ne osjećam. Djeca ih obožavaju, a isto frkću nosevima kad osjete tu grijanu mast.
Inače, u Diki se obično smanjuje količina masti u odnosu na maslo (tipa, "stavi se 25 dag masla ili 20 dag masti").
Meni se osjeti taj miris i u kolačima, baš sam nedavno jela neke kiflice, prefino tijesto, ali miriši mi na mast. Tako da se ne usudim sa tim peći kekse, odvikla sam se skroz. Inače sam jela kruh+mast+šećer kao dijete.
Mozda je mast pregorena, onak inicijalno, dok se topila.
Ja sve vise kuham na masti ali jos niti jedne kolace s njom nisam napravila - mozda zato kaj ne volim peci kekse pa ih rijetko i radim