Ima li netko provjeren recept za keksiće koji se rade na tzv. pištolj? Ma no, na onu plastiku iz koje se keksići istiskuju na lim?
Ima li netko provjeren recept za keksiće koji se rade na tzv. pištolj? Ma no, na onu plastiku iz koje se keksići istiskuju na lim?
Radila sam Milka tortu. Kreme su prefine, taman cvrste ali mi se cini da mi je slag nekako cudan. Naime nakon sto sam sve namazala kad sam tortu nosila na hladjenje bila je lelujavaa cini mi se da je do slaga.
Treba biti tip top do sutra. Hoce li se ta torta ipak malo stisnuti, ocvrsnuti?!
...a mene zanima kako vi i gdje cuvate sve te kolacice od sada do Bozica da se ne osuse (i da se ne pojedu,he,he)?!
Ja cuvam u limenim kutijama da se ne posuse, a sakrivam naokolo po kuci da ih ne potamane.
Posljednje uređivanje od marta : 18.12.2015. at 15:39
Mojih skoro vise nema
U limenim kutijama su, na vidljivom mjestu, jel...
Ovako, moras uvijek limenke drzati na nekom vidljivom mjestu. I onda samo dok nitko ne gleda ubacis kolace. Garantiram sigurnost. Naravno ostatk im posluzis, ali ne u limenoj jer mogu postati sumnjicavi.
tako je, moje limene kutije stoje tamo di samo ja zalazim, a kad ih zamolim da tamo odu onda je to toliko negodovanje da im prijetim kaznama. pa su tamo najsigurnije
veceras cu zamjestiti krancle, a sutra nakon frizera startam. pa koliko stignem i budem mogla.
ove godine popis radim kad sam gotova.
Lol jel onda i mijesite u tajnosti, ili se nitko ne pita kako mama svaki dan pravi neke kolace koji onda nestanu![]()
Aha sad sam tek skuzila slojevitost martine teorije![]()
Bas! taktika i pol!
hvala Marta
Krancle gotove. Ovaj put 4 mjere. Sutra kore za madjaricu. Dvoumim se izmedju 3 ili 4. Jedna za Badnjak di idemo kao gosti. Jedna za Bozic doma i jedna za Stefanje kod mojih. Ovu zadnju me majka "zamolila". Sad kad razmislim ipak 3 neda mi seeeeee.
radit ću bijelu pitu po receptu od Optimist
je li dovoljno staviti je samo na hladno do Božića ili mora u led?
nemam pojma što me to muči, keksići su mi na hladnom i nisam ih ni pomislila zamrznuti
na hladnom i vidljivom ali nedostupnom mjestu
u limenim kutijama![]()
Kod nas nema skrivanja kolača. Ja ne radum previse vrsta, a kad se nesto pojede, napravi se novo. Ak mi se ne pali pecnica, uvijek postoji varijanta salama, kuglica, oblatni
Na kraju nam kolaci svima dojade pa se povlace danima
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 19.12.2015. at 09:30
Znam da je vec bilo al molim vas ak mi netko moze ponoviti recept za mileram tortu?
Isto ovako. Ove godine sam baš umorna i nikako krenuti... do sada napravila samo obične medenjake koje uopće nisam ukrasila, kuglice od smokava, a danas još raspucane kifle od oraha i vanili kifle. Trenutno mi je tijesto za medenu pitu na hlađenju i to je to. Još moram salamu od badema i čokolade, a ostalo kako budem stigla i po željama slušatelja.
Evo je
Spajka svaka cast! Reci jos da peces bar po 6 kora pa cu se ubit. Meni je koma raditi 2x5 kora za mađaricu i bijelu pitu.
Napravila krancle sinoc, tijesto za snowbollse u frizideru.
Peterlin tvoja ne da mi se lista je duza od moje bas sam inspirirana liste![]()
Gradsko dijete
Ja u šape obavezno stavljam i domaću svinjsku mast i maslac, nisu mi fine ako se prave isključivo sa svinjskom masti, ali niti bez nje.
Inače, zavidim vam na svim tim kolačima jer ja još uvijek nemam niti bor okićen niti mi je pšenica nikla niti sam ijedan kolač napravila. Apsolutna nula, a ništa se neće promijeniti barem do ponedjeljka. U prijevodu, sve će me dočekati zadnji dan![]()
pitanje za iskusne kuharice:
radila sam danas, po želji klinaca, rafaelo kuglice po ovom recepru, jako su fine:
Potrebno:
· 1/2 l mlijeka
· 2 pudinga od vanilije
· 7 žlica šećera
· 30 dag kokosa
· 25 dag margarina
· 25 dag šećera u prahu
· cijeli lješnjaci ili bademi
Priprema:
1. Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka.
2. Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
3. Tada dodati dobro izrađen margarin sa 25 dag šećera u prahu.
4. Sve dobro rashladiti da se stisne pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.
zanima me, da li smatrate da se gotove kuglice mogu staviti u zamrzivač i da će biti okej nakon odmrzavanja? ispalo ih je more...nisam ih uvaljala u kokos još
Naravno da 6.Spajka svaka cast! Reci jos da peces bar po 6 kora pa cu se ubit. Meni je koma raditi 2x5 kora za mađaricu i bijelu pitu.
Gotove kore za dvije. Sutra cu jos jednu. Idem peci paprenjake.
Ali da se odmah ogradim. Ja radim jako puno kolaca ali to nije samo za nas. Racunajte zapravo ih radim za tri kuce.
E da i kuglice su gotove. Ali danas sam bila na frizuri i kod prijatelja na rucku, pa mi je vrijeme iscurilo.
fala! Ali znala sam biti i efikasnija dok sam bioa mlađa.
Zaboravih prijaviti karlbadsku pitu koju sam jutros ispekla, pa očito zaboravila na nju. I crnu salamu s bademima i grožđicama. A s pol guz'ce sam istovremeno bila nadzorni organ djeci, jednom za matematiku, drugom za fiziku.
Sad se spremam na odmor, mm ih je odvukao u kino.
Peterlin, moze recept za tu crnu salamu. Zvuci bas dobro. Hvala!
Kod mene ce ove godine nadam se bit ovo:
- keksići u raznim oblicima
- kokos kiflice
- moji omiljeni princespufići,
- crni mokri kolač
- kuglice od čokolade
- kuglice od rogača i sušenog voća, to sam nedavno bila inspirirana i pokupila pohvale pa ću ponovit opet
- orancini i ušećereni bajami - as tradition
- torta neka još ne znam koja
Lažem, isprintala sam recept za snovidjenje.
Zaps kako radis usecerene bajame?
Pomalo Mojca vrag odnija prisu![]()
Ae, oli je posal zec, pa će utec?
Zhabice, ja bi za arancine. Stiže mi drugi tjedan 15 domaćih naranči...
mojca, pusti, ja ispekla već sto vrsta keksa, mađaricu, mileramku i prhke orehnjače. i sve smo pojeli. i sad mi se nit jede nit peče više. zadnje jučer otišli linzeri.
Meni sutra stiže mama i nosi kolače, zato sam kul.
Htjela bi jedino jednu turu keksica ispeći sa Smjehuljiom, jer imamo modle na Pipi.
Možda stignem sutra
Možda ne.
U devet ujutro sam kod kozmetičarke. Do 11, a u 16 krećemo van...Ako ih uguramo izmedju, ok. Ako ne isto ok, peći ćemo ih van Božića.
kod nas jučer napravljene jaffa, rafaelo i linolada kuglice, od suhih samo krancle , a od kremastih danas pravim Nutella cheesecake duplu mjeru u veliku tepsiju od pečnice i Mileram tortu ( nju ću u sri praviti). Kad se pojedu kremasti pravit ćemo ferero tortu i s rozen korama kolač maline-bijele čokolade. To bi bilo to od slastica za ove blagdane
Pa bas to Mojca. Fakat ima jos dana do Bozica i stignes jos koliko zelis.
Meni su dani puni BiNG domjenaka pa sam na knap s vremenom. A za Badnjak zelim lagano tempo i uzivanje.
Tako da jos sta danas napravim to cemo imati.
Posljednje uređivanje od spajalica : 20.12.2015. at 09:58
ja ću peć tek u utorak, srijedu ili kad se sjetim ne opterećujem se
a kad se nekaj napravi dojde muž i veli da je najbolje friško pa pojede pol toga odma
Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.12.2015. at 10:52
ja sam noćas čula vrata od balkona u nekoliko navrata i jutros vidim da je smazao podosta kuglica..tako da preuranjeno pravljenje kolača kod nas rezultira ponovljenim pravljenjem ili duplim mjerama, no dobro..i to su čari blagdana. pravim isključivo one koje mi volimo i neka se jedu..to je takvo doba godine
http://www.teklic.hr/blog/recept-tje...la-cheesecake/
brz i preeedobar..
ove god umjesto u kalupu pravim duplu mjeru i to u velikoj tepsiji jer plane u roku odmah i ko god je probao se oduševio, stavljam mascarpone tako da nema onaj sirasti okus, a ipak tu čokoladu razblaži..lješnjaci daju poseban štih
Curke,molim vas, dajte neki provjereno fini recept za keksice sa pekmezom.
Klinci su zapeli da bi ih radili sami.
krancle su ti idealne da ih hlinci sami izrađuju i mažu
Hvala ti puzic!
Dakle, ja dosad nisam imala pojma da se ti keksici zovu krancle.
Posljednje uređivanje od Sani1612 : 20.12.2015. at 16:44
Ovi su jako fini. http://www.coolinarika.com/recept/cv...-s-marmeladom/
Sirius kolko ispadnu od te smjese?
jel netko radio snowballs sa orasima umjesto bademima?
napravila sam danas keksiće u obliku bora jer prošlih više nema, osim cimeta i kardamoma u ovu turu sam stavila puno narančine korice, i super su.
i snowballse sam napravila, i kako da se sad do petka pravim da nisu u kutiji. trebala bi mi ona flash kemijska iz Men in blacknije ovo za mene, ne radim više ništa prije četvrtka. inače će mi ko Cvijeti do Božića doć preko glave kolača.
Evo recept po kojem radim, iako cesto improviziram:
http://www.damijenestoslatko.com/sla...lani-mjenduli/