Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 705

Tema: Bozicni kolaci 2015.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih uz te suhe i neku kremastu tortu, skupljam ideje. Obično radim Jozefinu i za Uskrs i za Božić (a i često van tih okvira), ali sad bih baš nešto kremasto (voće baš ne prolazi kod nas), ne "preteško".

probaj ovu... meni je savršena..najdraža mi torta. Kad radim kremu da budem brža ,ne radim svaku posebno nego napravim sve odjednom u većoj posudi pa prije dodavanja čokolade odvojim polovicu...
    http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-vanilolina/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro mi ove vaše torte izgledaju...
    Dodagodina me sjetila da već neko vrijeme namjeravam napraviti bavarsku kremu (to su ove kuhane od jaja i mlijeka pa se doda tučeno vrhnje i želatina). Malo sam guglala pa sam našla ovu tortu, isto me privlači - čokoladni biskvit bez brašna i bavarska krema od vanilije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je trenutno hit parfe torta od ljesnjaka i bijele cokolade (moze i s obicnom). Tocno tako se zove na coolinarici. Izvrsna je i ima je.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Točno marta,super je...moji oduševljeni
    vis vis nisam ju dugo radila.mogla bi za blagdane,hvala na podsjetniku.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Vanilin kiflice, suhi kolačići i neka torta koju još nismo smislili činiti će naš blagdanski stol

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam kupila kilogram lješnjaka i napravila izvrsnu tortu, ostalo mi je pola pa ću je ponoviti za Novu godinu. Za Božić je kod nas neizostavan biskupski kruh/božićni kolač i orahnjača, a možda dodam još poneki suhi kolačić. Nakon više od godinu dana, napokon sam u Lidlu kupila kandirano voće za biskupski, kupila sam nekoliko paketića jer je rok do 2017. godine, tako da neće prifaliti ni za sljedeći Božić

Evo recept za lješnjak tortu:

12 jaja
    40 dag mljevenih lješnjaka
    6 žlica šećera
    2 žlice brašna
    25 dag maslaca
    20+15 dag šećera u prahu
    vrhnje "Hopla"

Pjenasto umutiti 6 bjelanjaka i dodati 6 žlica šećera, a zatim dodati i jedan po jedan žumanjak. Dodati 10-12 žlica mljevenih lješnjaka i 2 žlice brašna. Peći u kalupu za tortu.

Fil:
    Umutiti pjenasto 25 dag maslaca sa 20 dag mljevenog šećera, dodati 6 (jedan po jedan) žumanjaka. Posebno umutiti čvrst snijeg od 6 bjelanjaka i 15 dag šećera. U ovu smjesu dodati prestali dio lješnjaka (mljevenih). Sve skupa izmiješati i ovom kremom premazati prepolovljeni biskvit. Preklopiti sa drugim dijelom biskvita i cijelu tortu premazati sa šlagom. Ukrasiti sa lješnjacima. Na kraju se sjedine krema i biskvit i torta je fantastična.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme koliko finih recepata!!!
    Nisam još ni počela planirati, ali vidim da će mi ovaj topic biti od pomoći. Mljac, već se veselim.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro mi ove vaše torte izgledaju...
    Dodagodina me sjetila da već neko vrijeme namjeravam napraviti bavarsku kremu (to su ove kuhane od jaja i mlijeka pa se doda tučeno vrhnje i želatina). Malo sam guglala pa sam našla ovu tortu, isto me privlači - čokoladni biskvit bez brašna i bavarska krema od vanilije.

Radila sam ja i tu (jedno vrijeme sam zabrijala totalno na te kreme u svim varijantama jer su tako lagane, puflaste i kremaste ...odmah mi sline cure) i odlična je ali vanilolina mi je onak savršena za moje nepce. Probaj pa ćeš vidjet na šta mislim :D

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je trenutno hit parfe torta od ljesnjaka i bijele cokolade (moze i s obicnom). Tocno tako se zove na coolinarici. Izvrsna je i ima je.

joj obožavam lješnjak ..baš ću probat napravit. Tko još voli lješnjake i kreme odličan je i ovaj japanski vjetar http://www.coolinarika.com/recept/703170/. To baš dugo, nisam radila

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme vertex ova torta izgleda diiiiivno, bilježim za novu godinu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@doda
    Vrlo je jednostavno napraviti. Zadnji put sam ispekla biksvit, odnosno ostavila sinu da ispeče do kraja, jer sam morala napustiit kuću zbog nepredviđenih okolnosti. I krema se radila u takvom aranžmanu i sve je ispalo savršeno. Prije sam zazirala od tih parfe torti, što zbog želatine, što zbog privida komplikacije. Al u među vremeno sam shvatila da ne može ispast loše.
    Posljednje uređivanje od marta : 27.11.2015. at 09:16

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

@marta
    ista stvar.Uvijek sam mislila kak je to komplicirano, pa kuhanje na pari... prve 2-3 su mi bile komplicirane a sad mi je to čas posla a obožavam to što nisu teške. U zadnje vrijeme sam se nešto uljenila a i pazim nam na liniju pa se klonim takvih finih stvari :D

Također,u te kremice obavezno treba stavljati šlag od vindije ili dukata tj. pravo vrhnje, ne zamjensko biljno jer tek onda je pravi okus i tekstura kreme
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 27.11.2015. at 09:43

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da treba stavljati pravi šlag, tj tučeno vrhnje, a ne zamjene. Meni su te sve zamjene odvratnog okusa. Zapravo, okus još kako tako, al aftertaste, brrrrrrr.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Naravno da treba stavljati pravi šlag, tj tučeno vrhnje, a ne zamjene. Meni su te sve zamjene odvratnog okusa. Zapravo, okus još kako tako, al aftertaste, brrrrrrr.
    uf potpisujem, one hople i slično ne podnosim, iako su navodno čvršće, tj lakše se izmute
    kao što je i margarin, ali brrrrrr...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ove godine moram pojacati kolace bez orasatih plodova. Sestra i svekrva ne smiju ih konzumirati.
    I sad sam na 100 muka.
    Ono sto sigurno imam je madjarica, zvijezdice, jedni cokoladni keksi, te obicni keksi koje je cvijeta spomenula. Tako da ove vase torte cu prouciti jer reformu ove godine sigurno necu raditi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tamo gdje ide želatina nije ni važno da se ne znam koliko dobro izmuti.
    mada, parfea ima količinski više kad se muti fino, po planu.

zna malo biti problem kad tučeno vrhnje ide samo, a već vidiš da će teško čvrsnuti iako je propisno ohlađeno.
    ja tad prekinem i držim ga zajedno sa zdjelom neko vrijeme u zamrzivaču, ide bolje.
    ali to kad vidiš u prve dvije minute da neće ići baš nikako, a dogodilo mi se i to.

edit: ja o vindijinom vrhnju
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 27.11.2015. at 10:08

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    uf potpisujem, one hople i slično ne podnosim, iako su navodno čvršće, tj lakše se izmute
    kao što je i margarin, ali brrrrrr...
    Ma ne podnosim ih ni ja i nisam godinama to kupila do prije par dana. Nisam ni znala da li toga još ima. Ali, stvarno, za ovu lješnjak tortu mi jedino to pomaže jer je torta čvršća, a tortu sam ipak nosila za jednu prigodu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja želatinu nikad dosad nisam koristila, imam negativan stav naslijeđen iz roditeljskog doma Ali sam zaključila da je to predrasuda, nema ništa loše u želatini.
    Zato, slijede bavarske kreme, a na proljeće onaj AdioMarin parfe od jagoda.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja imam problem sa želatinom, ali odlučila sam da se neću dati prestrašiti od šake praška odnosno prozirnih listića.
    Bavarska torta here I come

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo naprijed. Ja koristim onu u listićima, iz Lidla.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Samo naprijed. Ja koristim onu u listićima, iz Lidla.
    I ja isto.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja se nabrijavam na ovaj tvoj s linka, mislim da ću ga raditi još ove godine.
    okusom je vjerojatno dosta slična pusićkinoj s tiramisu kremom, a to je kod nas recept za cijelu obitelj.

radila sam za svetu katu neku milk tortu, ko milk šnite okus. nije za past u nesvijest, ali neloša.
    mala mi je jučer rekla: nadam se da u životu više nećeš peći tu tortu :D
    - toliko o novim okusima u našoj kući. ja vrtim pet torti i svi sretni.

edit: opet kasnim, ovo je za vertex
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 27.11.2015. at 10:15

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e, ja sam lani radila budniće, i oni su mi divni i radila bi ih opet

ali se sjećam da su se bili jako spljoštili, ko palačinke su bili, je li netko otkrio trik kako da zadrže keksast oblik?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam problem sa želatinom, ali odlučila sam da se neću dati prestrašiti od šake praška odnosno prozirnih listića.
    Bavarska torta here I come
    Ja koristim dr. oetker mljevenu ali koristila sam i listiće i uopće nema problema...bitno je da ona fino nabubri i da se stavi u vruću(ne prevruću kremu) i dobro izmješa

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam koji vi problem imate sa želatinom, moj je problem bio samo strah da je prekomplicirana
    ali to sam probila kad sam jednom radila pannacottu (iako u tim bezokusnim kremama je koma ako se želatina previše osjeti, dobili smo jednu takvu tortu na posao, izgledala savršeno a ne možeš pojest dva zalogaja)

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne znam, ja nikad nisam osjetila tu želatinu u svojim tortama....osim jednom davno davno kad sam se tek učila i u brzini sam ja to rastopila i uvalila u hladnu kremu pa sam dobila nešto ko želatinaste šmrklje u torti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je "industrijski". A mi doma nismo voljeli hranu koja je "industrijska"
    To mi je zapravo u redu princip, ali sad mislim da je promašen kod želatine, koja je (valjda) više manje dar prirode.

Ma zapravo ja to već godinama mislim, ali znaš kako je kad ne možeš preko nekih stvari koje su ti duboko usađene :D

edit: u isto vrijeme bez po frke koristim vanilin šećer, tako da - sve skupa je to više glupavo, nego bistro!
    Posljednje uređivanje od vertex : 27.11.2015. at 10:30

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

aaaaa, vidiš, meni je majka rekla "znaš kad ostaviš juhu da se ohladi i onda se ona onako zgusne - to ti je želatina"
    mislila sam da je to nekim ljudima gadljivo, kao hladetina u kolačima

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa je, to je prava želatina, pravi se od telećih potkoljenica. Možda malo gadljivo, a možda me i nije briga

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

di gadljivo, još je i lchf
    Posljednje uređivanje od tangerina : 27.11.2015. at 10:36

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aaaaa, vidiš, meni je majka rekla
    "znaš kad ostaviš juhu da se ohladi i onda se ona onako zgusne - to ti je želatina"
    Ma moja je tu nešto pobrkala, kažem ti
    Puno sam juha skuhala dok mi nije sinula veza, šta ti je odgoj.
    Ma lažem, uopće mi nije sinula sama od sebe, nego kad se govorilo o kravljem ludilu, tad se želatina dovodila u pitanje. Tek tad sam je povezala s juhom!
    Posljednje uređivanje od vertex : 27.11.2015. at 10:39

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    To je "industrijski". A mi doma nismo voljeli hranu koja je "industrijska"
    To mi je zapravo u redu princip, ali sad mislim da je promašen kod želatine, koja je (valjda) više manje dar prirode.

Ma zapravo ja to već godinama mislim, ali znaš kako je kad ne možeš preko nekih stvari koje su ti duboko usađene :D

edit: u isto vrijeme bez po frke koristim vanilin šećer, tako da - sve skupa je to više glupavo, nego bistro!
    isto tako! mama nije koristila želatinu pa i ja zazirem. a imaš pravo, bezveze.
    jedino što od kad tu želatinu svako malo moram mazati po glavi od m, za natjecanja, još više zazirem od nje u kolačima. jer ubibože smrdi.

ajme, ovaj vikend pečem nešto od ovoga s topika, obavezno. da bar pada kiša pa da ne moram ići u neku šumu mislim, nitko me ne tjera, al štaću, kad opet od doma imam tu grižnju savjest ako sam doma, a vani je sunce

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to ne smrdi, a vjerujte mi, inače mi svašta smrdi. Ona prehrambena zelatina nema nikakav miris.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja mama ni dan danas nema pojma da želatina uopće može ići u kolače, a gdje da bi to zaziranje prenijela na mene
    za nju je kolač čokolada/kakao, maslac, jaja, brašno i orasi, kakva želatina, ona o tom nema pojma. ko ni o slatkom vrhnju.
    ali zato smo se najeli svinjske hladetine koliko hoćeš :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni to ne smrdi, a vjerujte mi, inače mi svašta smrdi. Ona prehrambena zelatina nema nikakav miris.
    smrdi mljevena. sigurno. ona u listićima ne toliko, ili čak uopće ne, ali mljevena da.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni odvratno smrdi
    ona iz male vrecice
    kad ju koristim jednom u sto godina
    pa pazim da slucajno ne udahnem kad muckam s vodom

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni ona u listićima uopće nema miris.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je tata pokušao zgaditi gumene bonbone (i želatinu) - nije uspio - a da ona je lchf - svi znaju koji su kuhali juhu od kosti (njam)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    smrdi mljevena. sigurno. ona u listićima ne toliko, ili čak uopće ne, ali mljevena da.
    ne znam za listiće, al ova mljevena...ma kako ne smrdi, užasno smrdi, jadna m jedva izdrži dok joj se to ne osuši na glavi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja začepim nos dok ližem zdjelu od parfea
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 27.11.2015. at 12:09

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako nastavite, ništa od mojih torti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma ne slušaj ih ništa i kupi želatinu u listićima

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možeš lako zamijeniti želatinu u prahu onom u listićima, samo pogledaj koliko je grama u vrećici, a koliko u paketu s listićima (a meni se čini da je isto). Postupak je samo malo drugačiji, i nije ništa komplicirano ni rizično.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Onda listići!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sva sreća da sam svoj put sa želatinom počela s tom u listićima, koji ne smrde.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se čak čini da mi je lakši postupak s listićima. sa želatinom u prahu sam znala imati grudice u kremi, s listićima ne (kuc kuc)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama ni dan danas nema pojma da želatina uopće može ići u kolače, a gdje da bi to zaziranje prenijela na mene
    za nju je kolač čokolada/kakao, maslac, jaja, brašno i orasi, kakva želatina, ona o tom nema pojma. ko ni o slatkom vrhnju.
    ali zato smo se najeli svinjske hladetine koliko hoćeš :D
    Da mi nismo sestre?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se isto bojala želatine dugo pa sam strah razbila instant želatinom, a kadme krenulo jedno vrijeme me oduševljavalo kako voćni jogurt i vrećica praška proizvedu tortu, ali da ubrzo dosadi taj okus.
    Meni je želatina najbolja u voćnim tortama kad malo fixira živahne maline ili borovnice

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, slozni ste da zelatina nije losa?
    Ja isto zazirem od nje
    Ajd, mozda onda padne bavarska...

Nego, ima li tko kakve fine keksice s kokosom?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E, i radila sam one slane cokadne
    Fini su, al grdi
    Spljostili se skroz
    Nije mi to za servirati uz sve one male slatke keksice
    Al skoro su se pojeli, pa nema ni brige oko toga

Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu