Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: prva trudnoca-mnogo pitanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno prva trudnoca-mnogo pitanja

Pozz, molila bih ako mi iskusne trudnice mogu dati koji savjet.
    Danas sam ugledala svoj plusic na testu i vec imam puno pitanja i briga u glavi. Kad bi trebala otici na prvi pregled, ne znam kako ide dalje..imam uzasne glavobolje da li smijem piti caffetin, kod kihanja i kasljanja me zaboli desni jajnik(kao probadanje) postoji li nesto da ublazi mucninu, smijem li imati odnose vise s muzem itd? Hvala

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vidjela sam da su ti cure već odgovorile na drugoj temi, ali eto, dat ću ti i ja svoje mišljenje.
    ja recimo nisam mogla toliko čekati da odem na pregled tek s 6-7 tjedana. možda sam po prirodi nestrpljiva, ne znam, ali sam trebala ići zbog svoj mira.
    meni se s 5+4 već čulo srčeko....a onaj tjedan prije toga, znači odmah dok mi je M izostala, radila sam betu dva puta da vidim da li se pravilno dupla.

hoću reći, ako si isto tako nestrpljiva, odi na pregled, ne mora se srčeko još niti čuti, ali ćeš barem napraviti betu hcg, pa ćeš biti mirnija.

za tabletice ti ne znam...

i čestitam na trudnoći, znam kolika je to sreća!!!!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Radije nemoj uzimati supstance.
    Bit će ti katkad loše (mučnina, žgaravica, zatvor, glavobolja), ali to je normalno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 26.11.2015. at 10:07

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz, molila bih ako mi iskusne trudnice mogu dati koji savjet.
    Danas sam ugledala svoj plusic na testu i vec imam puno pitanja i briga u glavi. Kad bi trebala otici na prvi pregled, ne znam kako ide dalje..imam uzasne glavobolje da li smijem piti caffetin, kod kihanja i kasljanja me zaboli desni jajnik(kao probadanje) postoji li nesto da ublazi mucninu, smijem li imati odnose vise s muzem itd? Hvala
    NI Caffetin, ni Plivadon. Ništa osim paracetamola. Ako si uzimala Caffetin često prije trudnoće onda si o njemu ovisna. Glavobolje koje imaš su posljedica ovisnosti o lijeku i vjerojatno neće proći sve dok se tijelo ne privikne na život bez tog istog lijeka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mora ni paracetamol. Neke stvari može proći i bez lijekova.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mora ni paracetamol. Neke stvari može proći i bez lijekova.
    Glavobolja koja se javlja kao posljedica uzimanja Caffetina učestalo neće proći ni od čega pa ni od paracetamola. Jednostavno je riječ o ovisnosti o određenom lijeku i ona može proći samo od ili istog tog lijeka ili se treba čekati da se tijelo prirodno riješi ovisnosti. Sve ne vjerujem da bi netko pomislio da bi takav lijek mogao uzimati u trudnoći (jer ga se ne bi smjelo uzimati ni neovisno o trudnoći).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vidim, radi se o koktelu tvari: paracetamol, propifenazon, kofein i kodeinfosfat, seskvihidrat.

Još dodaje:
    Trudnoća i dojenje
    Ne preporuča se uporaba Caffetina tijekom trudnoće, osobito u prvom tromjesečju i u zadnjih
    6 tjedana trudnoće
    Primjenu Caffetina treba izbjegavati i tijekom porođaja zbog opasnosti od nastanka
    respiratorne depresije kod novorođenčadi.
    Caffetine se ne smije koristiti za vrijeme dojenja.

http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-06-02-182.pdf

Radoznalica, pogledaj si bolje vitamine. Treba ti folna kiselina, ako je nisi do sada uzimala.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim, radi se o koktelu tvari: paracetamol, propifenazon, kofein i kodeinfosfat,
    seskvihidrat.

Još dodaje:
    Trudnoća i dojenje
    Ne preporuča se uporaba Caffetina tijekom trudnoće, osobito u prvom tromjesečju i u zadnjih
    6 tjedana trudnoće
    Primjenu Caffetina treba izbjegavati i tijekom porođaja zbog opasnosti od nastanka
    respiratorne depresije kod novorođenčadi.
    Caffetine se ne smije koristiti za vrijeme dojenja.

http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-06-02-182.pdf

Radoznalica, pogledaj si bolje vitamine. Treba ti folna kiselina, ako je nisi do sada uzimala.
    Upravu ste folna kiselina mi je trebala i doktorica mi je propisala

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ja sam u sve tri trudnoće koristila Prenatal dodatak prehrani u kapsulama, na preporuku liječnice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •