Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 289

Tema: Ponašanje učitelja i djece na školskom izletu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ponašanje učitelja i djece na školskom izletu

Danas je moje 12 godišnje dijete otišlo sa školom na dvodnevni izlet.
    Takvo veselje već dugo nisam vidjela, ali nije niti bitno za priču. uglavnom cure već danima pričaju o školskom izletu, uzbužđenje je veliko, gdje će sjediti u busu s kim biti u sobi, ma sve uobičajeno.

No cijelu noć ne spava, akao niti nejen prijateljice, definitivno buđenje u 5 da bi došle ranije na bus i tautele mjesta. Njih 8 je zapikiralo ona mjesta oko stola (bus na kat)
    Uglavnom dolaze prioje busa, bus stiže, one jure prema vratima i zauzimaju ta svoj dva željena stola. I sve je lijepo i kraso, i onda skužim roditelje kako nešto šuškaju - čuli su ravnateljicu (koja cijelo vrijeme i stoji kraj busa, ali ne ulazi) da će ona dići jedan stol jer da će ona tamo sjesti sa svojom kćeri. I nsišta se ne događa, još roditelji komentiraju da će to sigurno napraviti kada bus ode da mi ne vidimo, ali ne. Napravila je to odmah. Digla je 4 djevojčice i porazmjestila ih tko zna gdje po busu.

Ljuta sam ko pas. A ne mogu niti vjerovati da netko tko radi u školi to može napraviti. Ili griješim. Ali meni to nije normalno. Naravno da je bilo i suza (i kod onih koje su otišle i kod onih koje su ostale). Na kraju sam se i ja rasplakala koliko mi je bilo žao djece.

Mislim, mogli su djeci odmah rečći da ne smiju sjest na ta mjesta, sigurno je bilo načina da se to koliko toliko korektno napravi. ravnateljica je cijelo vrijeme bila tamo, samo nije ulazila u bus do pred sam polazak.
    Mislim da je razrednica naše djece pokušala nešto napraviti, bezuspješno.

Prvo je jedna mam ušla u bus i išla nešto reći, ne znam što. onda sam ja ušla i rekla nešto tipa kako ju nije sram to napraviti djeci.

E sada, kakva su pravila - jesam li u krivu - ali imam takav grč u želucu. I plače mi se i dalje jer mi je žao cura.
    Znam koliko djeci znači školski izlet - pa nemrem si zamisliti sebe da nekog dižem iz busa.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja bi popingvinila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam. I ljuta sam i tužna zbog djece, bijesna, u nevjerici ,

I stavrno mi je žao profesora i uvijek sam na njihovoj strani - i sad ase pitam - tko je tu lud. Ta žena nema osnovno u sebi - pedagoški pristup

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi popingvinila.
    I ja bih, ali iz iskustva od 8+ godina, to nije vrijedno truda ni živaca.

Mi smo isto imali takvih situacijaaaa.... ne doduše s busom, ali sa božićnim koncertom. Prije dosta godina, dok su moja djeca još bila mala i zainteresirana, pitali su ih ravnatelj i prof. glazbenog (i mene pitali) da li bi djeca štogod svirala na božićnom koncertu u školi. Mi rekli da bi i djeca su s prof. instrumenta spremila odabrane kompozicije. E, aliiiii tu priča ne završava - u tjednu kad se koncert trebao održati, škola je skupila starije i vještije glazbenike i moji klinci (zapravo, cijela njihova generacija) su dobili nogu. Nitko im nije objasnio, samo ih nisu zvali ni na probe ni bilo što... Ja pitala što se događa, a rekli su mi da su skupili odrasle glazbenike (kolege profesore i sl) pa im djeca više nisu trebala za popunu programa. Moji sinovi i nekoliko njihovih kolega NIKADA više nisu pristali svirati na tom koncertu, sve da su ih na koljenima molili.

Biti ravnatelj ili profesor je posao. Biti pristojan čovjek je odabir, stvar kućnog odgoja i pristojnosti. E, pa.... moja djeca su tu naučila bitnu lekciju da školske "veliične" nisu uvijek u pravu, nisu uvijek korektne i nisu uvijek nepristrane. Rezultat - mislim da su dobrano izgubili na poštovanju. Ta djeca koja su izvisila na koncertu dobro su im to zapamtila, a i mi.

Nano, slažem se - nije bitan čin, ali jest NAČIN. I u mom slučaju i u tvom sve se to moglo postići i uz manje gorčine. Aliiii - tko im je kriv. Naša djeca su lekciju naučila. Ovi odrasli zauvijek će ostati posr*** u očima naše djece. I nas. Amen.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš si me utješila Peterlin, btw tako se preziva razrednica moje kćeri koja je stvarno krasna i mislim da je pokušala utjecati. bezuspješno.

Jedna mama je ušla i rekla nešto, nakon toga sam ja ušla isto u bus i rekla ravnateljici da ju može biti sram što je digla djecu koja su se digla u 5 ujutro da bi zajedno sjedila i veselila se tom izletu. Mislim da je sve to čula i ta njezina kćer - mislim, koji primjer daje svom vlastitom djetetu, pa to je školski izlet a ne izlet za ravnateljicu.

Doma sam se od muke rasplakala, pa je MM mislio da se tko zna kaj dogodilo

A ovo za koncert Peterlin, nemam riječi.

ja ima svoje traume iz osnovne škole, tako da znam i sama da se svašta događa, ali ovo danas me fakat strefilo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hug!

Samo da se zna - ovo nipošto nije jedini primjer, ali mi je najteže pao (kao i tebi ovaj izlet) pa sam ga dobro zapamtila. Bilo je i ima puno sitnica koje se meni ne čine prihvatljivima, ali (rekao bi moj kolega) štaš, i to je škola.

Iz iskustva - naša djeca to često puno lakše prebrode nego mi.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bogami ja bi osla do nje prvo joj lijepo objasnila da to nije u redu...a ako bi pocela filozofirati posvadala bi se s njome pa taman bila 50 puta ravnateljica...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nemoj Nano to dozivljavati tragicno, niti ce te curice dugo biti tuzne. Djeca brze nego mi predju preko takvih stvari.

A da je ravnateljica postupila glupo, je. Za ne povjerovat. Nije izlet za nju, nego za djecu. Jos je k tome povela i kcer koja pretpostavljam nije iz razreda niti skole. I umjesto da se smjesti gdje nikome ne smetaju...ah. Dizati djecu mi je bas onako, znak da je sitna dusa. S velikim egom. Vjerujem da ni njih dvije sada nece bas uzivati u izletu.

Ali ne treba ni biti previse ogorcen ni ljut, ni raditi previse drame. Ima svakakvih ljudi, i djeca to vide kao i mi. Mozemo samo izabrati ne dozvolit da nam to pokvari dan niti djeci izlet.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nanoibeba, ne brini da će im to pokvariti izlet
    malo ih je u početku izbacilo iz cipela, ali kad stignu na odredište opet će se spojit i vjerojatno dobro zabavit pljujući ravnateljicu, to će im ispast još i bolja priča za prepričavanje i povezivanje
    koliko se sjećam sebe u tim godinama, ništa bolje od zajedničkog neprijatelja

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, ali čim sam došla doma, dobila sam SMS od male - tužna je - znam da će vjerojatno brzo zaboraviti. Ali se danas stvarno pitam - tko to radi u školi. Ona je to napravila i pred svojim djetetom - i to dijete je učenik neke škole i kaj joj znači taj stol - nit je bolji pogled niti išta - njih dvije će sjaditi tam gdje je trebalo sjediti 4 djece. uz to, ravnateljica je cijelo vrijeme bila tamo, mogla je odmah reći. ma ono - sitna duša kak velite , am ne znam kaj bih upće rekla. Pa stvarno moraš imati želudac to napraviti djeci.
    ne znam - uglavnom, sinek je to odmah okrenuo na svoju stranu (ne 8 razred - stalno imamo problema s ponašanjem u školi)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, ali čim sam došla doma, dobila sam SMS od male - tužna je - znam da će vjerojatno brzo zaboraviti. Ali se danas stvarno pitam - tko to radi u školi. Ona je to napravila i pred svojim djetetom - i to dijete je učenik neke škole i kaj joj znači taj stol - nit je bolji pogled niti išta - njih dvije će sjaditi tam gdje je trebalo sjediti 4 djece. uz to, ravnateljica je cijelo vrijeme bila tamo, mogla je odmah reći. ma ono - sitna duša kak velite , am ne znam kaj bih upće rekla. Pa stvarno moraš imati želudac to napraviti djeci.
    ne znam - uglavnom, sinek je to odmah okrenuo na svoju stranu (ne 8 razred - stalno imamo problema s ponašanjem u školi)
    A zamisli i kako se osjećala razrednica tvoje kćeri koja nije uspjela obraniti svoje učenike? Njoj je sigurno isto prisjeo izlet, a pitanje je što može učiniti... Možda si slučajno imala priliku vidjeti vrh sante leda. Tko zna kako to izgleda djelatnicima škole, svakodnevno, ne samo kad je izlet...

Tvoje pitanje je na mjestu. Ja bih samo dodala ovo - čak nije u pitanju tko radi u školi, nego tko upravlja školama (koji su kriteriji za izbor ravnatelja). Državna služba, pa odabir kadrova (namjerno biram ovu riječ) ulazi u domenu vlasti. Nažalost, ponekad su to karakteri koji su podobni, a ne nužno sposobni. Ja se i dalje nadam da su ovakvi primjeri iznimke i manjina.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo isto sam napisala na fejs - i među mojim frendovima ima i učitelja, tako da sam odmah dobila i drugu stranu priče - s kojom se istina ne slažem. Naravno da nastavnici sjede gdje žele - ali to se onda napravi unaprijed - oni se vjerojatno moraju rasporediti po busu kako bi pazili na djecu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na koji način su to trebali napraviti unaprijed?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naravno da nastavnici mogu imati svoje razloge da sjednu na mjesto a ili b
    i da ne mogu svi biti zadovoljni
    ali se sve može iskomunicirat na zreliji i na bezobrazniji način

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Videla si vrh ledene sante..nažalost.
    Svih tih podobnih i nesposobnih.
    I da, veruj da se razrednica sigurno oseća grozno, i da joj je izlet pokvaren.

Sa druge strane, da je čovek dovoljno bezobrazan i da je još roditelja bilo odlučno, mogli ste sa punim pravom preseliti ravnateljicu gde vi smatrate da treba, jer vi, roditelji, plaćate taj izlet, dok ona, s verovatnoćom od 99,9% (a najverovatnije i njena ćerka) - putuje gratis.
    Takvi su u većini slučajeva ugovori o izletima, bar kod nas- na određen br. dece ide određen br. nastavnog osoblja gratis, plus razredni dobijaju i dnevnice za rad.
    Trebalo bi proveriti to sa savetom roditelja, za iduće prilike.

Da istresem i svoj bes, u našoj seoskoj školi odjednom nestalo para za jedan lep i relativno jeftin projekat od koga bi profitirali svi učenici-iako je sve štimalo u budžetu do nedavno. Istovremeno ravnateljica neplanski otišla na višednevni seminar u inostranstvo, u jedan turistički centar....
    Pojeo vuk magarca.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vožač busa ili tko već kaže gdje sjede nastavnici - ili kako inače? napišeš na mjesta ili kažeš prije ulaska u autobus. Oni svi su stajali tamo.
    A uz to, to se može reći i na satu razrednika ili gdje već - djeco, molim vas sjednite na ta i ta mjesta, jer su ta i ta zauzeta za profesora/vodiča/ drugog vozača.

Već dugo nisam išla na školski izlet - ali valjda ima načina reći djeci gdje ne smiju sjesti jer sjede nastavnici - iako, koliko sam vidjela na mjestu 4 djece, sjediti će njih dve - ravnateljica i kćer joj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, postoji i ta financijska strana, koja mene osobnio nije toliko pogodila - iako znam da mi plaćamo za nastavnike u pratnji i nije mi to problem.

Meni je problem način- to sa sjedalima se naravno, moglo sasvim normalno i pristojno napraviti, i ravnateljica je mogla tamo sa svojom kćeri sjesti. Ali ne na ovakav način. I to njeno dijete je negdje učenik - šta pokazuje vlastitom djetetu, šta pokazuje đacima svoje škole? mislim, to su djeca od 12 godina

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nanoibeba ti si napisala da su cure došle ranije da zauzmu mjesta, vjerojatno su se i požurile i pogurale u autobus da im to uspije, pa sad razmisli je li takvo ponašanje baš sasvim u redu, ili bi recimo bilo normalno da se u školski autobus ulazi u nekakvom redu i da nastavnici koji vode taj izlet upućuju djecu gdje će sjesti.

(meni bi recimo bilo normalno ovo drugo,a ne stampedo, ali sam recimo prilično uvjerena da u današnje vrijeme stvari funkcioniraju po principu stampeda i sile.)

Ovo što se piše po ovoj temi, da nastavnici trebaju sjediti tamo gdje ne smetaju, i da im roditelji plaćaju izlet, stvarno ne mogu vjerovati da čitam na ovom forumu na kojem se obično jako vole i cijene institucije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najbolje pošaljite djecu na izlet bez nastavnika, mislim stvarno ne mogu vjerovati što čitam.
    Nastavnici bi trebali biti ponizni i sjesti u zapećak jer im roditelji plaćaju izlet?

Pa oni idu na izlet jer im je to posao, djeci je danas izlet i zabava, a nastavnicima vrlo naporan radni dan.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa ja ustvari mislim da je to jedna od stvari koje trebaš jednostavno - pustit ako ne ispadne onako kako si zamislila
    i djeca i odrasli
    osim u slučaju da je nekome muka ako ne sjedi naprijed
    ravnateljica je ispala bezobrazna i sitna duša, da, ali ovaj scenarij gdje roditelji izmjeste nju jer oni su platili izlet mi je na granici histerije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da sam ja učiteljica, a i ravnateljica, ja bih pustila. Ali eto vidiš, ima i odraslih koji vole pokazati da mogu što hoće.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što se piše po ovoj temi, da nastavnici trebaju sjediti tamo gdje ne smetaju, i da im roditelji plaćaju izlet, stvarno ne mogu vjerovati da čitam na ovom forumu na kojem se obično jako vole i cijene institucije.
    Ne znam da li ciljaš na mene, jer ja NISAM napisala da NASTAVNICI treba da sede tamo gde ne smetaju!
    Nastavnici treba da sede tamo gde će moći da obavljaju svoj posao, za koji su plaćeni OD STRANE ŠKOLE, to im ulazi u opis radnih dužnosti, i ima svoju cenu dnevnice po kojoj se isplaćuje.
    Ja sam pisala o ravnateljici, koja (pišem o pravilima u svojoj državi, što sam napomenula u prvom postu!), nema apsolutno nikakvu dužnost niti funkciju na izletu, kao ni njena ćerka, koja putuje kao privatno lice i koja je ili platila izlet ili nije, to ja ne mogu znati.

Ono što sam napisala je obična i lako proverljiva činjenica, većina turističkih organizacija nudi odr. broj mesta gratis za bilo koju organizovanu turističku grupu, uključujući i učenike.
    Koliki će taj gratis biti, zavisi od tur. organizacije, a KO će taj gratis dobiti, stvar je interne organizacije same grupe- podrazumeva se da će ga dobiti razrednici, koji moraju ići (ili njihova zamena), ravnatelj kod nas nikako nije obavezan kao deo izleta.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da li je ravnateljica izlet platila, ili nije, takođe ne mogu znati, u 99,9% slučajeva iz prakse 4 škole u koje je MM radio, ravnateljice/ravnatelji uvek dobiju to gratis mesto.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene niti najmanje ne smeta što dio novca ide za nastavnike, to je normalno i to mi ne daje pravo da se išta bunim.

Nije bilo nikakvog stampeda jer djeca u bus ulaze jedan po jedan. Ne znam pravila,a li znam da kada negdje putujem zna se gdje su rezervirana mjesta.

Sada me i muž popljuvao da samo radim štetu djeci jer da su oni u pravu i mogu raditi što hoće.

I dalje mislim da se unaprijed trebalo odrediti mjesta za nastavnike, jer koliko sam shvatila, moraju biti raspoređeni po busu - ovdje se radi o busu na kat.

Sada ću isprićati neugodan događaj s jednog izleta naše škole - na nekom odmorištu (mislim u Sloveniji) su zaboravili na pedagoga. Tada nisam mogla vjerovati da nitko u autobusu nije primjetio da ga nema i da su krenuli dalje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a nastavnicima vrlo naporan radni dan.
    Očito ne tako naporan kad na posao mogu voditi vlastito malodobno dijete.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispričati ne isprićati - pišem brzo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako pretpostaviš da ravnateljica i ćerka putuju na izlet besplatno, a bez odgovornosti (takav bi status imale po našim pravilima, jer odgovornost snose razrednici, dok ravnateljica i ćerka putuju u svojstvu privatnih lica kojima je dodeljen gratis odlukom škole), tada mislim da je savršeno opravdano da puste one koji su izlet platili da biraju gde će sesti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

stvarno ne mislim branit ravnateljicu, jer za to nema nikakvog osnova
    ali, ja ovakvom tipu stvari pristupam na određen način
    ok, roditelji su se pobunili i dali do znanja da im nije to ok što je napravila, i vjerojatno joj je zbog toga bilo neugodno, ali onda joj je bilo neugodno i promijenit odluku, možda će idući put postupit drugačije zbog te reakcije, možda neće..
    i to je to
    dalje od toga, ja bih jednostavno preko toga prešla, i poticala svoje dijete da preko toga pređe. to nije u kategoriji gore spominjanog lošeg trošenja novaca, u kategoriji nebrige za djecu itd...
    djetetu bih odgovorila "ima ti takvih ljudi i ne treba im dopustit da ti pokvare dan"

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi isto poludila i potpuno te razumijem. sta pokazuje djeci (i roditeljima)? svoju moc. i nadmoc sustava. to ja jako osjecam tu kod sebe na selu, mislila sam da je u zg malo drugacije. ak kad bolje razmislim, nasa ravnateljica i uciteljuca bi sigurno rekle djeci odmah da nema sjedenja na mjestima za odrasle. i ja bi to naravno isto protumacila na negativan nacin. al sad vidim da je to puno bolje od ovog vaseg.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se slažem sa tvojim mužem Nanoibeba, mislim da se stvarno nije dogodilo ništa toliko strašno ako djeca nisu mogla u autobusu sjediti gdje su zamislila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pamtno zboriš tangerina. I moram priznati da ja to prvo nisam uzela tak tragično, dok mi nije stigao SMS.

Ali i dalje mislim da se unaprijed treba znati gdje sjede nastavnici, a i ja mislim da ravnateljica nije tamo kao pratitelj, neg više privatno.
    Uz to, dhjecu su već pol sada sjedila u busu kada su ih premjestili

Spomenuti ću samo da se radi o izletu u Salzburg

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako biste razrešile situaciju u busu a da nije u pitanju školski izlet?
    Tipa, imate kartu, ali ne i rezervaciju, seli ste, a drugi putnik vam naređuje da se pomaknete odatle jer on želi vaše mesto, bez ikakvih ljubaznih objašnjenja ili molbe?
    Da li biste prosto ustali, ili biste odbili njegov zahtev?
    Šta biste voleli da vaše dete uradi u toj situaciji?
    I da li biste se umešali, da vidite da je vaše dete u takvoj situaciji?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može biti i da je pratnja, koliko ja vidim sa našima na izlet uvijek idu dvije odrasle osobe, ne znam ali pretpostavljam da postoji nekakav propis o broju odraslih na broj djece, pa ako nema raspoloživog nastavnika moguće da ide i ravnateljica.
    Sa mojim razredom u srednjoj školi je recimo uvijek na izlete išla pedagoginja, pa ne vidim zašto ravnateljica ne bi bila u pratnji.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo što meda piše je to što i ja mislim - pokazivanje moći. Jer djecu se moglo izmjestiti odmah (ako već nisu unaprijed rezervirali mjesta za nastavnike).

I šta ću sada ? - napravila sam štetu djeci. ne trebam reći da imam i osmaša - sada zbog mame neće moći u školu u koju želi ? O tome se radi - od toga mi je još uvijek muka. Evo, ne smiješ reći što te smeta? Nikada u životu nisam niti ću ići žicati ocjenu za dijeto (to mui je ispod svakog nivoa) ali da ne mogu reći što me smeta jer ću se zbog toga zamjeriti ravnateljici .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U autobusima, kojima se vrlo često vozim, ne postoji takva situacija, jer svi imaju rezervaciju.
    Ali, doživjela sam da vozač diže putnika i šalje ga na drugo mjesto tj. ne dozvoli mu da sjedne na mjesta naprijed jer njemu, vozaču, tako ne odgovara.
    To mi je sasvim normalno jer je vozač gazda autobusa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam vidjela 3 profesora (1 bus) bez ravnateljice - možda ih je bilo i više. Samo ona je vodila dijete. Ali meni to nije niti bitno jel privatno ili poslovno - mogla je do svog željenog mjesta doći bez pokazivanja moći

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U autobusima, kojima se vrlo često vozim, ne postoji takva situacija, jer svi imaju rezervaciju.
    Ali, doživjela sam da vozač diže putnika i šalje ga na drugo mjesto tj. ne dozvoli mu da sjedne na mjesta naprijed jer njemu, vozaču, tako ne odgovara.
    da, to je njegovo pravo, ali valjda to odmah kaže.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim, naravno da se nije desilo ništa tragično, naravno da je sve to životna lekcija, naravno da deca to brzo zaborave ili prerade, itd., itd.
    Ali, mislim da su pametniji previše popuštali. A nekad ljudi sebi dozvole bezobrazluk prosto jer niko takav bezobrazluk od njih ne očekuje.
    Ja sam napisala prost metod kojim bi se budući bezobrazluci mogli sprečiti.
    Niko ne kaže da bi se ravnateljica trebala silom ili vikom izmestiti.
    Ali, ljubazni argument sa odlučnim glasom i nepopustljivim smesškom, tipa, "mi roditelji plaćamo izlet, i nije u redu da vi, u svojstvu privatnog lica, menjate razmeštaj dece zbog sopstvene komocije!"- mislim da takva reakcija nije ni histerična ni preterana.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zna se koliko je djeci vazno da sjede sa svojim prijateljima. ovako su se cure nasle da sjede ko zna gdje. da su znale unaprijed da nece tamo sjediti nasle bi neko drugo mjesto. sad ce vjerojatno dva dana trpit jer nece opet nekog drugog razmjestat.

naravno da nije kraj svijeta objektivno, al tim curama vjerojatno je. bilo bi lijepo da se te stvari uzmu u obzir kod planiranja izleta. ne zato sto su djeca platila, i imaju veca prava, nego eto jer smo civilizirani i mozemo neke stvari predvidjet.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma neeee, kako to misliš? da će mu ravnateljica zbog toga smanjit ocjene?
    ma u najgorem slučaju će te namrgođeno pozdravljat na hodniku

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, često se desi da uđe u bus a svi već sjede, pa on onda digne onoga tko sjedi na mjestima koja nisu predviđena za putnike.

Inače, nemoj se gristi radi toga što si rekla, imaš ti pravo izreći svoje mišljenje, a ravnateljica koja bi se osvećivala na djetetu radi postupka roditelja bi stvarno bila presitna duša.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nije, on je samo zaposlenik tvrtke kojoj pripada autobus i na to nema nikakvo pravo. Osim ako je u isto vrijeme i vlasnik tvrtke, a ako putnik ima rezervaciju za to mjesto naprijed onda ni u tom slučaju nema pravo poslati putnika na drugo mjesto.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni baš nije jasna ova frka
    što ako je i drugih osmero djece planiralo sjesti za stol, nisu stigli, jer ih je vaša grupica pretekla - kako su se oni osjećali?
    a, naš ravnatelj uvijek ide na višednevne izlete s djecom i uvijek kao pomoć profesorima

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tocno, mim. ako imam rezervaciju za neko mjesto onda ne zelim da me se premjesta. zasto onda placam rezervaciju? naravno da ja necu napravit dramu, al da je to u skladu s pravilima, nije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vozač je gazda u autobusu kao što je ravnateljica u školi, to sam naravno rekla u šali.

I putnik, naravno, nema rezervaciju za mjesta naprijed jer se ta mjesta uopće ne prodaju, pa opet često ljudi tamo sjednu naprosto zato što vole sjediti naprijed. I onda neki vozači to prešute, a neki kažu ljudima da se maknu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima, to je sasvim ok da im kazu, po mogucnosti cim sjednu da mogu naci neko drugo mjesto na vrijeme, a ne traziti kad autobus krene. uopce ne vidim paralelu s ovom temom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tj.vidim. u ovom segmentu da se nesto kaze unaprijed.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno ne mislim branit ravnateljicu, jer za to nema nikakvog osnova
    ali, ja ovakvom tipu stvari pristupam na određen način
    ok, roditelji su se pobunili i dali do znanja da im nije to ok što je napravila, i vjerojatno joj je zbog toga bilo neugodno, ali onda joj je bilo neugodno i promijenit odluku, možda će idući put postupit drugačije zbog te reakcije, možda neće..
    i to je to
    dalje od toga, ja bih jednostavno preko toga prešla, i poticala svoje dijete da preko toga pređe. to nije u kategoriji gore spominjanog lošeg trošenja novaca, u kategoriji nebrige za djecu itd...
    djetetu bih odgovorila "ima ti takvih ljudi i ne treba im dopustit da ti pokvare dan"
    Ovo je najpametnija stvar ovdje napisana.

Over and out.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    što ako je i drugih osmero djece planiralo sjesti za stol, nisu stigli, jer ih je vaša grupica pretekla - kako su se oni osjećali?
    a, naš ravnatelj uvijek ide na višednevne izlete s djecom i uvijek kao pomoć profesorima
    Pa, ako su ulazili jedan po jedan i bez guranja, onda je to stvar sreće ko je prvi ušao i seo?
    Ja sam reagovala zbog epiloga - njih četiri drugarice su se smestile, raspakovale, sedele tamo više minuta pre polaska, a onda su ih podigli, nisu dobile ponovo mesta zajedno, a za stolom predviđenim za četvoro su ostale da sede tokom celog puta samo dve osobe-ravnateljica sa ćerkom.
    To je vrlo ružno i nepedagoški, ako već ništa drugo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa netko je gore pitao kako se ponašamo kad nije školski izlet u pitanju, a ovo je moje iskustvo iz autobusa.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •