Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 289

Tema: Ponašanje učitelja i djece na školskom izletu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da citiram sebe sa prve strane:

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Sa druge strane, da je čovek dovoljno bezobrazan i da je još roditelja bilo odlučno, mogli ste sa punim pravom preseliti ravnateljicu gde vi smatrate da treba, jer vi, roditelji, plaćate taj izlet, dok ona, s verovatnoćom od 99,9% (a najverovatnije i njena ćerka) - putuje gratis.
    Dakle, nigde, ni u sledećim postovima, ne spominjem nastavnike u negativnom kontekstu, isključivo ravnateljicu.
    Odbaciću svoju tvrdnju da RAVNATELJICA možda putuje kao privatno lice.
    Ne putuje tako, putuje u svojstvu službenog lica.
    Neće platiti sebi put, i dobiće i novac za svoj rad.
    I platila je ćerki put, ne ide ćerka gratis.
    I sve je to sasvim u redu dokle god ona ne prekoračuje svoja ovlaštenja kao službeno lice.

Dakle, još jednom, po ko zna koji put, nemam ništa protiv da nastavnici i ravnateljica putuju gratis i pri tome rade svoj posao i budu za njega plaćeni.
    Ali, u momentu kada ta službena ovlaštenja prekorači- a ova osoba ih je prekoračila u momentu kada je uz sebe postavila i svoju ćerku, ako već ne ranije- mislim da je opravdano podsetiti je da je ona i dalje samo radnik na svom poslu, a da su deca i roditelji njena klijentela, koja joj omogućava da uopšte ima taj posao.
    I mislim da je opravdano zapitati se, a zapitati i nju, zašto misli da kao radnik na poslu za koji će biti plaćena, ona smatra da treba da ima i dodatne privilegije koje njen posao inače ni na koji način ne uključuje?
    Dakle, problem mi je to što ravnateljica pokušava da ostvari sebi i svojoj rodbini nezaslužene privilegije, a sve to da maskira pod nekakva prava službenog lica, a ne to što ona putuje gratis.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    evo sada gledam cijene - dvodnevni izlet tog tipa je 630 kn. Naši su platili 300 kn više jer imaju uračunatu jednu ulaznicu i jedan ručak.
    Pojedinačna dječja karta za ulaz u rudnik soli iznosi 9,5 Eura. Pretpostavljam da je grupna još jeftinija.
    Koliko onda košta taj još jedan ručak???

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni se čini da je ipak puno lakše rasporediti decu po sobama nego po busu, jer obično se samo zapišu potenc. cimeri i odabir broja kreveta, tipa ko hoće, dvo-ili tro-krevetnu, ne piše se baš ko bi hteo koga suseda u sledećoj sobi i da li neko hoće prizemlje ili ne...I hotel nema prednji i zadnji kraj .
    A u autobusu treba iskombinovati svu decu, njih oko pedesetak, tako da svi budu zadovoljni rasporedom ispred/iza/pored, i uvažiti želje nastavnika. Naravno da nije nemoguće, ali je ipak dosta komplikovano.
    Ali, koliko je realno očekivati ovo boldano? Vuk sit, koze na broju? I- koliko je to to bitno?

Sad nadilazim konkretnu situaciju, govorim opet općenito (NiB, i prije sam govorila općenito, oprosti što sad to razvlačim po tvojoj konkretnoj priči. Možda bismo mogli na nekom novom topiku?)
    Većinu života provodiš u nekom kolektivu. U vrtićkoj grupi, razredu, pa kasnije na poslu. Sve se više cijeni timski rad.
    Kako ćeš naučiti funkcionirati ako očekuješ da se tvoje potrebe (ili želje) stave ispred potreba i želja onih koji te okružuju, a jednako su vrijedni?
    Ili, kako ćeš izbjeći svakodnevnu frustraciju ako to ne usvojiš, a u životu će biti puno gorih stvari od neispunjene želje za određenim mjestom u autobusu?
    I ako svaku takvu situaciju doživiš kao duboku nepravdu?

Mislim da se roditeljskim angažmanom u ovom i ovakvim slučajevima cijeloj priči daje puno veća težina.
    Meni je, zapravo, fascinantno da se našla skupina roditelja koja se dosjetila pretpostavljati i došaptavati se o tome gdje će ravnateljica sjediti.
    Ne bi mi to palo na pamet sto godina.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne znam. Uz sve prepiske ipak sam i dalje ljuta. Zakaj ih odmah nije preselila? Zakaj bas svugdje moraju jaci moraju pokazati svoju moć. Zakaj mi svi nismo pristorniji. Zakaj su ravnateljica i njena kcer ( ne znam, mozda ide u nasu skolu) vrijede vise od četvero djece. Imam puno pitanja na koja ne znam odgivor. A ne znam niti drugu stranu. Mozda sam ja te sve umislila.

Ravnateljica je cijelo vrijeme stajala uz bus. I kaj je cekala da se sva djeca smjeste i raspreme pa da onda ide sebi birati mjesti
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 26.11.2015. at 19:48

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, isla sam pogledati sto pise u ugoviru - cijena je napravljena za 60 djece. Na toliko djece dobije se 3 gratis mjesta. Ne pise za koga su ali mislim na za djecu nisu jer kako odrediti za koje dijete jer je izlet mjesoviti. Sasvim je normalno da ucitelji idu gratis. I normalno je da dobiju dnevnice iako nekako mislim da dnevnice ne dobiju. I naravno da nije jednostavno ici s djecom na izlet ali meni to ne opravdava postupak s premjestanjem djece na nacin na koji je to napravljeno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gratis mjesta su za djecu losijeg socijalnog statusa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko ja znam gratis mjesta su za ucenike. Za ucitelje se ne naplacuje.
    O dnevnicama smo imali vec topik. Ali se ne sjecam da li ih vise ucitelji dobivaju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svejedno. Meni to ionako nije bitno za ovu priču.

Javilo se dijete i kao ste svi ovdje rekli - brzo je zaboravila nemili dogadjaj - kaze da je u busu bilo fora iako su ih potjerali.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, koliko je realno očekivati ovo boldano? Vuk sit, koze na broju? I- koliko je to to bitno?

Sad nadilazim konkretnu situaciju, govorim opet općenito (NiB, i prije sam govorila općenito, oprosti što sad to razvlačim po tvojoj konkretnoj priči. Možda bismo mogli na nekom novom topiku?)
    Većinu života provodiš u nekom kolektivu. U vrtićkoj grupi, razredu, pa kasnije na poslu. Sve se više cijeni timski rad.
    Kako ćeš naučiti funkcionirati ako očekuješ da se tvoje potrebe (ili želje) stave ispred potreba i želja onih koji te okružuju, a jednako su vrijedni?
    Ili, kako ćeš izbjeći svakodnevnu frustraciju ako to ne usvojiš, a u životu će biti puno gorih stvari od neispunjene želje za određenim mjestom u autobusu?
    I ako svaku takvu situaciju doživiš kao duboku nepravdu?
    Totalno je nerealno, to sam i napisala.
    I možda nije ni bitno, ako je u pitanju nivo deca/deca.
    Ali ovde nije ostalo na tom nivou.

Ne znam kako nije jasna razlika.

Evo, ružan ekstrem ekstrema kao primer, ali ne pada mi ništa blaže na pamet trenutno:

Jesse Owens - šta bi njemu rekla, čuj, pa nije bitno što ti je g. Hitler oduzeo zlatnu medalju, ipak, bitno je učestvovati?
    Čemu tolika drama?
    Mislim, čovek nije izgubio medalju jer nije bio dovoljno brz među sebi ravnopravnima, nego mu je oduzeta silom.

Tako i ovde, cure ušle, sele - i došao jači (koji je, btw. njihov vođa pedagoško-vaspitne institucije) i najurio ih.

Mislim, nije melodrama, ali nije mi nimalo u rangu timskog rada niti "jednakovrednih" koji te okružuju, jer ravnateljica očigledno nije jednako vredna, nego vrednija, kao i njena ćerka.
    I ne znam čije su želje i potrebe ovde deca uskratila svojim ponašanjem?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Javilo se dijete i kao ste svi ovdje rekli - brzo je zaboravila nemili dogadjaj - kaze da je u busu bilo fora iako su ih potjerali.
    Eto, odlično .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

NiB, super

pulinka, u toj priči ničije, osim onih eventualnih drugih sporijih, iz Miminog primjera, ali sam pokušala općenito govoriti.
    Kužim da si htjela naglasiti ravnateljicu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, u medjuvremenu sam doznala da kcer ne ide u nasu skolu i da je ravnateljica stajala na prednjim vratima i s jednom nastavnicom rasoravljala - ostaviti cu ih da tu sjede, ioak cu ih premjestiti i tako pol sata dok nije donjela odluku da ce ih ipak razmjestiti ili kako bi one rekle potjerati.
    Da ona je prosvjetni radnik i da ona je "jaca" i moze raditi sto zeli s 12godisnjacima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da citiram sebe sa prve strane:

Dakle, nigde, ni u sledećim postovima, ne spominjem nastavnike u negativnom kontekstu, isključivo ravnateljicu.
    Odbaciću svoju tvrdnju da RAVNATELJICA možda putuje kao privatno lice.
    Ne putuje tako, putuje u svojstvu službenog lica.
    Neće platiti sebi put, i dobiće i novac za svoj rad.
    I platila je ćerki put, ne ide ćerka gratis.
    I sve je to sasvim u redu dokle god ona ne prekoračuje svoja ovlaštenja kao službeno lice.

Dakle, još jednom, po ko zna koji put, nemam ništa protiv da nastavnici i ravnateljica putuju gratis i pri tome rade svoj posao i budu za njega plaćeni.
    Ali, u momentu kada ta službena ovlaštenja prekorači- a ova osoba ih je prekoračila u momentu kada je uz sebe postavila i svoju ćerku, ako već ne ranije- mislim da je opravdano podsetiti je da je ona i dalje samo radnik na svom poslu, a da su deca i roditelji njena klijentela, koja joj omogućava da uopšte ima taj posao.
    I mislim da je opravdano zapitati se, a zapitati i nju, zašto misli da kao radnik na poslu za koji će biti plaćena, ona smatra da treba da ima i dodatne privilegije koje njen posao inače ni na koji način ne uključuje?
    Dakle, problem mi je to što ravnateljica pokušava da ostvari sebi i svojoj rodbini nezaslužene privilegije, a sve to da maskira pod nekakva prava službenog lica, a ne to što ona putuje gratis.
    Vjerojatno nisam sve dovoljno pažljivo pročitala, no nikako ne nalazim koje to nezaslužene privilegije ostvaruje ravnateljica?

Inače za info svima, ravnatelj/ica škole bio/la fizički u busu s učenicima ili u svom uredu jedina je odgovorna osoba za sve što se dogodi na terenskoj nastavi. Tako da je u potpunosti deplasirano raspravljati ide li službeno na izlet sa učenicima svoje škole ili koristi gratis.

Mislim da je dodatni problem pulinka što situaciju u školama/obrazovanju u Bačkoj pokušavaš generalizirati na RH.
    Vjerovali neki ili ne, no ovdje su stvari ipak puno uređenije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije terenska nastava.
    Ili se svaki skolski izlet zove terenska nastava?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo, ružan ekstrem ekstrema kao primer, ali ne pada mi ništa blaže na pamet trenutno:

Jesse Owens - šta bi njemu rekla, čuj, pa nije bitno što ti je g. Hitler oduzeo zlatnu medalju, ipak, bitno je učestvovati?
    Čemu tolika drama?
    Mislim, čovek nije izgubio medalju jer nije bio dovoljno brz među sebi ravnopravnima, nego mu je oduzeta silom.
    Gle, nauči čovek koliko ne zna na Wikipediji. Sada čitam kako Hitler uopšte nije ignorisao Owensa niti ga na ikakav način maltretirao, čak se i rukovao sa njim! A dobro, valjda je to neka moja pogrešno zapamćena lekcija iz istorije...Možda i bolje, ionako je primer neadekvatan.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno nisam sve dovoljno pažljivo pročitala, no nikako ne nalazim koje to nezaslužene privilegije ostvaruje ravnateljica?

Inače za info svima, ravnatelj/ica škole bio/la fizički u busu s učenicima ili u svom uredu jedina je odgovorna osoba za sve što se dogodi na terenskoj nastavi. Tako da je u potpunosti deplasirano raspravljati ide li službeno na izlet sa učenicima svoje škole ili koristi gratis.

Mislim da je dodatni problem pulinka što situaciju u školama/obrazovanju u Bačkoj pokušavaš generalizirati na RH.
    Vjerovali neki ili ne, no ovdje su stvari ipak puno uređenije.
    Ne, ja sam se odmah ogradila u prva dva posta i rekla da govorim o svojoj državi, i ponovila to više puta, ali sledeći put ću koristiti i Google translate ne bi li bila razumljivija.

Mislim da nisi sve dovoljno pažljivo pročitala, ali nema svrhe da ti objašnjavam JA, mrzi me da prevodim večeras.
    Daću ti hint: kada je ravnateljica podigla decu, njena ćerka je "slučajno" sela baš pored mame - zgodna koincidencija, da se i mesto pored nje upraznilo samo od sebe u taj čas, tako da nije bilo privilegija nikakvih, ni mami ni ćerki....

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

A to je i najvažnije u cijeloj priči. Drago mi je.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije terenska nastava.
    Ili se svaki skolski izlet zove terenska nastava?
    zove

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne, ne zove se.
    Školski izlet je oblik izvanučioničke nastave koji obuhvaća poludnevni ili cjelodnevni zajednički odlazak učenika i učitelja/nastavnika/odgajatelja (u daljnjem tekstu: učitelj) u mjesto u kojem je škola ili izvan njega, a koji organizira škola u svrhu ispunjavanja određenih odgojno-obrazovnih ciljeva i zadaća.

Terenska nastava je oblik izvanučioničke nastave koji se izvodi u izvornoj stvarnosti, s ciljem njenog upoznavanja u kojoj se mogu primjenjivati i istraživačke metode.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene su kao roditelja u školi uvjeravali da nema više izleta već da je sve terenska nastava. Meni ni u džep ni iz džepa (tj. u oba dva slučaja iz džepa), imam dosta svojih pravilnika za proučavanje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A kajaznam, ja se sjećam kad smo išli na maturalac da su neki pokušali sjesti za stol al su ih profe digle. Meni je odmah bilo jasno da ce tu profe jer budimo realni, oni su stariji, put je dug a ta sjedala su puno udobnija.
    Da je moje dijete doma imalo taj plan, ja bi mu odmah rekla da ne sanja, i sad se bas čudim kolikima od vas to nije normalno da stariji sjede za stolom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    mene su kao roditelja u školi uvjeravali da nema više izleta već da je sve terenska nastava. Meni ni u džep ni iz džepa (tj. u oba dva slučaja iz džepa), imam dosta svojih pravilnika za proučavanje
    Stalno se nešto mijenja.
    Do unazad 1,5 - 2 godine je bilo tako kako su ti u školi rekli.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    A kajaznam, ja se sjećam kad smo išli na maturalac da su neki pokušali sjesti za stol al su ih profe digle. Meni je odmah bilo jasno da ce tu profe jer budimo realni, oni su stariji, put je dug a ta sjedala su puno udobnija.
    Da je moje dijete doma imalo taj plan, ja bi mu odmah rekla da ne sanja, i sad se bas čudim kolikima od vas to nije normalno da stariji sjede za stolom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    daj ponovno pročitaj prvi post.

Ovo nije prvi izlet i djeca uglavnom sjede za tim stolovima jer im je fora iz ne znam kojeg razloga. Drugo, mna mjestu 4 djece sjele su ravnateljica i njena kćer - i nisu sje niti odmah, niti kada su vidjele ta tamo netko sjedi, nego minutu prije puta. No da ne tupim stalno po istom- meni je ovo čisto pokazivanje smoći jačeg prema slabijem na ružan način. one su mogle sjediti na tim mjestima isto tako ali su to mogle i trebale napraviti na kulturan način tako da djeci kažu da tamo ne mogu sjesti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a s druge strane ne bi bili primjerno da je ravnateljica ili njena mala prva trčala na ta mjesta, po mojem trebale su sjest tamo gdi ima mjesta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolje da su profe i razrednica trčale za autobusom.

ovu sam temu pokazala svim svojim kolegama i kolegicama u svrhu permanentnog usavršavanja.

tako da slijedeći put legnu pred bus da bi djeca preko njih ušla i zauzela mjesta po svojoj volji.

znam da sve volite svoju djecu, ali ima i druge.

djece. jelte

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

suza mi suzu goni na ovu sliku, nemojte se ljutiti

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovaj slucaj u rangu "biram svoje bitke"
    ili cak ni to

tim vise sto je dijete (i prijateljice) vec na putu "preboljelo" nepravdu

(oft. cim sam procitala prvi post, predvidjela sam barem 3 stranice topica :vidovita

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nazočila sam sceni kad je majka histerizirala jer kofer njenog djeteta nije bio dovoljno dobro smješten pa je inzistirala da nastavnik stoji ,a da se taj kofer vozi na sjedalu .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovu sam temu pokazala svim svojim kolegama i kolegicama u svrhu permanentnog usavršavanja.

daj meni običnom seljo beljio roditelju objasni isto kako bih se i ja usavršila u roditeljstvu jer će mi djeca još dugo ići u školu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da nije bila sarma unutra? :zimovanje:

Ma ohladila se Nano, a sve se to uz dogovor moglo drukčije riješiti na obostrano zadovoljstvo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a dobro, da, al mene smijeh vata i kad zamislim ravnateljicu kako vata stolicu za stolom, diže ove koje su već krenule jest sendvič, djeca plaču...i tako.
    u principu, na ovo me ova tema odmah asocirala, al rekoh, nemoj, budi pristojna :D
    https://www.youtube.com/watch?v=jC0t5ccdMT0
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.11.2015. at 11:25

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da nije bila sarma unutra? :zimovanje:

Ma ohladila se Nano, a sve se to uz dogovor moglo drukčije riješiti na obostrano zadovoljstvo.
    naravno. Žena ih lijepo odmah mogla dići i poslati na druga mjesta.

Joj cvijeta, fakat je bilo i suza i to kod onih koje su ostale

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tako da slijedeći put legnu pred bus da bi djeca preko njih ušla i zauzela mjesta po svojoj volji.

djece. jelte

Ne, još bolje neka se deca natrće da ravnateljica može da ih i šutne u cilju ubrzanja smeštanja svoje i ćerkine pozadine na adekvatno kraljevsko mesto...

Znam da volite svoju profesiju, ali niste jedini koji se njome bavite...

Ups, nisam uključila Google translate

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ups, nisam uključila Google translate
    oprosti što pitam, ali kakva je fora to s 'google translate'?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti što pitam, ali kakva je fora to s 'google translate'?
    Konstantno mi se pripisuje nešto što nikad nisam napisala na temi, pa zato...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, ne bih se htjela miješati, ali ipak bih rekla da te osjećaj vara. ništa ti se ne pripisuje konstantnije nego svima nama drugima.
    sve u svemu, jezičnih barijera na topicu nema i prevoditelj ne treba.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

djece. jelte

aaaaaaaaaa, umirem, suze mi frcaju...

prva scena ko da je ispala iz Ferićeve novele "Potrči doktora"

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja se još smijem
    nakon što sam se nauživala straha prije par dana polako me napušta ludilo

edit: ili sam ono mislila reći da me opsjeda ludilo? :D
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 27.11.2015. at 11:54

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

djece. jelte

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a kad se turistički vodič izderava na djevojcicu od 10 g dok se ne rasplace pred svima jer je skakutala okolo metar dva a ne cekala mirno na sred Trskoscana

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sjetilo me ovo na jedan događaj iz busa u zg-još sam bila student.
    sjede dva dječaka:4.-5. razred u busu i dolaze dva starija muškarca-ne starčići, onak stari, ali dobrodržeći, stanu pored njih i vele: tu ćemo si sjesti.
    niti molim, niti su se djeci direktno obratili, ništa. samo su konstatirali kako će tu sjesti...djeca se digla i sjela drugdje, bus je bio poluprazan.
    a meni je i danas žao što nisam bezobraznicima rekla što ih ide.
    što se tiče teme,
    ne bih ulazila u to jesu li i neka druga djeca htjela sjesti na ta mjesto, pa nisu stigla, treba li to nekome uopće biti važno, ili pak ne, i do koje dobi bi nekome trebalo biti važno s kim sjedi u busu (eto, ja i sa četrdeset i kusur ne bih rado 6 sati provela s nekim osobama zajedno u busu), ali sam postupak te ravnateljice ne odobravam i smatram da je postupila bezobrazno i neprofesionalno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma jos je ovima sto su otisle bilo dobro, ko zna kako su se proveli ovi sto su ostali...ustali u pet za tihu misu s ravnateljicom lol

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ne bih se htjela miješati, ali ipak bih rekla da te osjećaj vara. ništa ti se ne pripisuje konstantnije nego svima nama drugima.
    sve u svemu, jezičnih barijera na topicu nema i prevoditelj ne treba.
    A, dobro, onda me ipak utisak vara, ni prvi ni poslednji put da pogrešno procenim .

Ali, da, ozbiljno sam počela da sumnjam da je do jezičke barijere.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zamišljam ravnateljicu kako se žali sutradan prijateljici:
    "Ti bahati, prezahtevni, prezaštitnički roditelji su se usudili da mi kažu da nije u redu što sam podigla njihovu bogatu, razmaženu, moćnu decu da bismo ja i moja sirota ćerka sele tamo gde nam se najviše sviđa, nego bismo trebale da sednemo sesti bilo gde na slobodno mesto, kao i svi ostali obični putnici!
    Kuda ide ovaj svet, autoritet se više nimalo ne poštuje!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pulinka ti radiš u školi ili ?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne, ja sam od onih frustriranih nezaposlenih koji bi samo voleli da rade u školi jer imaju odgovarajuću stručnu spremu.
    MM je od onih koji rade u školi, naravno, pretpostavljam da mi nećeš verovati ako kažem da je jedan od uspešnih, voljenih i cenjenih predstavnika svoje profesije, što od strane učenika, što od strane roditelja i kolega...

Jedini sa kojima obično nije u ljubavi su ravnatelji, što nije teško pogoditi iz mojih postova- svako se češe di ga svrbi.

A kad smo već tako direktni, smem li da pitam kako bi ti okarakterisala postupak ravnateljice, u smislu profesionalan ili ne, opravdan ili ne?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pulinka, aj sad ti, onako realno.
    da pročitaš samo ovaj pazus, što bi pomislila? o kakvim se privilegijama tu radi? jel bi ti ikad palo na pamet da se radi o stolici u busu?
    hoću reći, ne treba baš ni pretjerivati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa lepo piše da je opravdano "zapitati se, i zapitati i ravnateljicu za objašnjenje".
    Ne piše, ni tu, niti igde kod mene "linčovati nekoga, otpustiti, pisati preteća pisma, urlati, piti lekove za smirenje" i slične preteranosti.
    To je nešto što treba da ostane na nivou pristojnog razgovora sa ravnateljicom, i ev. insistiranju na boljoj organizovanosti i kulturu na idućim izletima, po mom kriterijumu.

Po drugima ne bi trebalo reagovati ni na koji način, i ja mogu da razumem i njihov stav.
    Razumem i tebe, što misliš da je u pitanju sitnica- jer jeste.

Ali uz dužno poštovanje forumu, i manje bitne stvari su punile stranice i stranice foruma...

I ne razumem šta smeta nazvati stvari pravim imenom- i fucking mesto u busu je privilegija, koliko god ona sitna i beznačajna bila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to si dobro napisala - beznačajna

mene više razljuti kad me u dućanu prevare za 2 kn neg za 20 - mislim si, pa kaj će ti te glupe dvije kune (valjda idu na puno puta po malo)

I ne bi bila privilegija da su djecu, čim su ih vidjeli gdje sjedaju, premjestili. Ali ako su djeca tamo sjedila pola sata , skroz do polaska busa, i ista ta ravnateljica je tamo bila - onda je privilegija to što ih je ona premjestla pred sam polazak i time pokazala svoju moć, privilegiju ili što već.
    Uz to premjestila je 4 osobe (istina male) da bi oslobodila mjesto za dvije (jednu veliku i jednu malu)Ali meni i dalje nije jasno što nekom odraslom čovjeku znači mjesto u busu.
    I najbitnije - ona radi u odgojno obrazovnoj ustanovi

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •