Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Nespremna maceha

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa zena je svjesna problema, koja je korist da joj kazete ono sto i sama zna. da je nespremna. vi kazete nezrela, na isto ga dode.

a ne dati djetetu i ocu da se vidaju i unistiti svu sansu da se zblize i prilagode situaciji je jako zrelo ponasanje. bas onak neseoski i za preporucit svakome.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pa zena je svjesna problema, koja je korist da joj kazete ono sto i sama zna. da je nespremna. vi kazete nezrela, na isto ga dode.

a ne dati djetetu i ocu da se vidaju i unistiti svu sansu da se zblize i prilagode situaciji je jako zrelo ponasanje. bas onak neseoski i za preporucit svakome.
    To se na mene odnosi? Ja nisam rekla da treba zabraniti djeci i ocu da se viđaju, ali možda, kad bi mama bila upoznata sa situacijom, bi bilo izvedivo da tata dolazi kod mame? Ako su u prijateljskim odnosima. Bar privremeno. Jer sad će maćeha roditi, ako trudnoću vidi kao opravdanje za nervozu i otpor prema djetetu, kad se njena beba rodi, to će biti pet puta gore.

Po meni bi najpoštenije bilo kad bi maćeha razgovarala s mužem i kad bi muž malo razmislio o tome. Mislim, čovjek mora biti svjestan da njegovo dijete nije u super poziciji. Postoji tisuću varijanti koje bise mogle upotrijebiti u ovoj priči, u nijednoj se ne rastavlja djecu i tatu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    To se na mene odnosi? Ja nisam rekla da treba zabraniti djeci i ocu da se viđaju, ali možda, kad bi mama bila upoznata sa situacijom, bi bilo izvedivo da tata dolazi kod mame? Ako su u prijateljskim odnosima. Bar privremeno. Jer sad će maćeha roditi, ako trudnoću vidi kao opravdanje za nervozu i otpor prema djetetu, kad se njena beba rodi, to će biti pet puta gore.

Po meni bi najpoštenije bilo kad bi maćeha razgovarala s mužem i kad bi muž malo razmislio o tome. Mislim, čovjek mora biti svjestan da njegovo dijete nije u super poziciji. Postoji tisuću varijanti koje bise mogle upotrijebiti u ovoj priči, u nijednoj se ne rastavlja djecu i tatu.
    a kako ti mislis da bi se to vidanje odvijalo ako ne u njihovoj kuci. ne njegovoj! da otac mora birati izmedu djeteta i svoje zene kojoj sad najvise treba njegova podrska, tih malo dana u tjednu kad nije na terenu? i to jos kod bivse zene? koji bi to tek udarac bio sadasnjoj zeni?

daj se skuliraj malo, iskreno, situacija je sasvim normalna i lako rjesiva, ne treba zaostravati odnose vise nego je potrebno. treba prihvatiti realnost, a to je da sad oni trebaju svi zajedno isto tako biti obitelj. a ne da dijete staje izmedu muza i zene. ja sam za djecja prava u svakom slucaju, al dijete ne smihe diktirati odnose u obitelji. niti sadasnja zena niti curica nece nestati, pa sto se prije naviknu jedni na druge tim bolje.

sadasnha zena mozda samo treba prihvatiti da je normalno da joj mala ide na zivce. koji god razlog bio. to je normalno. i ne mora ju odmah zavoljeti. odnosi se grade, ne nastaju sami od sebe. mozda joj deckic za koju godinu pocne ic na zivce. sta onda, poslat ga mami na par godina? ne treba hraniti mrznju i animozitet medu clanovima obitelji, to nikud ne vodi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a kako ti mislis da bi se to vidanje odvijalo ako ne u njihovoj kuci. ne njegovoj! da otac mora birati izmedu djeteta i svoje zene kojoj sad najvise treba njegova podrska, tih malo dana u tjednu kad nije na terenu? i to jos kod bivse zene? koji bi to tek udarac bio sadasnjoj zeni?

daj se skuliraj malo, iskreno, situacija je sasvim normalna i lako rjesiva, ne treba zaostravati odnose vise nego je potrebno. treba prihvatiti realnost, a to je da sad oni trebaju svi zajedno isto tako biti obitelj. a ne da dijete staje izmedu muza i zene. ja sam za djecja prava u svakom slucaju, al dijete ne smihe diktirati odnose u obitelji. niti sadasnja zena niti curica nece nestati, pa sto se prije naviknu jedni na druge tim bolje.

sadasnha zena mozda samo treba prihvatiti da je normalno da joj mala ide na zivce. koji god razlog bio. to je normalno. i ne mora ju odmah zavoljeti. odnosi se grade, ne nastaju sami od sebe. mozda joj deckic za koju godinu pocne ic na zivce. sta onda, poslat ga mami na par godina? ne treba hraniti mrznju i animozitet medu clanovima obitelji, to nikud ne vodi.
    Ja se ne mogu postaviti na mjesto druge žene, ali mogu na mamino. To dijete je dijete, nije ono krivo što su se roditelji razveli i što otac ima drugu ženu. Pa znaš koliko njoj to izaziva osjećaja, ko zna kako je sebe postavila u toj situaciji. Meni je za očekivati da se odrasli pobrinu za dijete, a ne dijete za odraslog. Što malu briga što joj je maćeha živčana? Pa neće ona imati razumijevanja zbog toga što je ova trudna i hormoni joj divljaju, ili zato što je više sklona muškoj djeci nego ženskoj.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja se ne mogu postaviti na mjesto druge žene, ali mogu na mamino. To dijete je dijete, nije ono krivo što su se roditelji razveli i što otac ima drugu ženu. Pa znaš koliko njoj to izaziva osjećaja, ko zna kako je sebe postavila u toj situaciji. Meni je za očekivati da se odrasli pobrinu za dijete, a ne dijete za odraslog.
    ha, čuj, ako ćemo tako, onda uzmi u obzir da se žena koja nema djecu ne može postavljati na mamino mjesto. ne može. nebo i zemlja je iskustvo prije i iskustvo poslije.
    nije da se za malenu ne brine, a to što se ne gaje majčinski osjećaji - onako ljudski nije nešto što se nužno treba zamjeriti, zar ne?

kod takvih situacija meni je recimo najgore i najnajteže i jednom riječju užasno osuđujuće kada se očuh/maćeha ponašaju grozno/strogo/hladno prema djetetu od svog supružnika, dok njihovo zajedničko ima drugačiji tretman. ja bih tad nalupala biološkog roditelja koji to dozvoli. ma možda i ne bi. ali ono, odi k vragu, znao si da imam dijete i imaš ga tretirat ko svoje rođeno, bez razlike! mene bi to jako boljelo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ha, čuj, ako ćemo tako, onda uzmi u obzir da se žena koja nema djecu ne može postavljati na mamino mjesto. ne može. nebo i zemlja je iskustvo prije i iskustvo poslije.
    nije da se za malenu ne brine, a to što se ne gaje majčinski osjećaji - onako ljudski nije nešto što se nužno treba zamjeriti, zar ne?

kod takvih situacija meni je recimo najgore i najnajteže i jednom riječju užasno osuđujuće kada se očuh/maćeha ponašaju grozno/strogo/hladno prema djetetu od svog supružnika, dok njihovo zajedničko ima drugačiji tretman. ja bih tad nalupala biološkog roditelja koji to dozvoli. ma možda i ne bi. ali ono, odi k vragu, znao si da imam dijete i imaš ga tretirat ko svoje rođeno, bez razlike! mene bi to jako boljelo.
    Pa daleko je ona od majčinskih osjećaja, uopće nije o tome riječ. Riječ je o tome da joj malena ide na živce i iritira je.
    Kao što sam već rekla, ne možeš svjesno ući u ulogu druge žene i očekivati da ćeš imati život kao da si prva. Odnosno, znala je da čovjek ima djecu iz prvog braka. Mogla se ne upuštati u to. Kao ovaj moj prijatelj. Žena super, sve divno i krasno ali ne može podnijeti da ona ima čitav jedan život prije njega i da bi on trebao prihvatiti i njenu djecu. I prešao je preko osjećaja i otišao. Bolje i tako nego ostati s njom pa živiti sa spoznajom da mora imati brižan odnos prema njenoj djeci. Preteško mu je to bilo. Fer.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kao ovaj moj prijatelj. Žena super, sve divno i krasno ali ne može podnijeti da ona ima čitav jedan život prije njega i da bi on trebao prihvatiti i njenu djecu. I prešao je preko osjećaja i otišao. Bolje i tako nego ostati s njom pa živiti sa spoznajom da mora imati brižan odnos prema njenoj djeci. Preteško mu je to bilo. Fer.
    već kad si sama spomenula nešto ovoliko grozno nisam duugo čula, a kamoli da mislim da je tako bolje.
    tako je kukavički, sebično i jadno. sačuvaj me bože takvih prijatelja pored kojih bi se pitala u kojem trenutku ću mu postat preteška pa će zbrisati i pored toga što me voli.
    ali, sve je to ljudski i nije nam strano.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

e to si dobro spomenula, bioloski roditelj...di je on u cijeloj prici? meni bi bilo normalno da i on preuzme odgovornost za taj njihov odnos. pa kad mala bezobrazno odgovori zeni pred njim da reagira.

trina, potpuno se slazem. nije dijete krivo i ono reagira kako reagira. i da je ta nova zena voli najvise na svijetu nekako bi reagirala vjerojatno. al ne treba sav teret past na tu novu zenu. jer i ona ima osjetljiv period. mozda bi ju mala zivcirala i da je najposlusnija. to zena treba rijesiti sa sobom. ako ne sad, kad?

meni je na neki nacin laknulo kad sam saznala da nosim decka, makar u mojoj obitelji ni kod mm nije bilo ni govora o zelji za sinom nego je meni moj odnos s mamom bio tezak i bilo me strah toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •