Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: U kojem položaju vaše bebe spavaju ???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno U kojem položaju vaše bebe spavaju ???

Moj A. za sedam dana puni 5 mj. Od rođenja je lijepo prihvatio spavanje u svom krevetiću, ne voli dojenje u ležećem položaju pa ga po noći podojim sjedeći na velikom krevetu i vratim u njegov krevetić. Stavim ga na leđa ali on se momentalno okrene na bok i zabije se u onu zaštitu za ogradicu od krevetića i stavi palac u usta. Često se u tome okretanju na bok okrene skroz na stomak, zabije glavu u kantun krevetića i tako spava. E sad moje pitanje je da li se tako spavajući može ugušit ? Kako spavaju vaše bebice ??? Moje dvoje starijih su uvijek spavali na leđima, kako bi ih stavila tako bi ih i našla a ovaj treći ne voli bit na leđima i stalno ima potrebu da zabije glavicu u nešto.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nas uce da se beba stavlja spavati na ledja, a ako se zna/moze sama okretati, onda je to to - okrenut ce se kako zeli ma sto god mi zeljeli ili mislili o tome. Ostatak savjeta se odnosi na to da djeca trebaju spavati na sigurnim povrsinama, dakle da nema tih ogradica u kreveticima, jastuka, suvisnih deka i pokrivaca, plisanaca.... itd.

Ako spavaju s odraslim osobama u krevetu, onda postoje preporuke gdje i s kim i kako bi kreveti trebali izgledati.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Znaci, mislis da bi trebala maknut tu zastitu za ogradicu ??? U kreveticu mu nema plisanaca ni kusina ali isto ga pokrijem laganim prekrivacem..zasto su oni nepozeljni ???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci, mislis da bi trebala maknut tu zastitu za ogradicu ??? U kreveticu mu nema plisanaca ni kusina ali isto ga pokrijem laganim prekrivacem..zasto su oni nepozeljni ???
    Tu kod nas (SAD) spadaju u nepozeljnu opremu za krevetic jer je, zapravo, rijec o jastucima, a jastuci, popluni, plisanci i slicno se smatraju opasnima za male bebe. Nisu zabranjeni, mogu se kupiti, ali ljudi se trude izbjegavati - eventualno kupuju zastitu napravljenu od mrezastog materijala. Ove debele stavljaju bebama koje se same okrecu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    ali isto ga pokrijem laganim prekrivacem..zasto su oni nepozeljni ???
    Vrece za spavanje! Nisu skupe, a zbilja preeeedobra stvar! S rukavima ili bez, ljetne ili zimske, nema muke oko otkrivanja niti straha od navlacenja na lice i gusenja. Trudit cu se da spava u njima sto duze moguce...

Ontopic: 4mj i vec dosta dugo spavamo na ledjima. Prije smo kombinirali noc na boku, dan na stomaku... al sad ak ju i stavim na bok okrene se na ledja... ne voli zabijat glavu, al obavezno rukama prekriva oci ili se drzi za glavu

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Dok su moji bili manji, spavali su u vrećama za spavanje, bez dodatnih "sadržaja" u krevetićima, jer me također bilo strah da ne nasloni glavicu na jastuk ili ogradicu kreveta i ostane bez daha. Druga je stvar jeli to zaista bila realna opcija,ali mene je bilo strah i vadila sam van iz kreveta sve suvišne stvari. Makar, mislim da od lagane dekice nebi bilo nekih problema, ali pitanje i koliko ona može zagrijati bebu, pogotovo ako je po noći baci sa sebe.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Probat cu dignut veceras zastitu sa krevetica da vidim hoce li htjet zaspat bez nje, imam osjecaj da se priljepi uz nju zbog nekog osjecaja sigurnosti ili bliskosti....sjecam se sebe kao djeteta, vazda sam spavala sa lancunom preko glave ...dobro neusporedivo sa bebom od 5 mj. ali mozda ima nesto u tome....

ivana.sky imamo vrecu za spavanje ali je ne voli jer je u njoj sputan...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja slučajno naletila na ovaj članak. sad, koliko je to neka objektivna opasnost ne bih znala jer to nisam ni imala za svoje kad su bili mali, a na sreću nisam čula ni za jedan slučaj da se dogodilo neko zlo. ipak, evo linka... http://www.klokanica.hr/beba/zdravlj...B+page+statusi
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 28.11.2015. at 21:44

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    ja slučajno naletila na ovaj članak. sad, koliko je to neka objektivna opasnost ne bih znala jer to nisam ni imala za svoje kad su bili mali, a na sreću nisam čula ni za jedan slučaj da se dogodilo neko zlo. ipak, evo linka... http://www.klokanica.hr/beba/zdravlj...B+page+statusi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je objektivna opasnost zbog koje se ovdje ne preporucaju. S obzirom da je velik broj smrti pod oznakom SIDS-a zapravo smrt gusenjem, onda valjda i te ogradice, kao i jastuci, plisanci, jastuci na kaucu, itd. spadaju na popis opasnih predmeta. :shrug:

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene bi uvijek bilo više strah da dijete spava sa mnom u krevetu nego ogradice u njegovom krevetiću.

A toliko puta zna udariti glavom noću kad se okreće, plus što mu duda onda leti po cijeloj sobi, a i dva puta mu je nogica zapela između rešetki - tako da je meni ogradica super.
    A do koje starosti se smatra da su te stvari u krevetiću opasne? Ne znam, uvijek sam imala dojam da kad se dijete zna okrenuti i namjestiti, bude manji strah od gušenja

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad svladaju okretanje na obje strane, onda je puno sigurnije.

A spavanje u zajednickom krevetu... je sigurno. Kad se postuju pravila sigurnosti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

A spavanje u zajednickom krevetu... je sigurno. Kad se postuju pravila sigurnosti.

U ovom slučaju pravila su nužna i nema odstupanja.

Ja i nemam krevetić. Sve cure su spavale sa mnom. Otišle su kada su to poželjele.
    Sada samo najmlađa (2. mj.) spava sa mnom.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Koja su to? Ima neki link ili da napises ak nije bed?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na engleskom: http://www.scienceandsensibility.org...c-791x1024.jpg

Super je, zapravo, cijela knjiga Sweet Sleep, onako za citanje prije rodjenja prvog djeteta.

U principu, poanta je u tome da bi dijete trebalo spavati s majkom, ali majkom dojiljom, zbog specificnog nacina na koji majka i njena dojena beba funkcioniraju (zato se savjetuje da beba spava uz mamu, a ne uz oca/partnera/bracu ili sestre/kucne ljubimce itd.). Kad dijete malo poodraste, onda moze spavati i s nekim drugim, odnosno uz nekog drugog. Spavanje na kaucu, u foteljama i slicnim komadima namjestaja ne spada u sigurne povrsine jer ima previse jastuka, nagiba i puno sansi da ce beba skliznuti negdje izmedju tijela odrasle osobe i nekog debelog komada namjestaja. Osoba s kojom beba spava ne smije biti pod utjecajem alkohola, droga ili bilo kakvih lijekova (koji dolaze s napomenom da, recimo, osoba ne bi trebala voziti), a ne smije biti niti pusac. Bebu treba obuci tako da joj nije hladno, ali nikako je ne utopliti toliko da se znoji, plus zamatanje u jastuke ili u swaddle dekice ne dolazi u obzir za zajednicko spavanje jer bebi trebaju ruke. Jos se savjetuje da beba spava na ledjima. Pozeljno je, za siguran cosleeping, da je beba rodjena u terminu i posve zdrava, ali taj detalj je sasvim subjektivna procjena, a i ovisi od slucaja do slucaja.

Sigurna povrsina za spavanje je krevet bez teskih popluna, prekrivaca, deka, jastuka, plisanaca, kucnih ljubimaca, procjepa izmedju dva madraca, procjepa izmedju zida i madraca... itd.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Na engleskom: http://www.scienceandsensibility.org...c-791x1024.jpg

Super je, zapravo, cijela knjiga Sweet Sleep, onako za citanje prije rodjenja prvog djeteta.

U principu, poanta je u tome da bi dijete trebalo spavati s majkom, ali majkom dojiljom, zbog specificnog nacina na koji majka i njena dojena beba funkcioniraju (zato se savjetuje da beba spava uz mamu, a ne uz oca/partnera/bracu ili sestre/kucne ljubimce itd.). Kad dijete malo poodraste, onda moze spavati i s nekim drugim, odnosno uz nekog drugog. Spavanje na kaucu, u foteljama i slicnim komadima namjestaja ne spada u sigurne povrsine jer ima previse jastuka, nagiba i puno sansi da ce beba skliznuti negdje izmedju tijela odrasle osobe i nekog debelog komada namjestaja. Osoba s kojom beba spava ne smije biti pod utjecajem alkohola, droga ili bilo kakvih lijekova (koji dolaze s napomenom da, recimo, osoba ne bi trebala voziti), a ne smije biti niti pusac. Bebu treba obuci tako da joj nije hladno, ali nikako je ne utopliti toliko da se znoji, plus zamatanje u jastuke ili u swaddle dekice ne dolazi u obzir za zajednicko spavanje jer bebi trebaju ruke. Jos se savjetuje da beba spava na ledjima. Pozeljno je, za siguran cosleeping, da je beba rodjena u terminu i posve zdrava, ali taj detalj je sasvim subjektivna procjena, a i ovisi od slucaja do slucaja.

Sigurna povrsina za spavanje je krevet bez teskih popluna, prekrivaca, deka, jastuka, plisanaca, kucnih ljubimaca, procjepa izmedju dva madraca, procjepa izmedju zida i madraca... itd.
    Kaae ako sam dobro shvatila beba ide sa mamine lijeve strane a ne među mame i tate..ako nema extra kušina kako se osigurat da beba ne završi na podu ??? Moj bi se A.skotrljo u minut, u krevetiću ga nađem skroz okomito i na stomku...nocas sam ga preselila kraj sebe u krevet i dojila ležeći...izgurao me nogicama iz kreveta...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni u JIL-u rekli da nek spava na trbuhu il na boku. I tako je spavao i kod njih (sve bebe su tako spavale). Nikako na leđima za slučaj da se zagrcne/bljucne da ne udahne sadržaj i zadavi se. Patronažna rekla da se preporuka za položaj spavanja svako malo mijenja al nek radim kako su mi oni rekli. I sad budi pametan.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kod nas su u JIL-u bebe isključivo na leđima. Moja Eva najviše voli spavati na leđima (možda navika od tamo), i kad bljucne okrene glavu. Iako je to samo mali mlazić koji izađe (i to rijetko). A čitala sam i kod Jovančevića da je SIDS najmanje vjerojatan kad bebe spavaju na leđima. Lovro nam je najviše volio spavati na boku.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ok, znači trbuh ukidamo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kod nas ide jastuk na rub, ona u sredinu, mama na drugi rub, tata u dnevnu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema veze koja je strana, ne spavaju svi u istom rasporedu. Dijete idealno spava izmedju mame I zida ili mame I ograde, a izmedju zida ili ograde I madraca ne smije biti rupe.

Ocevi spavaju gdje stignu.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Nasa beba pretezno na ledjima spava. Noću uvijek. Takva je preporuka, ali i on tako voli. Na trbuh ga stavimo povremeno. On obicno "vjezba glavicu" cim ga na trbuh stavimo. Rice se i dize glavu, sto ne vodi bas snu. Nesto bolje kad lezi trbuhom na nasem trbuhu.

Iza 20 h ga stavimo u kinderbet. Njemu noc traje do 5-6. Nagovorim ga da produzi malo kad si ga uzmem malo ujutro u krevet. Jede oko ponoci, a ujutro izmedju 4 i 6.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Moja sad spava po širini kreveta, potrbuške, jedno i u obrnutom smjeru. Počela je ozbiljno puzati pa se u snu kreće (i priča u snu). Dok je bila minijaturna spavala je na leđima ili bi kasnije sama se okrenula na bok. Imali smo monitor za apneju pa nas nije bilo strah da ne diše. Taj alarm i mrtve budi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ona se od prije par dana počela okretati na trbuh i tako spavati. Rade li to i vaše bebe?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zuta, sve bebe to rade.. cim se nauce okrenuti. Ovdje je preporuka uvijek staviti na ledja, a poslije im ionako ne mozes braniti sto ce. Bitno je samo da je povrsina na kojoj spavaju sigurna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo je već drugi dan da je zaspala na podu. Otišla sam oprati suđe, vratim se i ona evo spava na svojoj igraćoj podlogi. Rade li to i vaša djeca? Do sada je spavala samo na mojim rukama preko dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •