Stranica 13 od 17 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Spajka, hvala na lijepim riječima.

Vrijeska, ne treba meni dokaz da sam zamjenjiva ili ne... uopće mi nije problem što sam zamjenjiva.
    Problem mi je što im ne vjerujem da bi me zbilja zauvijek zamijenili, nego da bi to kratkoročno prebacili na nekoga drugoga, a dugoročno mi nitko ne može garantirati da me u nekom obimu ne bi vratio u takve projekte.
    Firma nikada neće odustati od toga da se javlja na takve natječaje, nikada neće biti dovoljno novca da na tome radi X + N ljudi... to će uvijek biti tako.

A mi nismo firma od tisuću ljudi. Pričamo o manje od 10 ljudi koji rade ovako kako ja... nije ono da će biti 999 umjesto 1000.

Tako da ne znam kako je baš zamišljeno to... “ok, ti ćeš raditi manje jer si imala burn-out, a ostali sve po starom”.
    Ono, hallo?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ništa od toga.
    Prošla sam isto.
    Nije se promijenilo ništa i otišla sam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja necu o sebi jer sam prezadovoljna svojim poslom u svakom pogledu, nego o mm koji muku muci zadnju godinu dana kako je promijenio posao, otisao na ko fol bolje radno mjesto u vrlo prosperitetnu firmu. I zeznuo se maestralno, tj.zeznuli su ga.

Na razgovoru za posao je prica bila prekrasna, specifikacija radnog mjesta bajka, no kvaka 22 lezi u sitnom detalju tog opisa radnih zaduzenja "i ostali poslovi po nalogu poslodavca".

Dakle, radno mjesto je 20% ono sto je trebalo biti i kako je ispregovarao. Ostatak se pretvorio doslovce u teski fizicki posao...
    I imao je razgovor sa direktoricom, naravno, jasno izrazio nezadovoljstvo i najavio da ce otici dalje ako se stvari ne promijene, konkretno, ako za tu fizikaliju ne zaposle mladog ,zdravog muskarca sa srednjom skolom, a ne sto su oni izveli.

Ali izgleda da nista od toga...iako firma od 20 ljudi godisnje ima dobit od 20 milijuna kuna!? Ali novog covjeka nece zaposliti jer vidi da im ovaj jedan moze tegliti za dvojicu.

Kuci dolazi potrosen..iscrpljen fizicki i psihicki.
    Na jesen planira dati otkaz. Njegove godine, situacija na trzistu zbog pandemije mu ne idu u prilog.
    Salje molbe vec par mjeseci, ali poziva na razgovor nema.
    Tako da...suosjecam sa svima koji su nezadovoljni radnim mjestom, to je bas veliki i vazan dio zivota.

Drzim fige svima da svane sunce.
    Posljednje uređivanje od rosa : 23.03.2021. at 12:49

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

BB, sretno!
    spajka, čini mi se da je sve pod kontrolom
    rosa, nadam se da će se muž bolje snaći. MM je dosta često mijenjao posao, zadnji pred kojih 2-3 godine. Neki put nabolje, neki put nagore. Trenutno je zadovoljan. Tegli ko mazga, ali ima pozitivan feedback.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2021. at 08:05

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Strašno, toliki profit i toliko izrabljivanje....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za takve nema drugog posla? Završili bi na ulici gladni? Ili je samo plaća tolika da im se čini vrijedno ostati? Jer ako je ovo treće, onda mi ih nije žao.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma naravno da ima drugog posla. Catch 22 je u ovome:
    https://www.mergersandinquisitions.c...banker-salary/

Nije da opravdavam 95h radni tjedan na duge staze, a i u članku su rekli da će više pazaiti da imaju slobodan vikend (loš PR je uvijek loš )

No istinske tragedije su više rad milijuna indijaca iz kasti nedodirljivih koji rade slične radne sate a za život ispod granice siromaštva. No to nije interesantno za naslovnice, naslovnice vole "i bogati plaču" priče... da se raja tješi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Aha, dakle ako žele za 3/5/7 godina postati debelo podfutrane gulikože, onda moraju raditi ko životinje. Pa neka rade.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jos su veca tragedija gladni u africi, al mislim da indijske kaste nisu nama zakuhale pricu s korporativnom kulturom da je nerad i netrud ako se nece 'malo stisnut', jer korporacija nece 'placke', a cijenit ce mlade lavove koji mogu radit samo smrkajuci, a ako se neki ubije..a boze moj, nije bio za to. S tim da je kod nas izostao dio price o placi ovih mladih jadnika. Dakle, to nam nije doslo iz indije, nego iz amerike, iz americkog korporativnog kapitalizma i njegove kulture.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2021. at 08:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drago mi je da se i na izvoru malo bune, a kao i me too, ocito nista bez aktivizma preko medija, internal memo sim, tam. Tako da pusa novinarima na ovim pricama, a gladne u africi i indijske kaste za drugi put.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2021. at 08:54

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas je izostala zdrava ekonomija gdje ako ti se ne sviđa omjer rad/plaća daš otkaz i odeš negdje drugdje. Odnosno izostala je do tamo negdje 2018 kad su efekti iseljavanja napokon došli na naplatu. Mi jednostavno imamo ekonomiju za taj broj radnika koji imamo sad. I tek sad kreću malo zdraviji odnosi na tržištu rada. Ovo do sad je bio rezultat crony rodijačko-državnog kvazi-kapitalizma, nema to veze s amerikom i nije nam to ona donijela nego naši dragi sunarodnjaci.

Uostalom, s razlogom velika većina ljudi koje znam radije radi u tim zločestim stranim korporacijama nego kod naših domaćih privatnika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nazalost, mate doo nije gledao u mate gmbh. Vidi da prolazi ovo ala americki bankari, uzima istu spiku - ne kazem da je proucavao korp kulturu goldman sachsa, al je spika ista -zasto - zato sto ih ima koji ce tako, ko i kod bankara. Bankarima je lizalica lova, nama...pa nije tako tablica ruzna i ako ti nes, ima ko hoce. Konkretno, spika koja se prodaje bb - takva je industrija, nemamo posla (ako radimo 5 h dnevno), stisni malo, to kompanija cijeni, ragovarat cemo kad se smiris. Isto...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost, mate doo nije gledao u mate gmbh.
    nije, nije.

Nažalost.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost, mate doo nije gledao u mate gmbh. Vidi da prolazi ovo ala americki bankari, uzima istu spiku - ne kazem da je proucavao korp kulturu goldman sachsa, al je spika ista -zasto - zato sto ih ima koji ce tako, ko i kod bankara. Bankarima je lizalica lova, nama...pa nije tako tablica ruzna i ako ti nes, ima ko hoce. Konkretno, spika koja se prodaje bb - takva je industrija, nemamo posla (ako radimo 5 h dnevno), stisni malo, to kompanija cijeni, ragovarat cemo kad se smiris. Isto...
    Eh, tako je to. Robovlasništvo nikada nije prestalo postojati, samo mijenja oblik. Na tom svijetu stalna samo mijena jest (tako je nekako rekao Petar Preradović, parafrazirajući Heraklita)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo jos malo stranih refleksija na goldman sachs i na novo normalno i ljudsko snalazenje u njemu:

https://www.bbc.co.uk/news/business-56496883

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sigurno će vas veseliti da vam kažem da sam se u petak javila na neki natječaj za posao.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurno će vas veseliti da vam kažem da sam se u petak javila na neki natječaj za posao.
    Evo mene veseli Nadam se da je neka pozicija iz nove karijere tj zaokret od stare (kad kažeš da je sa starom svugdje isto).

Iako, nakon preko 20g radnog staža žalim ponekad da nisam provela koji mjesec na burzi pa se malo odmorila, ovak uvijek petak zadnji dan stara firma, ponedjeljak nova firma. Ali krediti...

A nis, uvijek stignem opet pobrat upalu pluća, slomit nogu, dobit mononukleozu i sl "odmori" kroz godine.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

užas Silly, ali sve razumijem.

Ja imam u rukavu jokera zvanog “neiskorišteni porodiljni za treće dijete” pa svaki put kad pomislim na zaustavljanje planiram taj porodiljni... imam još 4-5 godina prije nego mi propadne .

Na ovom poslu se isto rade lijepe tablice (ista struka), ali trebalo bi biti drugačije radno okruženje i uvjeti (druga djelatnost). Ne razmišljam previše o tome, sigurno će se javiti dosta ljudi, i treba proći testiranje... no fora mi je razmišljati “što ako”. Vidjet ćemo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretno
    Da dobitna tablica bude baš tvoja

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Osoba iz moje obitelji promijenila je posao prije par godina. Ispočetka je izgledalo bajno i stimulativno, učilo se u novom okruženju i na novim platformama. A onda su
    došle tablice. Puno tablica. Što ih više napraviš, više ti se njih sruči na glavu. Osobito vikendom.
    Tako da kad vidim ovu tvoju zaljubljenost u tablice...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Go for it, Bubilo!
    Ne znam kakve su to tablice, ali znam što znači voljeti ono što radiš.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo Bubilo. Ja sam se javila na natjecaj isto u petak, bez nekih ocekivanja, a onda mic po mic i eto dobila sam taj posao.

I samo javljanje na natjecaj je velika stvar. Meni je ovo bio drugi natjecaj na koji sam se javila s ovog posla. No taj prvi je bio na starom radnom mjestu, pa je vise bio turisticki. Da vidim sta se tamo zbiva

Sve u svemu samo hrabro.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala!

Čoksa, sve će biti u redu, tablice su super .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo! Sad je topic krenuo u pravom smjeru, bez obzira na rasplet ovog konkretnog natječaja. Sretno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad možda ćete biti i kolegice s posla bar petkom

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jelena, Spajka se javila na drugi natječaj, nekog drugog petka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakve veze ima?! Sretno objema

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno!!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sretnooo Bubilo, drzim fige na najjace! Bitno da se nesto dogadja mic po mic.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bubilo, tako treba, sretno!

Pogotovo ako imaš specifična / tražena znanja, može se naći (dobar) posao i nakon 40-e. Imaš znanja, iskustvo, djecu si rodila, kod dosta poslodavaca možeš biti u velikoj prednosti pred mlađima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sretno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubilo držim fige

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretno, Bubilo!!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bubilo, sretno!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, sretno [emoji3590]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo, tako treba, sretno!

Pogotovo ako imaš specifična / tražena znanja, može se naći (dobar) posao i nakon 40-e. Imaš znanja, iskustvo, djecu si rodila, kod dosta poslodavaca možeš biti u velikoj prednosti pred mlađima
    Takje! I ja sam u istoj vreći, samo sam puno bliže šezdesetoj nego četrdesetoj i volim svoj posao, ali to mi ne smeta da i dalje uredno pratim natječaje, tek da znam koliko vrijedim na tržištu rada

Sretno svima koji se odluče na promjenu. Treba to povremeno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čao ekipaaa! Dobrodošli u moj novi post!

Prošla sam dva kruga testiranja za posao na koji sam se javila... sad bih trebala na razgovor, ali ću im zahvaliti i neću otići.
    Ne želim sada promijeniti posao. Zašto?
    - Na novom poslu nemam parkirno mjesto
    - Na novom poslu bih imala 1000 kn manju plaću
    - Na novi posao ne bih mogla ići u tenisicama i bez BB ili CC kreme, a to nisam spremna promijeniti još u svom životu
    - Na novom poslu bih morala raditi od 8 do 16h
    - Na novom poslu im treba netko hitno od 1.6. i ne bih mogla ovo ljeto na GO

Zezam se malo, ali sve ovo mi se našlo na listi.

Dakle... prije nekog vremena pred kraj jako teškog razdoblja na poslu i pod velikim burn-out-om javim se ja na jedan natječaj. Nije baš prvi put u 20 godina, ali preko 10-12 godina se sigurno nisam niti jednom na ništa javila. Istovremeno imam ukupno 4 razgovora u svojoj firmi s nadređenima. Koja su meni sva ista i nakon svakog sam rezignirana jer ne vidim da se išta značajno može promijeniti. I tako, pošaljem te papire na natječaj. Javljaju oni meni “fali vam jedan papir”.
    Poslala sam ja taj papir, ali kako se blesava nisam sto godina javljala na natječaje nisam znala da mi neće priznati moj papir. Da bih dobila pravi i ispravni papir moram ga dobiti od svog poslodavca i ja ga ladno i tražim od pravnog i HR odjela. Pošalju oni meni taj papir, nitko me ništa ne pita iako nemam razloga tražiti taj papir osim ako idem na novi posao... mene dakle nitko ništa ne pita, ja se pravim blesava... na natječaju mi priznaju dokumentaciju i zovu me na testiranje.

No ipak, pozovu mene u firmi na još jedan razgovor... i kažu “čini nam se da ti nakon svih prošlih razgovora nisi sretna i da si i dalje rezignirana”. Da jesam, jer ste predlagali samo nerealne gluposti. Na kraju se složimo da su projekti nepredvidivi i da je vrlo teško, a ponekad i nemoguće izbjeći da se neki komad posla mora odraditi u 60-70 sati tijekom nekog tjedna, i da se ne može napraviti u 40, a teško ga je i nekad rasporediti na više osoba. No, oni mi obećaju da će me sada neki period vremena poštedjeti od toga da ja vodim takve gadne projekte i da će to uvaliti nekome drugome. Ja im povjerujem. I povjerujem sama sebi da se neću više gurati i stavljati sebe na raspolaganje bez granica.

Zadnjih dva mjeseca imamo “normalno” posla, a bilo je i dana kad imam efektivno 2-3 sata posla u danu.

Zašto mi je na kraju draže ostati na starom poslu iako sam svjesna da će opet nekad doći neko “65 sati tjedno razdoblje”?

Zašto što kad nisu takva razdoblja, nitko me ne pita gdje sam i šta sam (mislim, ne pita me ni tada nitko). Mogu doći u ured kad hoću i otići kad hoću. Ne moram sjediti tamo od 8 do 16. Mogu izbjegavati prometne gužve jer ne moram nigdje biti do 8 nula nula i ne moram ostati do 16 nula nula i tih ušteđenih sat vremena u prometu u danu mi puno znači. Mislim, uvijek se javiš onima koji će te trebati ako ideš npr. doktoru da nećeš biti dostupan na mob neko vrijeme, ali dok nisu sastanci i panika ne moraš biti u uredu dokle god si dostupan na mail i mob. Otkad je ove korone i radi se od doma, to je još više došlo do izražaja.
    Zašto mi je to važno? Zašto ne želim odraditi svoj posao i u 16h otići doma? Zato što imam jako puno odlazaka doktoru stalno. Imamo s jednim djetetom puno pregleda godišnje... a i druga djeca nerijetko zakure ili nešto da ne mogu u vrtić/školu tri dana... a da ne pričam sad o ovim samoizolacijama. Kad još dodam svoje neke odlaske doktoru... ne biste mi vjerovali koliko puta mjesečno ja posjetim neku zdravstvenu ustanovu. Ne znam kako bi to uopće izgledalo na poslu na kojem ne bih imala fleksibilno radno vrijeme. Morala bih sigurno 4-5 dana svaki mjesec otvoriti bolovanje. Nije to kod mene “izađem jednom godišnje zubaru ili ginekologu”, ja imam godišnje pošteni dvoznamenkasti broj “izlazaka u radno vrijeme doktoru”. Nadoknadim ja sve te sate uvijek jer nemam izbora. Nisam jednom nosila laptop u bolnicu i tamo radila. A na mob i mailove sam ionako dostupna non stop. Tako da mi stvarno u više dimenzija predstavlja problem doći na novi posao i reći “ja 3 ili 5 puta mjesečno idem doktoru u radno vrijeme”. Možda se i može, ali u startu se ne osjećam ugodno s tim.

Razlog broj dva... imam ja tako nekih problema u životu koji nisu moji, ali jako utječu na mene. Ima načina da se riješe, ali to ne ovisi o meni. A dok se ne riješe ja imam dosta problema s anksioznošću. I ići na novo radno mjesto među nove ljude nakon 20 godina mi nimalo ne pomaže smanjiti stres kojeg imam dosta. I koliko god se to nekome činilo suludo jer je i moj posao jako stresan... ja ću reći ono što kaže baka u šumi Striborovovoj: draža je meni moja nevolja nego sva sreća ovoga svijeta.

Hoću reći, moj posao zapravo meni nije stresan - napet je i naporan i dovede te u burn out jer radiš predugo prevelik broj sati, ali svaku njegovu točku ja znam i očekujem. Znam točno što me gdje čeka i kad ću raditi do 2 ujutro a kad ću biti gotova u 15.30. Nema onog stresa koji pruža neizvjesnost.

A ta mi neizvjesnog novog posla i novog radnog mjesta, i stvari koje bih trebala učiti, i moja anksioznost ne idu skupa.
    Pričam jedan dan s prijateljicom iz srednje škole koju ne čujem često. Direktorica je srednjeg ranga u velikoj stranoj korporaciji, koja ima podružnice po Balkanu i po Europi. Ima tim od 20 ljudi i veliku plaću. Pitam je koliko sada radi. Kaže ona: nekad 7 sati, nekad 10-12. Pa pokušavam ja tako saznati koliko često radi 7, a koliko često 10-12 sati. Ona nikako da mi kaže neku procjenu koliko je to u jednom mjesecu ili godini. Nego priča ovako: pritisak je prevelik, ali meni je najvažnije da sačuvam sebe i svoj tim. Previše ljudi u struci puca i ima burn oute stalno i više puta se događalo da u firmi cijeli jedan odjel da otkaz jer ljudi ne mogu više. Ja to ne dozvoljavam.

Pa kako možeš? čudim se ja.

Kaže ona: uprava i top menadžment se mijenjaju svakih par godina i svaki put kad dođu novi, imaju nove ideje kako bi trebali raditi i trebali bi sve po novom. Ljudi to ne mogu pratiti u normalnom radnom vremenu. Pa onda moj tim radi 7 sati efektivno na dan dokle ide. Kad više ne mogu ignorirati neke zahtjeve ili upite, npr. kad dođe nešto već osmi put onda stisnemo i radimo 10-12 sati da napravimo, inače radimo 7 sati.

Slušam ja nju i ne vjerujem i danima još poslije toga razmišljam o tome. I onda mi nakon 20 godina dođe iz guzice u glavu da nisam ja ni odgovorna ni kriva ako se nešto ne može i da ne trebam ja preuzimati na sebe odgovornost koja nije moja.

Sirius zna često napisati “Neće svijet stati”.

Ja bih uvijek u sebi živčano mislila... ali postoji ugovor, postoje rokovi i penali, postoji, postoji... ali, nisam ja potpisala taj ugovor niti bih ja trebala biti ta jedna i jedina osoba koja preuzima na sebe odgovornost za takve stvari... a ako se i prekrši ugovor i plate penali, pa zbilja, neće svijet stati. Samo ja mogu stati jer mogu doći u stanje da ne mogu više. Svijet neće nikad stati.

I tako...Volim šetati uz potok i jesti blitvu, ali ne volim ići na plac i pripremati blitvu. Kuhanje mi strahovito ide na živce, kuham samo koliko moram da se hranimo zdravo i raznoliko. Ali stvarno minimalno truda ulažem u to. Radije bih 3 dana za redom pravila tablice do 2 ujutro nego pekla kolače ili kuhala jela zbog kojih moram biti 2 sata u kuhinji. To sam ja. Volim dakle svoj posao i te tablice.

Na novom poslu bih isto radila vrlo slične tablice, no na tom radnom mjestu su rokovi drugačiji i očekujem da se nikada ne bi radilo tako prekovremeno. Ali svejedno... zbog svega ovoga drugoga... zahvalit ću im ovoga puta i neću otići na zadnji krug testiranja. Bilo je preko nekoliko kandidata na testiranju, vjerojatno im neću faliti.

Ne želim reći niti da ću zauvijek ovdje ostati, jednom kad sam se javila na natječaj i išla na testiranje vidim da bih ja to mogla opet . Pa tako… za sad ostajem ovdje, a što će biti u budućnosti, vidjet ćemo.

Srdačan pozdrav i hvala što me pratite. Stisnite like i subscribe!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Like and subscribe i smajlic koji ne da nalijepit, tj dva, pusica i kez.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2021. at 11:49

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome kasno pališ BB, ako ti je trebalo za ovu spoznaju 20 god

I onda mi nakon 20 godina dođe iz guzice u glavu da nisam ja ni odgovorna ni kriva ako se nešto ne može i da ne trebam ja preuzimati na sebe odgovornost koja nije moja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj dojam (koji naravno nije bitan nego tvoj osjećaj) je da si sad u "manje zahtjevnoj" situaciji na poslu, pa si svoje stanje uma prilagodila tome.

I jedno pitanje zasto mislis da ne bi mogla na GO u kolovozu? Zbog guzve na novom poslu ili zbog promjene firme?

Jesi pitala "novog" poslodavca jel bi odlasci u bolnicu bili problem u slucaju da ih nadoknadis? Nisi jer ne zelis ni otici na razgovor.

Tenisice necu ni kometirati

Ja kod takvih popisa uvijek imam i popis nedostataka druge strane (sadasnjeg posla).
    Znaci usporedjujem nedostatke s nedostacima, prednosti s prednostima.

A ne nedostatke novog posla u odnosu na prednosti starog.

Kruske i jabuke.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.05.2021. at 12:11

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Bome kasno pališ BB, ako ti je trebalo za ovu spoznaju 20 god

I onda mi nakon 20 godina dođe iz guzice u glavu da nisam ja ni odgovorna ni kriva ako se nešto ne može i da ne trebam ja preuzimati na sebe odgovornost koja nije moja.
    Znaš ti onu, bolje ikad nego nikad?

Kad razmišljaš o tuđim životima, ne zaboravi da nismo svi isti i da ne možemo i ne znamo svi isto.
    I razmišljati na način što bi ti na mojem mjestu nije izdvedivo iz razloga što se ti in the first place ne bi ni našla uopće na mojem mjestu... dakle... ako nikada ne bi bila u stanju dopustiti sebi da dođeš i ostaneš u nekom stanju i situaciji, ne možeš razumijeti točne razloge zašto se ja iz te situacije ne mogu maknuti na način na koji bi se ti makla.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

GO - zato što bi to bio posao sa 6 mjeseci probnog rada i koliko sam shvatila prvih 6 mjeseci nemaš pravo na GO. Možda sam krivo shvatila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Generalno sasvim sigurno nije tako, ja sam bila na normalnom godišnjem za vrijeme 6 mjeseci probnog rada.

Ali normalno, treba pitati, ovisi o poslodavcu, Može poslodavac očekivati da ne ideš na go.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mjesec i pol nakon sto te zaposlio?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dva mjeseca. Počela sam raditi 1.6., a na go sam išla u osmom mjesecu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo zato sam te i pitala, nema veze sto je probni, ako nemas pauzu vecu od 8 dana (prekid rad.odnosa da nije duzi) izmedju 2 poslodavca imas pravo na koristenje GO. Kako je Mima napisala.

Naravno da smo razliciti i svatko pise iz svojih cipela, pa tako u najboljoj namjeri razmjenjujemo razmisljanja, eventualne postupke i sl. Na forumu smo jel...

Neki postupci mozda nekom ni ne padnu na pamet evo kao ovo sto si napisala da si podrazumijevala ako mijenjas posao da nemas pravo na GO i odmah to stavila na popis nedostataka promjene posla.

Naravno ovisi i o guzvi na poslu, al prema opisu poslodavca cini mi se da se radi sukladno propisima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.05.2021. at 12:52

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo da ti dodam da sam pitala sve o godišnjem na razgovoru, pa su mi rekla da mogu prenijeti stari go, i da nema problema za godišnji po lejtu, a onda me direktor onako casual kad sam počela raditi pitao: ne znam jesi ti planirala godišnji ove godine .. ??

Tako da ako ti je nešto važno nije loše to razjasniti na razgovoru, jasno to su finese kad već odlučuješ hoćeš li se zaposliti, odnosno kad te odaberu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •