Stranica 16 od 17 PrviPrvi ... 614151617 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma nemam stem znanja, dobro si shvatila. Ja mogu u marketing ili prodaju ili kad totalno popizdim gelirat ću curama nokte i šminkat ih i ćao.

Hvala Ina, i tebi i svima na lijepim željama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni 30 punih.
    Mene više od svega toga muči ta crta moje ličnosti da svuda postanem nezadovoljna. I to baš onako kronično, da dajem otkaz. I ne mogu nikako shvatiti jel to do vrste posla, da izgorim od silnih tlačenja i ciljeva, jel do mene u smislu da sam na pogrešnom mjestu naspram onoga što meni treba, jel do toga što mi se može, a nadam se da nije jer ne želim biti taj tip osobe.. ne znam.
    Al radis uvijek isti posao, mozda je i do toga, mozda je fakat do prodaje? Super je neciji muz gore dao mantru 'sve je to igra', bi li upalilo? Iako, tesko pomirit mentalni sklop 'fucka mi se' sa zadovoljstvom na poslu, vjer. nije tako ni mantra zamisljena. Prodaje su sig najrogoroznije s dnevnim ciljevima, mozda je u tome kvaka, promisli.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni 30 punih.
    Ma nemam stem znanja, dobro si shvatila. Ja mogu u marketing ili prodaju ili kad totalno popizdim gelirat ću curama nokte i šminkat ih i ćao.

Hvala Ina, i tebi i svima na lijepim željama
    To je posao koji ce chatgpt najteze zamijenit, nemas beda!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Moguće da je do prodaje, uvijek nekako tu završim, a stvarno je ne volim. Baš ne volim. Stresira me do kraja, a nisam nikad uspjela biti debele kože, mene sve previše dira. I je, slažem se s tom mantrom da je sve samo igra, ma mislim kao da se i moj šef uopće sjeća koliku realizaciju sam imala u, lupam, kolovozu 2022. dok ne pogleda tablicu. Nikako se ne uklapam u "fućka mi se" stav, da bar mogu tako, ali nikad nisam uspjela postići iskren takav stav, uf šta bih dala da jesam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mici se iz prodaje, vrlo si blizu frontline prodaji, a tu su bas rovovi. Lakse u korporaciji npr bit savjetnik za tehnologije...il r&d, nema tu dnevnog takta.

Vezano za geliranje, ja se uopce ne zezam - to ti je uvijek escape, a s tim poslom ces bit i u tzv sektoru empatije (razgovori, osobni odnos), za to neki ekonomisti prognoziraju da ce dozivit rast (u to spadaju i razni coachevi, a i njih je sve vise).

Jedna korpo kolegica ex otvorila tako nesto ala coaching, ja prvo promislila i ova prolupala, a zapravo sam totalno u krivu.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moguće da je do prodaje, uvijek nekako tu završim, a stvarno je ne volim. Baš ne volim. Stresira me do kraja, a nisam nikad uspjela biti debele kože, mene sve previše dira. I je, slažem se s tom mantrom da je sve samo igra, ma mislim kao da se i moj šef uopće sjeća koliku realizaciju sam imala u, lupam, kolovozu 2022. dok ne pogleda tablicu. Nikako se ne uklapam u "fućka mi se" stav, da bar mogu tako, ali nikad nisam uspjela postići iskren takav stav, uf šta bih dala da jesam.
    Zato sam te ono ranije i pitala volis li prodaju. U prodaji se naprosto svako jutro, mjesec, kvartal budis sa cinjenicom da danas moras xy necega.
    Ako ju volis, onda ti je to sve izazov, unatoc svakakvim sefovima i managementu.
    Ako ju ne volis, to je izvor frustracije, stresa i nezadovoljstva.
    A prodaja moze kroz vrijeme malo mijenjati pristupe i nacine, ali ce uvijek ostati prodaja...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I jos nesto, u prodaji je najbezveznije imati stav 'fucka mi se'.
    Nije korektno prema samom sebi, prema kolegama, prema ljudima koje vodis, prema klijentima...
    Ako u prodaji dodjes do takvog stava, odi iz prodaje.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma ne, ja stvarno ne mogu ni na čemu što radim doći do fućka mi se stava. To uopće nisam ja, stalo mi je do toga da sve odradim dobro. Ali da, eto jednostavno je ne volim.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mici se iz prodaje, vrlo si blizu frontline prodaji, a tu su bas rovovi. Lakse u korporaciji npr bit savjetnik za tehnologije...il r&d, nema tu dnevnog takta.

Vezano za geliranje, ja se uopce ne zezam - to ti je uvijek escape, a s tim poslom ces bit i u tzv sektoru empatije (razgovori, osobni odnos), za to neki ekonomisti prognoziraju da ce dozivit rast (u to spadaju i razni coachevi, a i njih je sve vise).

Jedna korpo kolegica ex otvorila tako nesto ala coaching, ja prvo promislila i ova prolupala, a zapravo sam totalno u krivu.
    U pravu si, meni totalno treba neki sektor empatije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sad radim na finoj menadžerskoj poziciji s iznad prosječnim primanjima i razumijem stres kao ogroman faktor nezadovoljstva. Radim i prodaju, imam praktički potpunu slobodu i ide mi sjajno. To misli i vlasnik i dobijem novčanu pohvalu, ovu govornu, ne baš. Nije valjda taj tip.
    Stres mi stvara operativni dio posla.
    Prodaju sam već radila i ranije, ali nikad kao sad u slobodi. Isto mi je išlo, iako sad mi ide bolje. Vidim svjetlo na kraju tunela, u smislu da vidim kako u roku od dvije godine definitivno ću biti u poziciji onaj dio posla koji meni stvara stres podijeliti s nekim koga će se zaposliti na moje novčano argumentirano zagovaranje....osim ako ne ode sve vrit u cijelom sektoru.

I slušajte sad ovo, nisam zadovoljna i nemam plan tu ostati. I dalje žarko želim raditi u struci i toplo se nadam da ću ja za dvije godine biti u školi. Na manjoj plaći, s manje slobode, i manje stresa. Ipak, dok se ne ukaže prilika da prijeđe na stalno radno mjesto nastavnika svoje struke, ovdje se ponašam kao da ću tu u penziju i da treba prodati što više kako bi mi vlasnik što više povjerio ( i bonusa i slobode da postavljam posao kako želim). I svako jutro otvorim stranicu zavoda i dalje idem na testiranja s djevojkama od dvadesetak godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni 30 punih.
    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    I jos nesto, u prodaji je najbezveznije imati stav 'fucka mi se'.
    Nije korektno prema samom sebi, prema kolegama, prema ljudima koje vodis, prema klijentima...
    Ako u prodaji dodjes do takvog stava, odi iz prodaje.
    X. Nije fucka mi se odrzivo ni za sto, al mjdlim da mantra nije .i tako zamisljena. Kad dodjes do fucka mi se, bojim se da si vec pregorio, mora covjeku ipak bit stalo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, casa, imas dobar stav!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni 30 punih.
    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sam te ono ranije i pitala volis li prodaju. U prodaji se naprosto svako jutro, mjesec, kvartal budis sa cinjenicom da danas moras xy necega.
    Ako ju volis, onda ti je to sve izazov, unatoc svakakvim sefovima i managementu.
    Ako ju ne volis, to je izvor frustracije, stresa i nezadovoljstva.
    A prodaja moze kroz vrijeme malo mijenjati pristupe i nacine, ali ce uvijek ostati prodaja...
    X. I to je uvijek natjecanje i brojanje, a u korporaciji si prvi na liniji jer ta funkcija generira profit i vuce sve i ta osjeca pritisak odmah i neposredno. Druge ga osjete kasnije, ne u dnevnom taktu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad radim na finoj menadžerskoj poziciji s iznad prosječnim primanjima i razumijem stres kao ogroman faktor nezadovoljstva. Radim i prodaju, imam praktički potpunu slobodu i ide mi sjajno. To misli i vlasnik i dobijem novčanu pohvalu, ovu govornu, ne baš. Nije valjda taj tip.
    Prodaju sam već radila i ranije, ali nikad kao sad u slobodi. Isto mi je išlo, iako sad mi ide bolje. Vidim svjetlo na kraju tunela, u smislu da vidim kako u roku od dvije godine definitivno ću biti u poziciji onaj dio posla koji meni stvara stres podijeliti s nekim koga će se zaposliti na moje novčano argumentirano zagovaranje....osim ako ne ode sve vrit u cijelom sektoru.

I slušajte sad ovo, nisam zadovoljna i nemam plan tu ostati. I dalje žarko želim raditi u struci i toplo se nadam da ću ja za dvije godine biti u školi. Na manjoj plaći, s manje slobode, i manje stresa. Ipak, dok se ne ukaže prilika da prijeđe na stalno radno mjesto nastavnika svoje struke, ovdje se ponašam kao da ću tu u penziju i da treba prodati što više kako bi mi vlasnik što više povjerio ( i bonusa i slobode da postavljam posao kako želim). I svako jutro otvorim stranicu zavoda i dalje idem na testiranja s djevojkama od dvadesetak godina.
    Pa to je prirodno, ako si odabrala struku prema svojim afinitetima, normalno je da želiš raditi u struci. Ja sam prije n+k godina upala u posao koji je bio značajno bolje plaćen, ali bila sam "skupo plaćena sekretarica". Nije mi se dopalo. Otišla na porodiljni, a kasnije dobila prekomandu u firmu u kojoj se nisam osjećala stručno kompetentnom, pa sam se ipak vratila u struku, na referentski posao, na manju plaću ali u struku. Nikad nisam požalila.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Peterlin, da, je prirodno, ali za nekoga tko je dugo bio bez stalnog zaposlenja, svaštario i radio i poslove za SSS i sezonski i svakako i tko je odlaskom iz Zagreba izgubio posao u struci u punom radnom vremenu i nikad nije dobio takvu priliku je... Radila sam svašta da se prehrani, baš svašta, i sad bih trebala biti zadovoljna s ugovorom na neodređeno, lijepom pozicijom, slobodom u poslu, odličnim primanjima, normalnim vlasnikom iliti šefom... Na ovom poslu jedino što ne valja je to da ja ne volim biti šef. Stres podnosim dobro, bar zasad.
    I Riri, ne kontam kako bi se mogao ostvariti neki plan ako voditelj ne prodaje nego studenti. Ono, to je put u neostvarene plana. Zašto ti jednostavno umjesto da se stresiraš ne prodaš dio? Ja sam tako na jednom poslu. Nije im bilo pravo, ali sam bila gotovo uvijek iznad plana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska, ma jesam već, nekoliko puta.
    Do nekog baš jako visokog menadžmenta ja ni ne mogu doći. To je velika internacionalna korporacija, ovo kod nas je samo jedna od jako puno podružnica. Tako da ja s jedne strane razumijem ove naše lokalne menadžere koji isto ne mogu tu puno napraviti jer imaju još toliko ljudi iznad sebe, plus strana firma, a opet s druge strane ih i ne kužim jer im jednostavno ne vjerujem da nas moraju toliko tlačiti. Njihov odgovor na svaki moj pokušaj je da i njih tlači netko iznad njih.

Ja sam zapravo sve ovo prošla već u još dvije velike korporacije u kojima sam radila i isto je uvijek bio odgovor da i njih netko tlači. Okej, kužim, ali nije za džaba što je zajedničko svim tim firmama da ljudi odlaze unatoč dobrim plaćama. Isto sve ta nesretna prodaja.

Moram se posložiti još, vidjeti jel mogu izdržati do porodiljnog idućeg, a opet tko zna kad će i to biti kako je krenulo. Nemam pojma, jako sam blizu tome da OPET dam otkaz.
    Boldano-strava, kakav odgovor.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Generalno zvuči kao neka grozna mobbing atmosfera iz koje treba pobjeći glavom bez obzira. Ima takvih koliko hoćeš na žalost.
    Znači, ako imaš cilj i ne ostvaruješ ga onda se treba razgovarati o tome što promijeniti da se cilj uspješno ostvari. A ne jedno te isto drviti nisi ovo nisi ono. OK a što treba drugačije? Nek oni daju prijedlog a ne samo da pametuju i prijete.
    Drugo - napravi ti svoju statistiku, kumulativnu. Znači ne koliko ste jučer, ili prekjučer ostvarili nego koliko ste ukupno do sad ostvarili ciljeva a koliko je bilo planirano ukupno do sad. Pa ako ste kumulativno ok - onda ih samo otpiliš s - ukupno smo ok, ako ovako nastavimo do kraja mjeseca nema problema.
    Evo ukratko to sam htjela i ja napisati.

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku

ajme casa, baš si me raznježila predivno je kad je netko toliko zaljubljen u svoju profesiju, u tvom slučaju profesiju nastavnika/profesora. Sigurna sam da si odličan kadar u školi. Samo još da te prava škola prepozna. Sretnoooo!!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.01.2023. at 14:59

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Casa, ja ne mogu prodavati direktno jer nisam na tom mjestu zaposlena. Svaki prodavač ima svoju opremu, ja to ništa nemam. Ali iskreno da ti kažem, čak i da mogu doći do opreme, ne bih. Nisam plaćena za to, ne želim raditi prekovremene, ne želim se trcati za firmu koja me čini ovako nesretnom.

Danas sam puno razmišljala i došla sam do zaključka da imam još previše godina rada pred sobom da bih si već sada dopustila ovoliki stres.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Onda znaš što ti je činiti i gdje nećeš tražiti posao.
    Meni je lakše napraviti nego čekati da drugi napravi, u okviru radnog vremena. Ali to je neka druga bolest.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Najjednostavnije rješenje bi bilo beba

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to i planira, napisala je.... S druge strane, to samo odgađa problem za neko vrijeme, ne rješava ga.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, da bar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Riri evo u obranu middle managementa

nije ni njima lako
    i oni imaju ciljeve koje je zadala uprava, a moraju se boriti s krajnjim izvršiteljima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Riri evo u obranu middle managementa

nije ni njima lako
    i oni imaju ciljeve koje je zadala uprava, a moraju se boriti s krajnjim izvršiteljima
    Da. Nema tu hepienda . I nista nije osobno. A ti se il gledaj skulirat na nacin kako je uspjela Bubilo ili promijenit funkciju pa iz prodaje u marketing il nesto tebi blize. U velikoj korpo nema ni country ceo il site manager uvijek leverage promijenit ne samo cilj (what) nego ni how. A ti nisi u nekom r&d zapucku, nego bas na frontlineu.

Naime, nema ni uprava slobodu jer tu je - nadzorni. A nadzorni ce rec nemam ni je - bcs nasi shareholderi/stakeholderi. A sharehodleri ce rec - ja gledam gdje mi je najveci return, nisam ja the bad guy.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.01.2023. at 15:11

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ukratko, blame it on the smithova nevidljiva ruka sve skupa. Dakle, kao br 1 chill. A poslije - play, al ne tako da izgaras, al opet ni ne da ti se bas fucka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako jednostavno, jel da (lol). Polako, mlada si, najvazniji cilj si sama sebi ti, pa dalje ce se vec posloziti.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Da, sve je to istina.
    I jako jednostavno haha.

Ali upravo tako, sama sebi sam cilj. I znam da mogu biti sretnija nego trenutno i ići ću u tom smjeru. Imam neke sastanke i razgovore do kojih sam uspjela doći ovih dana pa ćemo vidjeti kako će to proći. Ako dam otkaz, opet dobro, nema veze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo za tebe, zivot je trazenje i borba
    Bolje da se mices nego da se ukorijenis.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo za tebe, zivot je trazenje i borba
    Bolje da se mices nego da se ukorijenis.
    X i to dok si mlada... kasnije je teže...
    Nadam se da ćeš uspjeti u kojem god smjeru odlučila ići

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja se slazem, imas brdo vremena za razvoj karijere. Nemoj ostajati gdje ti se ne svidja. Ako si u marketingu, trazi marketing bez (direktne) prodaje. Mislim, nema marketinga bez prodaje, ali nemoj sama prodavati, niti biti odgovorna za one koji prodaju.

:nonprofitmarketing:

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Dala sam otkaz.

Ma čim sam prije mjesec dana počela govoriti samoj sebi da je to to, znala sam da nema nekog povratka, ali htjela sam još malo pokušati jer nisam mogla prihvatiti da je moguće da sam opet negdje tako nezadovoljna.

Odradim otkazni rok i slobodna sam. I onda u nešto novo, nadam se. Imam milijun ideja i planova. Sad prvo moram srediti neke stvari koje će ostati drugima iz mene, uvesti u posao koga god tko mi bude nasljednik i odoh. Nekako sam lakše udahnula kad sam izlazila iz firme danas.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Cestitam i sretno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam! Vjerujem u tebe, mlada si, nema se smisla trošit tamo gdje ti je bljak.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam. Po onome što si napisala - dobra odluka!

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Sretno, Riri!!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bravo!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dala sam otkaz.

Ma čim sam prije mjesec dana počela govoriti samoj sebi da je to to, znala sam da nema nekog povratka, ali htjela sam još malo pokušati jer nisam mogla prihvatiti da je moguće da sam opet negdje tako nezadovoljna.

Odradim otkazni rok i slobodna sam. I onda u nešto novo, nadam se. Imam milijun ideja i planova. Sad prvo moram srediti neke stvari koje će ostati drugima iz mene, uvesti u posao koga god tko mi bude nasljednik i odoh. Nekako sam lakše udahnula kad sam izlazila iz firme danas.
    Znala sam!!!
    I čestitam.
    I sretno dalje.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Hvala curee

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Riri, sreća prati hrabre