Pokazuje rezultate 1 do 50 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dostupnost 24/7 spada u domenu menadzerskih ugovora i zlatnih padobrana, al mislim da ne pricamo tome.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dostupnost 24/7 spada u domenu menadzerskih ugovora i zlatnih padobrana, al mislim da ne pricamo tome.
    Ne znam sto je zlatni padobran, ali moj ugovor o radu je - menadzerski ugovor, samo bez konotacija koje uz to idu u HR. U prijevodu, titula mi je manager, imam nadredjene i podredjene i radno mjesto, samim tim (u velikoj vecini organizacija u SAD-u) ukljucuje dostupnost i fleksibilnost, sto samog radnog vremena, a sto samog radnika. Ocekuje se da ne podivljam od bijesa ako me nazovu u nedjelju u 11 ujutro, ali isto tako ni oni nece podivljati ako dolazim na posao u 10 ili radim s Marsa. Zapravo, kad se potpisuje ugovor na godisnju placu (ovdje), ocekuje se da zaposlenik odradi posao koji treba odraditi, a posao sam po sebi je moguce odraditi unutar prosjeka od 40 sati tjedno (nekad i manje, ovisi o dogovoru).

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nije loše, ako neto zaista želi i voli raditi cijeli dan i u tome uživa pa to je njegov izbor. Vjerujem da BB ne bi otvarala ovu temu i dizala ju više puta da ju nešto ne kopka i ne smeta.

Al ajmo realno ako imaš obitelj i djecu i radiš 12h dnevno koliko vremena ostane za tu obitelj pa čak i ako imaš sve moguće spremačice i kuharice?
    Ma vjerujem da to uglavnom nikome ne odgovara, osim mozda tu i tamo. Bitno je naci neki balans. Rekla sa da, meni konkretno, odgovara da sam dostupna kad treba jer nitko ne zloupotrebljava to sto me moze nazvati i sto zna da cu odgovoriti. I odgovara mi da nekad (sad, 2-3 tjedna) radim cijeli dan (s pauzama za razvazanje i hranjenje djece, koje usput koristimo i za druzenje, plus svi troje idemo zajedno na sport dva puta tjedno) jer znam da cu sljedecih X mjeseci raditi kad meni pase.

Hocu reci, ta raspolozivost stvarno moze biti ok, ako niti jedna strana ne iskoristava drugu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •