Pokazuje rezultate 1 do 50 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo što bi se stvarno dogodilo da projekt za koji realno treba 6 mjeseci i odradiš za 6 mjeseci?
    Ne znam imam nekako dojam da preuzimaš na sebe odgovornost koja nije tvoja....
    Platili li bi penale za kasnjenje koji su definirani ugovorom (koji naravno nisam ja potpisala). Svaki dan bi dobivala mailove "kad ce", i sjedila bi kod direktora u sobi slusajuci nerealne prijedloge kako da zavrsimo unutar 4 mjeseca, a ja idem doma na vrijeme. Sve u svemu, stalno si nekako u poziciji da se ocekuje od tebe da napravis sve ili si pi.da. Tako su nas odgojili, tako firms funkcionira vec 20 god. Njih trojca ugovaraju, nas 10-tak vodimo projekte, uz 40 onih koji jos rade na njima. I cesto se nades u situaciji da od ovih 40-tak ocekujes da rade prekovremeno, a nemas im sto ponuditi zauzvrat.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Sve u svemu, stalno si nekako u poziciji da se ocekuje od tebe da napravis sve ili si pi.da. Tako su nas odgojili, tako firms funkcionira vec 20 god. Njih trojca ugovaraju, nas 10-tak vodimo projekte, uz 40 onih koji jos rade na njima. I cesto se nades u situaciji da od ovih 40-tak ocekujes da rade prekovremeno, a nemas im sto ponuditi zauzvrat.
    Ha ha, prava disfunkcionalna familija. Tako se u mojoj ex firmi igralo na grižnju savjesti, pa ideš doma, a šefica sjedi za kompom i uzdiše, i čeka da ju pitaš možeš li joj pomoći, a kad pitaš zarije pandže i ne pušta do večeri. Tražiš slobodan dan, a oni neće reći ne, nego kukaju i uzdišu kako ima puno posla, dok sam ne odustaneš. Ja se u novoj firmi stalno imam potrebu za nešto opravdavati,pa me ljudi u čudu gledaju.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Platili li bi penale za kasnjenje koji su definirani ugovorom (koji naravno nisam ja potpisala). Svaki dan bi dobivala mailove "kad ce", i sjedila bi kod direktora u sobi slusajuci nerealne prijedloge kako da zavrsimo unutar 4 mjeseca, a ja idem doma na vrijeme. Sve u svemu, stalno si nekako u poziciji da se ocekuje od tebe da napravis sve ili si pi.da. Tako su nas odgojili, tako firms funkcionira vec 20 god. Njih trojca ugovaraju, nas 10-tak vodimo projekte, uz 40 onih koji jos rade na njima. I cesto se nades u situaciji da od ovih 40-tak ocekujes da rade prekovremeno, a nemas im sto ponuditi zauzvrat.
    Ovo mi je jako poznato. Osim toga jos i planirano strašenje zaposlenika da je nesigurno pa ako se ovo ne odradi bit ce frke, tko zna hoce li biti za place ako ne uzmemo taj projekt. Nemamo kapaciteta za zaposlit jos nekog, a treba odraditi i staviti potpis gore.

To mi je stvarno odvratno bilo kad sam shvatila kako se vlasnici poigravaju sa zaposlenicima i njihovim slobodnom vremenom.

Ja sam radila i kod obrtnika krace vrijeme, kao neki šef. To mi je što se radnog vremena tice bilo idealno. Nikad nisam radila 40 sati, osim tamo. Izadjes iz firme i gotovo. Brines svoje privatne briga. Jedino je taj obrtnicki godisnji bio meni neprihvatljivo kratak.

Sad radim u drzavnoj firmi posao, naizgled lijep, a realno za neku drugu temu. Nije mi jasno kako cu jos preko 20 godina tamo raditi. Za ubit se.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je jako poznato. Osim toga jos i planirano strašenje zaposlenika da je nesigurno pa ako se ovo ne odradi bit ce frke, tko zna hoce li biti za place ako ne uzmemo taj projekt. Nemamo kapaciteta za zaposlit jos nekog, a treba odraditi i staviti potpis gore.
    Da, da, da. Sve to. Uh.
    I uvijek je bas taj projekt vazan zbog toga i toga...

Danas su moja razmisljanja dobila novu dimenziju (opet po hodniku pricaju o tom novom projektu koji ce me vjerojatno zapasti) U nedostatku ambicije (da npr. doktoriram, pisem znanstvene radove, postanem manager, postanem neki voditelj kod klijenta i sl.), i bivanja samo radilicom, osobom koja odradi projekt, zapravo se uvijek netko drugi okoristi time (razni strucnjaci, konzultanti, doktori znanosti i sl. koji dodu na finale dodati par rijeci i potpisati se.). Nikad u svemu tome nisam znala prodat samu sebe. Ok, taj neki klijent uvijek prepoznaje sto sam ja sve ulozila u to, al na kraju financijski/tantijemski profitira netko drugi. Ja dobijem bravo i hvala. Kad sve uzmem u obzir, bas sam glupa.

Tako da zapravo zelim:
    - raditi puno manje (manje stresa, manje posla, manja placa)... Ili
    - raditi isto ili nesto manje, al kad vec tako radim da sam fakat full ispunjena rezultatom svog rada. Je l sad svizac zamota cokoladu, ili?

Hvala svima na bodrenju .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •