Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 241

Tema: Zagreb, turisticki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sigurno se može naći neka procjena na netu. Jedino Advent u AT traje do 24.12. do podne, nakon toga vrlo malo toga od 27-31.12.. U ZG je sve otvoreno do 15.1. ove godine ili?
    Posljednje uređivanje od annie84 : 17.12.2017. at 11:58

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Preporučujem obilazak nedjeljom ujutro mi bili već dvaput i bilo nam je prekrasno.
    ali po danu izostane onaj carobni moment lampica, svjetala, i sveg tog bljestavila koje ne dolazi do izrazaja po danu

ja sam isto grinch, i ne podnosim guzvu
    i radnim danom kad idem s posla mi je previse guzve na trgu npr, mogu si misliti kako je vikendom navecer

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja ne podnosim gužvu, nadam se da ćemo uloviti jedan dan u tjednu da posjetimo Zg advent. I da neće biti gužva Prošle godine je stvarno bio predivan ugođaj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurno se može naći neka procjena na netu. Jedino Advent u AT traje do 24.12. do podne, nakon toga vrlo malo toga od 27-31.12.. U ZG je sve otvoreno do 15.1. ove godine ili?
    Do 7.1.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ali po danu izostane onaj carobni moment lampica, svjetala, i sveg tog bljestavila koje ne dolazi do izrazaja po danu
    Meni s godinama sve to blještavilo i lampice sve više smeta (zbog sve jače ćoravosti), tako da mi više paše danje svjetlo
    Plus što sam grinch po prirodi i gužvu nisam podnosila ni ranije, a sad pogotovo ne. Ali zato sam se izvježbala u izbjegavanju iste

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bili smo jučer. Moji osjećaji su da je milion ljudi, da je ambijent predivan, da je vrijeme bilo baš kako treba. U Vinceku jedva uhvatila kesten pire i rub stola da ga pojedem U Marićev prolaz nije bilo šanse ući, u 3 popodne. Na uspinjaču je trebalo čekati stotinjak ljudi. Na lampionima...ah, nevjerojatna gužva, nevjerojatna. Tramvaju su besplatni i lijepo smo se provozali simo-tamo. Trg=ludnica, na obiteljskoj slici kraj Adventskog vijenca, još bar 5 članova nekih drugih obitelji. Dobiti germ knedle za probu=nemoguća misija, no kažu mi da nisam puno izgubila.
    Uglavnom, šok za provincijalca
    Daleko veća gužva nego u Salzburgu.

Lani sam rekla da neću više ići na Advent u Zagrebu, ali nisam izdržala, mora se to vidjeti.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A. i ja smo bile u četvrtak navečer, išle smo joj po naočale, pa smo usput prošetale po Zrinjevcu, Štrosu i Tomislavcu, bilo je oko 7-8 navečer. Bilo je ljudi, ali nikakva posebna gužva, A. je htjela hot.dog; stale i kupile, na klizanju isto nikakva gužva niti red. Doduše, taj dan je negdje skoro do 6 padala kišica, pa možda zato nije bilo previše ljudi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja zbog Adventa svaki drugi dan doma pečem fritule.
    Inače, i ja sam Grinch. I osobno su mi sva zbibanja manje više bez veze. Jedino kaj me privuče su koncerti na GG.
    Nakon mimine preporuke, prošetat ću do HNKa.

E da, glede besplatnog prijevoza - valjda sam se prvi put u životu spustila s uspinjačom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    E da, glede besplatnog prijevoza - valjda sam se prvi put u životu spustila s uspinjačom
    Ali to da je i uspinjača besplatna je stvarno blesava odluka

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, necu ni komentirati tu odluku besplatnog prijevoza vikendom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to da je i uspinjača besplatna je stvarno blesava odluka
    zašto i u Grazu je sve badava , zakaj kod nas ne bi bila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zašto i u Grazu je sve badava , zakaj kod nas ne bi bila.
    ?

U Grazu i dalje vrijede besplatni tramvaj u samom centru grada (cijele godine ), pa su kod nas to odavno ukinuli.
    OK, možda nije točno jer sad već nisam bila tam nekoliko mjeseci - ali to famozno pozivanje na Beč i Graz, nema nikakve veze s nama

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jelena meni nije normalno da sam ja jucer platila prijevoz iz ZGB u svoj grad za dvije osobe 8 kn. decki su se vratili ranije autom, a vlak mi se nije cekao.

jucer sam otisla oko 15:45 i guzva je bila ogromna, jos kako tako dok je bilo tragova dana, ali isti tren kako se pocelo mraciti guzva je postala nesnosna.
    zrinjevac smo preskocili, red za uspinjacu je bio ogroman, nisam ni planirala ici s njom, ali me iznenadio. i da smatram da je to bas blesavo. nije problem se popeti stubama gore.
    slazem se s mimom oko HNK. ugodno je. nema guzve. i muzika iz te kugle je super. Osim onog Djeda Mraza ili ti ga Bozicnjaka. Ono je strasno. no mojoj curi (10) je super, pa mozda je za tu publiku ciljano. meni je kic nad kicevima. zao mi je svih onih zgrada koje ga moraju trpiti
    fritule na toj lokaciji kucica kraj amelie, su nesto najgore sto sam stavila u usta.

danas silom prilika sam opet u gradu i vidjet cu kakva je guzva ponedjljekom.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 18.12.2017. at 08:19

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ja svakodnevno tam prolazim - i fakat uopće ne kužim cijelu tu strku. Osim par koncerata, niš drugo se ne zbiva. Ono - ljudi se fotkaju kraj bora s umjetnim snijegom.
    Klopa - to me uopće ne zanima - a i higijena je upitna.
    Kuhano vino volim - obično je očajno. Na GG gradu sam uspjela popiti fino - al košta 15 kn. Halo!!

Čak i moji klinci stalno komentiraju gužvu - bome su i oni GHrinčevi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Očita namjera besplatnog prijevoza je da ljudi ne dolaze autom u centar grada, i tu stvarno ne vidim ništa loše.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    jelena meni nije normalno da sam ja jucer platila prijevoz iz ZGB u svoj grad za dvije osobe 8 kn. decki su se vratili ranije autom, a vlak mi se nije cekao.
    očito nisi išla s glavnog, jer ne bi tolko malo platila

naravno da je za ciljanu publiku, ali moraš priznati da imaš manje klince da bi i tebi bilo zabavnije, moj klinjo veli da je to za bebe
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.12.2017. at 09:16

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Očita namjera besplatnog prijevoza je da ljudi ne dolaze autom u centar grada, i tu stvarno ne vidim ništa loše.
    ja vidim. Osim što kružim svojim kvartom i tražim parking - zakaj turisti ne bi napunili ZETovu blagajnu i time stanovnicim grada omogućili jeftiniji prijevoz ostali dio godine. Ak se već busaju u prsa dobrom zaradom od Adventa. Koju objektivno ne osjetimo, baš suprotno - naplaćuju nam "turističke" cijene . Jučer slušam nekog tipa na dvnevniku koji priča o povoljnim cijenama - halo, 15 kn za čašu vina ili 20 za 5 fritula nije povoljna cijena

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Taj dio još razumijem, ali ovo s uspinjačom je glupo ko noć. Uspinjača je turistička atrakcija i baš bi sad na njoj ZET mogao itekako zaraditi (neš ti skupe karte - 4 kn). Ionako se većinom turisti voze njome gore. Ovako se časte, ne građani Zagreba koji financiraju sav taj ZET (čija je usluga sve gora i gora neovisno o cijeni), nego strani turisti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Osim onog Djeda Mraza ili ti ga Bozicnjaka. Ono je strasno. no mojoj curi (10) je super, pa mozda je za tu publiku ciljano. meni je kic nad kicevima.
    I meni isto, strava jedna, ne znam kome je to palo na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

očito nisi išla s glavnog, jer ne bi tolko malo platila

naravno da je za ciljanu publiku, ali moraš priznati da imaš manje klince da bi i tebi bilo zabavnije, moj klinjo veli da je to za bebe
    da imam manje klince bi bila luda ko puska, jer ih grcevito drzala za ruku. ovako sam opusteno hodala s curom.

a za prijevoz ne kuzim, ja samo kazem da sam ga jako malo platila.
    jasna mi je ideja rasterecenje centra od auta, ali s obzirom na trenutno stanje ZETa koji ima minus malo mi je to prerastrosno. mogli su uvesti neku zonu, pa da je od nje besplatno, a ne cijeli grad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i uveli su, prvu zonu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo isto bili jučer. MM je cijelo vrijeme gunđao. Mali je htio jesti pa sam stala nasumično na Zrinjevcu u nekakav red za firtule, nisam vidjela cijenu, ispalo 20 kn!! U Bogovićevoj su 15 kn. Nije ni to malo, al 20 je besramno. Još su prodavači nabrijani.

Ja to fotkanje ne kužim. Ide kolona i onda obitelj stane i slika se. A mi iza stojimo i čekamo. Nekako bi trebalo biti opušteno, a s druge strane se čudim kak je sad ovima palo na pamet da se baš tu slikaju... Uglavnom Zrinjevac ću izbjegavati u velikom luku, ako se opet potrefi da odemo. Tomislavov eventualno s istočne strane. Još smo super lijepo nasli parking na cesti. Bebonja je sve stoički podnio uz "povoljne" fritule

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

?

U Grazu i dalje vrijede besplatni tramvaj u samom centru grada (cijele godine ), pa su kod nas to odavno ukinuli.
    OK, možda nije točno jer sad već nisam bila tam nekoliko mjeseci - ali to famozno pozivanje na Beč i Graz, nema nikakve veze s nama
    Samo 2 stanice u centru su cijele godine, a adventske subote (sve četiri, ove godine i jedna subota prije) je prijevoz u prvoj zoni (grad Graz) besplatan.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja vidim. Osim što kružim svojim kvartom i tražim parking - zakaj turisti ne bi napunili ZETovu blagajnu i time stanovnicim grada omogućili jeftiniji prijevoz ostali dio godine. Ak se već busaju u prsa dobrom zaradom od Adventa. Koju objektivno ne osjetimo, baš suprotno - naplaćuju nam "turističke" cijene . Jučer slušam nekog tipa na dvnevniku koji priča o povoljnim cijenama - halo, 15 kn za čašu vina ili 20 za 5 fritula nije povoljna cijena
    pa, to ti je turizam, da, gužve i turističke cijene, ali i s druge strane zanimljivija ponuda

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo prošle godine naletili na grozne fritule...gdje bi mogli uloviti fine fritule?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ali i s druge strane zanimljivija ponuda
    može neka definicija, ili barem nabroji kaj su to zanimljive ponude

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Fritule su mi iskreno rečeno najbezveznija stvar na Adventu, ali evo prošli tjedan sam ih kupila na štandu na samom početku Bogovićeve (Roko možda) i bile su fine, nemasne, tople, ima puno vrsta dodataka, i nema ih pet nego puna čaša.

Na Amelie štandu na Europskom trgu sam jela churros - španjolske fritule, i to mi je baš jako fino, uz njih daju nutellu i jako fini dulche de leche (25 kuna)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo prošle godine naletili na grozne fritule...gdje bi mogli uloviti fine fritule?
    ja ne znam peći fritule - al zbog ovih groznih i skupih, pečem ih svako malo. našla sam neki jednostavni recept i kao neznalica i nestručnjak, napravim bolje od ovih koje oni prodaju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Amelie štandu na Europskom trgu sam jela churros - španjolske fritule, i to mi je baš jako fino, uz njih daju nutellu i jako fini dulche de leche (25 kuna)
    chocholate con churros je izvorna stvar. Znači da moraš imati šalicu tople guste čokolade da bi uživao u churosima. No, nije loše znati da negdje postoji nekakva varijanta. Inače, to se jede ujutro za doručak, nakon cjelonoćnog tulumarenja (u Španjolskoj )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam uživala i bez šalice tople guste čokolade. I to navečer,

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ljudi se ionak vecinom svercaju koliko cujem. Da se za advent placa,sumnjam da bi bilo puno veci prihod, jedino ak posalju xy puta vise kontrolora. A i to svi kazu da ih ne sljive, izadu van iz tramvaja i dovidenja.
    Plus guzve u tramvaju,barem kad smo mi bili,bi to jos teze omogucile. Mi isli od AK do glavnog,prestrasno bilo. Sub, 17 sati

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

može neka definicija, ili barem nabroji kaj su to zanimljive ponude
    wow, nano, stvarno si grinch jutros
    ne znam, ja sam bila dva sata na ZG adventu i već deset dana pričam kako je divno
    meni je super što ima toliko različitih stvari u ponudi, puno više nego kod nas, i sve što sam jela i pila bilo mi je fino. bio je četvrtak i nije bila strašna gužva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo 2 stanice u centru su cijele godine, a adventske subote (sve četiri, ove godine i jedna subota prije) je prijevoz u prvoj zoni (grad Graz) besplatan.
    nekad bilo sada više nije

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    wow, nano, stvarno si grinch jutros
    ne znam, ja sam bila dva sata na ZG adventu i već deset dana pričam kako je divno
    meni je super što ima toliko različitih stvari u ponudi, puno više nego kod nas, i sve što sam jela i pila bilo mi je fino. bio je četvrtak i nije bila strašna gužva
    jesam. Sorry. Guram se kroz tu gužvu svakodnevno. Sam čekam hoću li slomit nogu prek kakve žice dok hodam gradom.

ja bih recimo nešto i pojela tam - i onda gledam naokolo, i niš mi nije primamljivo (osim kuhanog vina za zagrijavanje).

Sad bolje razumijemo vas i ljetnu turističku sezonu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gastronomska ponuda je stvarno dobra i bogata, jedino što je gužva ogromna, tako da treba čekati i čekati u redu - meni se to isto baš i ne da.

Lani smo na Sv. Stjepana čekali na Mundoakinom štandu njihov popularni šiškobas valjda sat vremena, a ove godine sam došla kad je bilo par ljudi ispred mene na štandu, i OPET sam dugo čekala, tako da zaključujem da su jednostavno jako spori.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nekad bilo sada više nije
    annie84 piše za Graz.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...-kune/6826011/

netko je pitao za fritule, pa evo malo i o hrani...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    annie84 piše za Graz.
    joj nisam to pročitala, da je Graz, je tak je i kod nas prije bilo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala za savjete za fritule, nije ni meni baš do fritula, ali klinci ih vole
    Nano, može recept na pp pliz?

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi bili prekjucer.... Nama je bilo preeeeekrasno! Curka je uzivala u svakom pogledu a najvise u tramvaju djeda Mraza, muz nam je bio odlican vodic jer pozna svaki kutak u Zg, a i ja sam valjda luda za Zagrebom.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Al ste grintavi, da nemate nista onda bi vidjeli da je ljepse kad imas mogucnost izbora, ostati kuci ako ti se ne ide ali i imati otici kamo ako ti se ide.
    Za placanje prijevoza - neka je besplatan, meni je to super
    Turisti potrose ohohoho dok samo dodu do Zg Adventa, plus na samom dogadaju, valjda mogu tih mjesec dana provozati se tramvajem besplatno?
    Napadale ste Dalmatince da bi zaradili masne pare a grintaju ta tri mjeseca na turiste.
    Hm.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I molim recept za fritule

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ponedjeljak vece. nije bila guzva i bilo je super. gornji grad: bilo je ljudi al nije bilo pretrpano. ma zapravo je bilo svagdje ljudi ali ugodna atmosfera. puno bolje nego nedjelja.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

spajka, tako sam ja bila u četvrtak i bilo je taman toliko ljudi da učini štimung, a da ne proizvodi frustraciju

flopi, ja nisam puno puta radila fritule, ali kad jesam radila sam ove i bile su mi odlične http://www.gastrodiva.bloger.index.h...m/1371720.aspx

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam fritule radila po ovom receptu
    https://www.coolinarika.com/recept/fritule-na-brzinu/
    odnosno, ja niš ne važem , neg radim otprilike. Samo još dodam predhodno namočene grožđice jer ih juniorka voli.

Ja nemam talenta za prženje i izbjegavam ga u širokom luku. Al evo, radim te jednostavne fritule jer ih djeca vole. Negdje sam pročitala da ih treba pržiti u loncu što manjeg promjera i to je meni savjet zlata vrijedan. Fakat mi skroz dobro ispadnu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e to s malim loncem spasilo mi je svo prženje, i falafel i mesne okruglice

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala tang, ovaj drugi mi se cini nesto jednostavniji...
    Ja fritule volim, ali isto ne znam to przenje potrefiti to je strasno..
    Hvala NiB
    Upravo se spremam mrknuti jedne na adventu
    Edit: ja uvijek przim u velikom loncu, bas cu probati po vasem...
    Posljednje uređivanje od flopica : 19.12.2017. at 09:25

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj je recept za fritule kao ovaj drugi, skoro isti (kod mene j 18 žlica brašna i 2 žlice rakije). Za prženje mi je ovo mjera: vadim čajnom žličicom, stane mi ih 10-12 u teću, i dok stavim zadnju, prva treba tek malo pozlatiti. I onda ih dalje frigaš do lijepe boje.
    edit: sa tih desetak je gužva u teći, ne znam koji joj je promjer...
    Posljednje uređivanje od vertex : 19.12.2017. at 11:57

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što stavljaju u sendvič od porchette, odnosno što ide kao prilog s porchettom na adventu?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni su ove fritule fantazija, svi gosti uvijek traže recept!

https://www.coolinarika.com/recept/f...lje-na-svitu-/

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •