Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pomoc, savjeti....

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno pomoc, savjeti....

Pozdrav, imam dvoje djece razlike godinu dana. Tih par mjeseci nakon drugog poroda bilo je sve ok, no u nazad mjesec dana su poceli problemi. Sama sam vecinu dana, mm radi do 5 a i kad dodje doma, od njega nema prevelike koristi. Sve radim sama. Presvlacim ih, oblacim, hranim ( mladja jos doji, na zahtjev), uspavljujem, kuham rucak, peglam, pospremam. Ne moram govoriti koliko je to tesko sa djecom tako male razlike. A uz sve to, meni su pocele skoro svakodnevne glavobolje, uz to imam i nisko zeljezo a i zadnjih par tjedana su mi poceli problemi sa vratnom kraljeznicom zbog cestog nosenja i dojenja. A uz to sve idu i vrtoglavice, bolovi u vratu i misicima. Pored svega toga mislim da sam i anksiozna pa to jos pogorsava situaciju jer sam konstantno u nekom strahu. Kod doktora nemam vremena ni otici. Ne znam vise kaj da radim jer ovo je postalo nepodnosljivo a to moje stanje se onda odrazava i na klince. Imate vi kakav savjet ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da ipak nađeš vremena za otići liječniku? Liječnici primarne medicine rade i nakon 5 popodne. Neka ih tata pričuva, a ti što prije odi na pregled.

Drugo je to da se jednostavno moraš pomiriti sa dinamikom svoga života u ovom periodu. Čim si odlučila roditi dvoje djece, odlučila si se i na sav posao koji to donosi. Oni će brzo narasti i već za godinu, dvije će ti biti puno lakše. Do tada, stavi život na auto-pilot, posveti im se potpuno, punog srca.

Čišćenje, peglanje, kuhanje, pojednostavi do minimuma.

A muž? Trebao bi i on bar djelomično učestvovati. Ako i ima fizički težak posao, isto može bar starije dijete nahraniti, ili se igrati s njima.
    Terapija željezom za slabokrvnost će ti jako pomoći, smanjit će se glavobolje (ako su time uzrokovane) i bit ćeš poletnija.
    Zdravoj kralježnici ne smeta nošenje i dojenje, ako je u pravilnom položaju. Napomeni i tu bol liječniku.

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ma ne zalim se ja uopce na to kaj ja moram biti s njima, znam da sam ja tako htjela i znam da mi nece vjecno biti tak tesko, jer stvarno brzo rastu. najvise me muce ti zdravstveni problemi i sto im se zbog toga ne mogu posvetiti kako treba. Kod doktorice sam bila zbog kraljeznice i dala mi je samo neke vjezbice i rekla da po potrebi popijem voltaren ali nista mi toga mi ne pomaze, mislim da mi bas treba fizijatar jer su bolovi nepodnosljivi. Ako se uskoro ne smire bolovi, otici cu opet....

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Tvoja dječica prvenstveno trebaju zdravu i veselu mamicu, a to ne možeš biti ako trpiš bolove... Svakako se posavjetuj sa liječnikom i zatraži daljnje pretrage, one zaista ne zahtjevaju puno vremena, a dati će ti odgovore na mnoga pitanja! Sretno!

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Potpis na sve sto je Beti3 napisala.

Kao mama dvoje djece s razlikom od 15 mjeseci starosti šaljem ti

Dobro je napisala i LEIRmam.

Svakako pazi na svoju prehranu (mada uzalud ovo pišem jer je i moja situacija do 1. godine starosti mlađe djevojčice bila pakao da sam često imala problema stići njih hraniti a kamoli sebe), ubaci puno cikle i zelenog povrća, crveno meso i meni najdraže kupinovo vino. Na pun želudac 3 puta dnevno po pola deci.
    Za kičmu obavezno kiropraktičar.

Svakako pokušaj privući još nekoga u svoj dom, baku, prijateljicu, susjedu, koga god a da ti može biti od koristi za pozabaviti se s djecom. I kad oni spavaju i ti lezi, obavezno.
    I da, kako rastu lakše je.

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Hvala vam na savjetima!
    Samo problem je taj kaj ja doktorici prvo moram objasnit kaj mi je, a ne znam ni sama otkud da pocnem. Ok, vratna kraljeznica, nisko zeljezo- to znam. Heferol sam dobila ali ga nisam redovito pila u pocetku jer mi je tesko sjedao na zeludac. A tegobe poput osjetljivosti na svjetlo ( samo umjetno, ne sunce ), i stezanje u vratu i nedostatak zraka, sto mi se dogodilo jucer u noci i ujutro nakon budjenja, ne znam od cega mogu biti. Uglavnom, sva sam nikakva i mogu reci da me boli - sve. Ali otici cu svakako u ponedjeljak pa cemo vidjeti na cemu sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •