Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: samostalno pranje zubiju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno samostalno pranje zubiju

Ne znam da li je već negdje bio topik o tome kada pustiti dijete da samo pere zube.
    Mi smo vrlo naivno i krivo prije par mjeseci propustili u većem dijelu da Adrian sam pere. U stilu ako je umoran onda mu pomognemo a ako krenemo na vrijeme onda on sam pere. I kao posljedica desio nam se prvi karijes.

Uglavnom kaže nam sad naš doc. da se do 12 godina preporuča nakon što oni operu barem kratko početkati kutnjake.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf... na ovom polju su me davno potukli.

A (6.5) pere sam od negdje pete i uvreda mu je da ja jos malo popravim (da nemam povjerenja u njega).

K (4.5) pere sama, a ja malo popravim

C (3) vec pola godine nikako ne da da joj mi peremo zube (sama se oblaci, sama svlaci, sama umiva, zeli se sama tusirati...) Ne znam jel to razlog, ili to sto joj nikada nisam davala fluornatril, ili je jednostavno sklonija, ali ona jedina vec ima karijes na dva zuba. Zubarica je rekla da bi pricekala da jos malo zahvati, da je ne frustrira busilicom.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sama pere vec odavno. Kad je jako umorna i protestira uopce za pranje, onda joj pomognemo, ali inace sama - ima pjescani satic na zidu (od dontodenta) koji je bazdaren na 3 minute i prati njega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, brzopletosti!
    I cisti zubnim koncem.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Busy bee, di ste nabavili taj satić, baš bi mi dobro došao

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam, vec dugo vremena... vrlo rijetko ja popravljam.

uglavnom, sa elektricnom cetkicom mu ide dosta dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kloklo, u dm-u. Vrlo cesto ga bude, onaj mali dinosauric/guster s dontodent zubnih pasta mu je podloga (plastika) i sat na njemu. Lijepi se na plocice onim pipkom (kao u hobotnice ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemrem nać tu studiju koju mi je rekao (Švedska koja kaže da bi do 12 godina trebalo asistirati dijetetu pri pranju zubiju". Našla sam ovaj jako zgodan pdf

http://www.adha.org/downloads/sup_pe...dentistry..pdf

Isto preporuča tek od 8-9 godina uvoditi samostalnost u tom dijelu, meni je užasno poznati da je Lilly jedno davno nešto pisala na ovaj račun, ali ne sjećam se što

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida vec jako davno pere sama. sigurno od nekad nakon sto se rodio noa (jest objasnjenje)

ima savrseno zdrave zube, jednom smo prije posjeta zubaru jeli palacinke s nutelom (namjerno) i sama je oprala zube. zubarka rekla da su prrrrrfekt... a sto je cura bila ponosna

noa u jednom periodu zivota (negdje oko 18mj. otprilike) nije dao ni blizu zubima par mjeseci. jednostavno nije dao. ima na tri zuba traku zutu. ja sam mislila da je od toga, al zubarka kaze da je neka genetska greska i da jednostavno nije doslo do kvalitetne mineralizacije zuba. inace, jedan od ta tri mu je puknuo pri padu i s unutrasnje strane se otkrhnuo do korjena. taj mu je izbrusila i "plombirala". bio je jako ponosan sto mu zubarka mrda po zubima s pravom malom busilicom (eh, bob graditelj...)

leo ima 12 komada. za sad pusta s gustom da mu perem...

i da ne ponavljam, ko bb, vole i zubni konac, noa pogotovo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ala, naravno da jesam kad ne moze proci tema o zubima bez mene.

Mi ne asistiramo vec dugo nego svakih par dana pregledam kakvo je stanje i dok pregledam usput mu ponavljam na koja mjesta da pazi a to je svaki puta nakon sto smo bili kod zubara neko drugo mjesto.

Idemo zubaru na kontrole svakih 6 mjeseci i tu mu zubar pogleda cjelokupno stanje, provjeri jedno 'slabo mjesto' koje nije rupica ali bi mogla biti na jednom kutnjaku, nesto malo ko fol skine kamenac i onda radi plak test. I iz tog plak testa se vidi kako pere zube jer tekucina kojom premaze zube ostane na mjestima gdje je plak i vidi se roza boje.

Do je dok je bio manji ribao kutnjake i prednje zube dobro ali preskakao podrucje oko ocnjaka jer bi zategnuo usne dok pere pa i kad bi htio povuci cetkicom prema ocnjacima ispadala bi mu van.

Poslije je neko vrijeme pazio na taj dio ali na sljedecoj kontroli su kutnjaci bili slabije oprani i sve tako, stalno se mjenja. Zubar kaze da je to u redu, tako vjezbaju, ne mogu odjednom cijelu radnju dobro izvoditi od pocetka do kraja. I zato je bitno da odrasli ponovi kako treba. Nije govorio do koliko godina ali mi smo odavno prestali (vjerovatno greskom).

Jedan puta je prije kontrole dva puta oprao zube jer je izmedu nesto pojeo i tada zubar gotovo da nije imao primjedbe. :D Pa racunam da to nije lose jer mozda prvi puta pazi na jedno a drugi puta na drugo i onda ispadne super.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elektricna cetkica za zube - da ili ne?
    kakva su vasa iskustva?
    S. u zadnje vrijeme strajka s pranjem kljova, moramo se cesto natezati oko toga :/
    pa sam ga mislila motivirati el.cetkicom...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas da, odavno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi da, i po svim istraživanjima obavezno da

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

koliko odavno, mislim s tom električnom četkicom? s koliko godina bi se moglo početi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa zar samo Domagoj ne može nikako oprati zube električnom četkicom?

On puno bolje opere običnom. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •