Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 137

Tema: zastitne kreme za sunce za dojencad

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zastitne kreme za sunce za dojencad

kad poceti, koje kreme koristiti?

znam da se ne boravi s malim djetetom na sunce, ali malo sunca se u podneblju u kojem zivi ne moze izbjeci...

eani i kasni dolazak na plazu je ok, ali i tada se treba zastititi...

u sjecanju mi ostalo ne mazati kremom prije 3. mjeseca?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mazati prije 6 mjeseci.
    drz J. u hladu.

btw. mi vec bili na kupanju.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ne mazati prije 6 mjeseci.
    drz J. u hladu.
    tako je i nama ped. rekla, nismo ništa mazali; tj. mazala sam ga nekom sebamed kremom, običnom - bez faktora.
    i stalno smo bili u hladu, kad smo baš morali s kolicima prolaziti po suncu često sam stavljala bijelu gazu preko kolica.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš sam čitala odličan članak u vizionaru, mislim da je za mjesec travanj
    piše o ljekovitosti uv zraka i kako se koriste za liječenje, i kako su postale opasne baš zbog krema za sunčanje, izgleda da se štetni procesi u/na koži razvijaju baš zbog miješanja sa kemikalijama iz krema :/
    što veći faktor, to gore
    jedan od mnogih argumenata o neškodljivosti uv zraka je i taj da su one puno jače na velikim visinama, pa tamo ipak nema puno oboljelih od raka kože
    moje mišljenje je da djecu, a ni sebe ne bi trebalo mazati, pogotovo ako se ne izlažemo suncu kad je jako

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I šta sad? Whuh!
    Meni je to prilično logično. A opet, svi se zaklinju u kreme, od meteorologa do dermatologa. I koga da pitaš, kome da vjeruješ?
    Pa kad onda da izlazimo na sunce, nećemo valjda najbolji dio dana bit u kući u mraku ko krtice...
    Ja ću od te gomile proturječnih informacija a svi jednako uvjerljivi.

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa

I šta sad? Whuh!
    Meni je to prilično logično. A opet, svi se zaklinju u kreme, od meteorologa do dermatologa. I koga da pitaš, kome da vjeruješ?
    Pa kad onda da izlazimo na sunce, nećemo valjda najbolji dio dana bit u kući u mraku ko krtice...
    Ja ću od te gomile proturječnih informacija a svi jednako uvjerljivi.
    kad jednom prestaneš vjerovati doktorima bit će ti lakše
    a maslinovo ulje? ili recimo jogurt nakon izloženosti sunca?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...ili homeopatija!
    ako sam dobro skužila na tečaju homeopatije, za osjetljive na sunce dobo je uzeti sol (ne znam jel se tako piše, remedija od sunca) i to samo jednom
    problem je jedino što se koristi relativno rijetko pa ju je teže i nabaviti

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali i u hladu suncane zrake djeluju
    nisam mislila na sunce ju izlagati, ali znate da boju mozete dobiti i u hladu..

znaci nista?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji barem jedna krema na trzistu (djecja) koja nema kemijsku nego mehanicku zastitu (nekakve cestice koje odbijaju zrake). Da li su i takve kreme stetne po terojima koje su kontra-krema?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Postoji barem jedna krema na trzistu (djecja) koja nema kemijsku nego mehanicku zastitu (nekakve cestice koje odbijaju zrake). Da li su i takve kreme stetne po terojima koje su kontra-krema?

SPIRIGova MicroSUN
    http://www.spirig.hr/index.php?page=...bpage=microsun

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB, jel mislis na babylove kremu? I na njoj pise tek nakon 6 mjeseci.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na avenovoj je pisalo oslije 3. mj

a ova meh zastita je mozda ovo?
    http://www.zastitaodsunca.com/index....bpage=microsun

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, nemam pojma kako se zove, ali dr. Zima je preporucuje, ako se dobro sjecam pa ce mozda netko znati.
    Pitat cu sestru, ona je odradila staz iz pedijatrije kod njega pa mi je ona rekla.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedan od mnogih argumenata o neškodljivosti uv zraka je i taj da su one puno jače na velikim visinama, pa tamo ipak nema puno oboljelih od raka kože
    moje mišljenje je da djecu, a ni sebe ne bi trebalo mazati, pogotovo ako se ne izlažemo suncu kad je jako
    Ovo je vrlo loš argument. Na velikim visinama nema puno oboljelih jer: tamo živi vrlo mali udio svjetskog stanovništva; uglavnom su tamnoputi (dakle imaju prirodnu zaštitu); kultura odijevanja je takva da im je većina tijela prekrivena odjećom.
    Rak kože je u neprekidnom porastu, UV zračenje danas je štetnije i jače nego kad smo mi bili djeca, a kad naša djeca odrastu bit će još jače i opasnije. Oštećenja koja nastaju u koži kao posljedica UV zračenja s vremenom se akumuliraju, posljedice se vide nakon 20-30 ili više godina, i zato djecu treba od malena štititi i naučiti ih kako da se sami zaštite. Svaki boravak na otvorenom u vrijeme najjačeg sunca (nekad je bilo 11-14, sad je već 10-16) treba izbjegavati, jer nije štetno samo izlaganje izravnim sunčevim zrakama već i boravak u sjeni zbog difuznog zračenja.
    Što se tiče filtera, kemijski filteri mogu izazvati alergijske reakcije pa ih je bolje izbjegavati kod male djece, ali postoji mnogo krema s mehaničkom (fizičkom) zaštitom koje ne izazivaju alergije. Osim kože, treba zaštiti i oči, one su također osjetljive. Znači sunčane naočale i za djecu (i za bebe!), ne samo za mame i tate.

Da porast raka kože nema veze s kremama već s UV zračenjem pokazuje činjenica da je isti u porastu kod životinjskih vrsta.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Microsun 20 je sredstvo za zaštitu od sunca na bazi mikropigmenata, u ovom slučaju mikroniziranog titan-dioksida. To znači da nema kemijskih filtera i da se nikakav spoj ne apsorbira u krvotok. To Microsun 20 čini vrlo pogodnim za pacijente sa alergijama i dojenčad.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja luku nisam proslu sezonu nicim mazala nego sam ga stitila 'mehanicki'...nismo isli van po najjacem suncu, uvijek u hladu,sjeni...

pocela sam ga mazati prije jedno dva mjeseca... bas sam kremu kupila u hr... u apoteci mi je zena nudila kremu bez faktora ali prihvatljivu za djecu... i 'mustelinu' za djecu koja je s faktorom 30...
    uzela sam ovu drugu jer prva ipak pretpostavlja iskljucivi boravak u hladu... sto nam je u ovoj dobi nemoguce... a nekako mi se cini da 'mustela' ima dobre proizvode inace...
    mislite li da sam pre rano pocela sa kremom s faktorom?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam nou već mazala avenovom kremicom :/ tako je svijetle puti, da mi je bed izaći s njim van a da ga ne namažem... a i mi smo već preko 7 mjeseci.
    jedna stara bakica rekla mi je da su oni djecu mazali kombinacijom kantarionovog i maslinovog ulja. šta mislite?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja bih se isto slozila sa anvi.
    osim toga radi se o zivotnom stilu koji se promjenio odnosno mutiraio u takozvanu "freizeit kultur", sto znaci kultura slobodnog vremena.
    pa osim slabljenja ozonskog omotaca, tu je i puno, puno boravka na suncu i na plazi, koji se prije nije prakticirao. (npr. australija sa svojim surferima, itd)

s tim da kod beba kao jelena, ja bih mazala malo i povremeno i to iskljucivo sa sredstvima sa mineralnim zastitnim faktorom. ja svoju 6-godisnju kcer takoder mazem samo sa takvim sredstvima.
    i naravno bebu nikako ne izlagati suncu.

tekst koji je aris navela bih ja vise shvatila kao pitanje stetnosti sastojaka krema za njegu koze, a ne kao dozvolu za suncanje bez zastite.

proizvodi (svi sa mineralnim, refleksirajucim faktorima zastite):

dr hauscha - krema za djecu odlicna, prirodna, bez mineralnih ulja, dakle samo prirodna, super njeguje kozu, sa mehanickom zastitom od sunca. faktor 22

weleda, mislim da ima za djecu

ako vas put navede na zapad, u bio ducanima imate marke logona, lavera i dr. sve imaju ponesto za djecu.

avene, bijela linija dva proizvoda za bebe i djecu, faktor 25 i 40

pretpostavljam da u apotekama ima jos ponesto za djecu, treba pogledati.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedna stara bakica rekla mi je da su oni djecu mazali kombinacijom kantarionovog i maslinovog ulja. šta mislite?
    Mislim da je to bilo odlično zaštitno sredstvo prije 30 godina, danas na žalost više ne. Sigurno je jako dobro za masažu, nakon tuširanja, nakon sunčanja i sl., ali jednostavno nije dovoljna zaštita od UV zračenja kakvo imamo danas. Bojim se da bakičina mudrost u ovom slučaju ne pomaže :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da kantarionovo ulje, koje je inace super zdravo za mnoge stvari, cini kozu bas osjetljivom na suncane zrake. negdje sam to jos davno procitala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna, ali mislim da je ona djecja krema za suncanje babylove marke (dm-ova "kucna" marka) isto kotirala jako visoko medju takvim proizvodima. Mislim da ona isto pruza mehanicku zastitu, nema mineralna ulja, nema parfeme, konzervanse itd. Ne znam tocno detalje, trebala bi otici u dm i procitati sastojke.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mažemo se sa ovom microsun 20 odkada smo počeli ići
    na sunce/plažu,a to je prvi put bilo sa 8mj
    ja mu uvijek držim i šešir MVG ali naočale ne jer neznam koje
    bi bile dobre da mu na kraju ne napravim gore s neadekvatnima

kantarion se nesmije mazati pa ići na sunce ako ništa drugo
    možete totalno poflekaviti a i nije mi neka logika nauljiti se i na sunce
    iako poslje sunčanja je sigurno odlično

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

arwen, di ste kupili, ja sam išla sad na njihovu stranicu i pokušala ih nazvati, ali broj se više ne koristi pa sam im poslala mail? I koliko ste platili? 8)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Nisam sigurna, ali mislim da je ona djecja krema za suncanje babylove marke (dm-ova "kucna" marka) isto kotirala jako visoko medju takvim proizvodima. Mislim da ona isto pruza mehanicku zastitu, nema mineralna ulja, nema parfeme, konzervanse itd. Ne znam tocno detalje, trebala bi otici u dm i procitati sastojke.
    dobro si zapamtila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci dobra je?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dm-ove kreme za sunčanje koje su namijenjene djeci su extrawasserfest i meni to nikako ne paše za bebu! Njoj to ne treba u kolicima ili u hladu. Ja bih rađe onda uzela onu sensitiv za lice ili losion... Prosvijetlite me...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kupila sam je zadnji put lani i koštala je oko 50kn,u ljekarni

sorry,valjda je prva bila microsun lani sam kupila microban30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Znaci dobra je?
    je.
    mi ju koristimo već dvije godine.

ne znam što ćemo ove, jer je zara poludila za onim kremama u spreyu, a za djecu sam takvu vidjela samo mustelinu za 170 kuna :shock:
    i niveinu u boji, što mi je užasno.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imaš i DM-ovu u spreju, al nije babylove linija, nego dječja, u plavoj bočici

mislim da nije zaštita isključivo na mineralnoj osnovi, nego kombinacija mineralne i kemijske, ali je na sprej i jako lako se razmazuje

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj hm prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa

SPIRIGova MicroSUN
    http://www.spirig.hr/index.php?page=...bpage=microsun
    Baš jučer smo bili na kupanju i prijateljica je imala kremu tog proizvođača, Daylong 16, ima malca od 2 godine. Kaze da joj je ped preporučio baš njihove proizvode kao najbolje i najprirodnije za djecu. Mislim da ću i ja to kupiti, ali se mislim između Daylong 20 i Microsun 20.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eucerin linija za sunčanje ima i posebno za djecu, na bazi mokropigmenata.
    preporučuje se od 7.mj. nadalje,losion(oko 120kn) i u spreju(oko 135kn).
    pogodno je i za problematičnu(izrazito suhu) dječju kožu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eucerin za suncanje, nju sam koristila zadnje dvije tri godine za mislava i za sebe (nos ) i jako je dobra

a odoh vidjeti dr hauscha, vidjet cu sta pise u upustvu....

hvala cure

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj "wana prvotno napisa
    Baš jučer smo bili na kupanju i prijateljica je imala kremu tog proizvođača, Daylong 16, ima malca od 2 godine.
    ovo je i nama pedica preporučila kad je andrej bio beba. ipak, izbjegavali smo izlaziti preko dana, pa šeširić, suncobran... na kraju sam većinu ja potrošila.

lani smo kupili eucerin, ista stvar - nismo ni pola potrošili (a na moru sam ga mackala čitavog, dvaput dnevno).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo pročitala sam malo link za Microsun i MicroBan i samo bi dodala da oni koji imaju klince sa jako suhom i osjetljivom kožom vode računa o tome da Microsun ne sadrži zinkov oksid koji isušuje kožu, a MicroBan sadrži. Kako smo ovu zimu rat vodili s atopijskim dermatitisiom onda ja za nas ovo jako bitan podatak.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam kupila Niveu sa faktorom 50.

ne mislim ići s njim na more kasnije od 10h i ranije od 17h.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    ne mislim ići s njim na more kasnije od 10h i ranije od 17h.
    Znam da je ovo najpravilnije, ali po tome ja nikad ne bih s malcem otišla na kupanje. J. se budi oko 9ipo, popodne spava od 13-14, a ide na spavanac u 20,30.
    Znači, mi na kupanje samo od 17-19. :?
    Mislim da će se naš jutarnji boravak produžiti do 12 sati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedavno sam gledala na teveu pricu o zastitnim faktorima. I o tome kako masu krema za suncanje ne pruza uopce zastitu od UVA zraka. Tocnije, kako zastita od UVB zraka nije dovoljna. Pa kao ljudi se zavaravaju ako misle da kupe bilo kakvu kremu za suncanje i da je to dovoljno. Nisam sigurna hoce se za evropsko trziste morati proizvoditi samo kreme koje imaju i UVA i UVB zastitu. Ali, nesto u tome pravcu se razgovaralo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zrinka, jesi se odlučila?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lutonjice da li si odlučila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam dm-ov sprej za djecu faktor 25.
    znači, to nije onaj za bebe, pa je kombinacija mineralne i kemijske zaštite (kao što je rekla andrea) - UVA i UVB, ali je naglašeno da nema umjetnih mirisa ni konzervansa
    meni je to ok za 3godišnje dijete.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim uzeti eucerin kremu za sunce, imaju četiri vrste, a ne znam koja je najprikladnija za jednoipogodišnje dijete sa blagim (jako blagim) ADom. Sa mikropigmentom ili bez?
    Vidim da su neke cure spominjale eucerin pa molim pomoć.

P.S. evo link,
    http://www.eucerin.de/sonnenempfindl...nsivschutz.asp

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pobjego smajlić na krivo mjesto, ne dajem pusu eucerinu! .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Zrinka, jesi se odlučila?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Ja mislim uzeti eucerin kremu za sunce, imaju četiri vrste, a ne znam koja je najprikladnija za jednoipogodišnje dijete sa blagim (jako blagim) ADom. Sa mikropigmentom ili bez?
    Vidim da su neke cure spominjale eucerin
    ja sam kupila eucerin i on sadrži zinkov oksid koji isušuje kožu, pa ako djete ima AD onda ga svakako treba izbjegavati. ono što sam ja našla na tržištu bez cinkovog oksida je Microsun 20 i Vichy za bebe.
    mi smo također imamo AD i moj BeBe je dobilo lagani osip nakon eucerina, ali to ne znači da nije dobar drugim klincima s AD.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam uzela mustelinu kremu.
    nama je sve od mustele, pa nek bude i to...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni se odlična pokazala urtekramova, kupljena u bio-bio, mineralna zaštita.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo se odlučili za dr. Hauschku, sprey za dijecu SPF 22. Skroz na prirodnoj bazi( šipak, glog, ružine latice, ulje od avokada) s mineralnim pigmentima. Cijena je malo poveća,106 Kn, no svi ćemo se mazati njome , pa se isplati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Pingu prvotno napisa
    Mi smo se odlučili za dr. Hauschku, sprey za dijecu SPF 22. Skroz na prirodnoj bazi( šipak, glog, ružine latice, ulje od avokada) s mineralnim pigmentima. Cijena je malo poveća,106 Kn, no svi ćemo se mazati njome , pa se isplati.
    Kod nas ga nema, morala bi naručiti... Zašto ste se odlučili baš za spray? Ima veći zaštitni faktor? Kada sam se u ljekarni malo raspitivala, žena mi nije htjela dati ništa manje od 50 :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mustelina krema za sunce - od novorodjenacke dobi.
    Zastitni faktor 50 - kosta 200-injak kuna.
    Al stvarno stiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •