Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: djeciji psiholog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cvijeta73 i čokolada evo upravo ovih dana intenzivno razmišljam o tome o čemu pričate u zadnja dva posta. Čokoladin post mogu potpisati skoro pa od riječi do riječi.
    J. isto ima u svojoj glavi taj svoj neki raspored i ako joj ga poremetimo, pa čak i s nekom lijepom aktivnosti, nastaje šou.
    Što se tiče tih nekih zabrana ili nemoj ovo ili ono, ja imam osjećaj, ustvari gotovo sam sigurna da ona to čuje kao 'ne volim te i nisi mi dovoljno dobra'. Takvoj djeci stvarno treba više slobode i inzistirati na nekim osnovnim pravilima, pritom da netko krivo ne shvati ne mislim da im treba dozvoliti da rade što hoće.

E sad kako i ona ima taj svoj neki ritam a npr. u vrtić moramo krenuti najkasnije u 7,15 da bismo i mi stigli na vrijeme na posao, tako mi svako jutro imamo šou, jer ona uvijek ima još nešto što bi samo htjela napraviti, ista stvar je i s odlaskom na spavanje. NJoj je dan zapravo prekratak za sve ono što je ona zamislila i tu puca i nastaje šou. Ipak moraju postojati neka čvrsta pravila od kojih se ne smije odustati kao što je npr. kod nas pranje ruku, zuba, skidanje cipela kad se dođe kući, vrijeme odlaska na spavanje, količina crtića koja se gleda itd., međutim iako vrlo dobro zna sva pravila i da mi ne odustajemo od njih oko svega ovoga je svaki dan šou, jer ona bi npr. oprala ruke kad dođe kući ali za pola sata kad prvo napravi to, to i to.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 08.12.2015. at 13:23

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    [ pranje ruku, zuba, skidanje cipela kad se dođe kući, vrijeme odlaska na spavanje, količina crtića koja se gleda itd., .

ajd reci, pol dana si u vrtiću/školi i onda dođeš doma i već samo ovo nabrojano, bez itd, ti je sasvim dovoljno da ti skroz uništi dan koji je imao izgleda biti pristojan, ako ne već ultra zabavan. kako već prosječna djeca zamišljaju svoje dane da bi trebali biti - ultra zabavni
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 08.12.2015. at 14:00

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd reci, pol dana si u vrtiću/školi i onda dođeš doma i već samo ovo nabrojano, bez itd, ti je sasvim dovoljno da ti skroz uništi dan koji je imao izgleda biti pristojan, ako ne već ultra zabavan. kako već prosječna djeca zamišljaju svoje dane da bi trebali biti - ultra zabavni
    Pa ok, shvaćam, ali ovo su osnovna pravila, pa ne mogu ju pustiti da ne pere ruke ili zube i da ide spavati kad ona hoće ( to smo jedan vikend probali, znaš kad je otišla spavati u pola 3 ujutro, mi smo već pozaspali, htjeli smo vidjeti do kada će). Zato i kažem imamo neka osnovna pravila, kad dođemo kući skidaj cipele i peri ruke i onda imaš vrijeme za aktivnost koju god hoćeš.
    Evo npr. jučer došle smo kući i nakon ručka pitam ju dali želi peći samnom kolačiće i kaže hoće ( inače to jako voli) i baš smo uživale, mjesile, ukrašavale i kad smo završile već je bilo skoro pola 21 i onda je ona shvatila da nije obojala što je htjela, da nije ne znam ti šta napravila što je zamislila i kreće šou i ništa više ne valja jer je ona shvatila da iako je uživala u pravljenju kolača, nije napravila ono drugo što je htjela, ljuta je na sebe, na mene, na tatu i kažemo joj ok ajde imaš još vremena i radi to što si željela, međutim kad god ja rekla e sad je vrijeme da se spremimo za spavanje, eto ti provale bijesa, nikada nije dovoljno ni dosta.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 08.12.2015. at 14:13

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo npr. jučer došle smo kući i nakon ručka pitam ju dali želi peći samnom kolačiće i kaže hoće ( inače to jako voli) i baš smo uživale, mjesile, ukrašavale i kad smo završile već je bilo skoro pola 21 i onda je ona shvatila da nije obojala što je htjela, da nije ne znam ti šta napravila što je zamislila i kreće šou i ništa više ne valja jer je ona shvatila da iako je uživala u pravljenju kolača, nije napravila ono drugo što je htjela, ljuta je na sebe, na mene, na tatu i kažemo joj ok ajde imaš još vremena i radi to što si željela, međutim kad god ja rekla e sad je vrijeme da se spremimo za spavanje, eto ti provale bijesa, nikada nije dovoljno ni dosta.
    Zvuči mi poznato, imali smo sličnih situacija. Ali s vremenom ih dijete ipak preraste i malo-pomalo uči planirati svoje interne rasporede. U predškolskoj dobi im je još ipak preteško zamisliti "ako sad budem radio to-i-to, neću stići ono drugo".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ok, shvaćam, ali ovo su osnovna pravila, pa ne mogu ju pustiti da ne pere ruke ili zube i da ide spavati kad ona hoće ( to smo jedan vikend probali, znaš kad je otišla spavati u pola 3 ujutro, mi smo već pozaspali, htjeli smo vidjeti do kada će). Zato i kažem imamo neka osnovna pravila, kad dođemo kući skidaj cipele i peri ruke i onda imaš vrijeme za aktivnost koju god hoćeš.
    Jao, svaki put kad čitam tvoje postove, čini mi se kao da opisuješ mog mlađeg sina... Kod njega je palilo samo oštro: Prestani odmah SAD! (jer ako bi čovjek dozvolio da se bijes razmaše, tome ne bi bilo kraja). Ponekad je uspijevalo, a ponekad (cenzura).

Nema nam spasa - svaki roditelj mora otkriti što pali kod njegove djece... Mi smo se preporodili kako je ovaj naš narastao, puuuno je lakše s njim (a i njemu samom sa sobom) iako je sad zapao u fazu lijeeeenosti, ali to nekako lakše podnesem, pogotovo kad se prisjetim sebe u toj dobi - ništa mi se nije dalo.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jao, svaki put kad čitam tvoje postove, čini mi se kao da opisuješ mog mlađeg sina... Kod njega je palilo samo oštro: Prestani odmah SAD! (jer ako bi čovjek dozvolio da se bijes razmaše, tome ne bi bilo kraja). Ponekad je uspijevalo, a ponekad (cenzura).

Nema nam spasa - svaki roditelj mora otkriti što pali kod njegove djece... Mi smo se preporodili kako je ovaj naš narastao, puuuno je lakše s njim (a i njemu samom sa sobom) iako je sad zapao u fazu lijeeeenosti, ali to nekako lakše podnesem, pogotovo kad se prisjetim sebe u toj dobi - ništa mi se nije dalo.
    Peterlin, zanima me kad je to postalo lakše, odnosno kad si primjetila da je odrastanje pridonjelo tome. Što se J. tiče za sada a ima 5,5g, odrastanje nosi samo drugačije frustracije i drugačiji način izražavanja tog nezadovoljstva, ali ne lakši nego prije.
    Imam osjećaj da od rođenja živim s pubertetlijom

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Peterlin, zanima me kad je to postalo lakše, odnosno kad si primjetila da je odrastanje pridonjelo tome. Što se J. tiče za sada a ima 5,5g, odrastanje nosi samo drugačije frustracije i drugačiji način izražavanja tog nezadovoljstva, ali ne lakši nego prije.
    da te "utjesim" i kod nas je tako sto je stariji sve je vise frustriran i sve jace negoduje i sve vise trazi paznje a istovremeno me gura od sebe....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Štajaznam, negdje sa 9 godina. Potrefilo se da je te iste godine odradio i psihoterapiju u Suvagu, a i upisali smo ga u glazbenu školu. Tamo mu je odlično krenulo, mogao se razmahati, popunili su mu se prazni hodovi nečim što je volio. Jest da je trebalo vježbati, a on je lijen, ali išlo mu je odlično i s relativno malo rada (vječito je išao po natjecanijma i mogao se špinčiti koliko mu je pasalo). Nekako je u toj dobi savladao i čitanje, osim titlova s kojima ima problema i danas, ali i to sve manje (baš se spremam s njim logopedu, da vidimo gdje smo s čitanjem u osmom razredu, ali ide to).

On je tip koji voli dramu. Sad je upisan u podmladak kvartovskog kazališta i uživa u tome. Baš mu je super. Sve mi je žao što ga ranije nismo dali na to, ali uz glazbenu baš i nije bilo vremena. Nema veze. Sad uživa i po svoj prilici će mu to biti hobi na dulje staze.

Dok je imao 5 godina, baka ga je zvala "Mrgud" po onom vječito nadurenom Štrumfu. Tako se ponašao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

...
    Dok je imao 5 godina, baka ga je zvala "Mrgud" po onom vječito nadurenom Štrumfu. Tako se ponašao.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tako ja i MM zovemo našu J., kad ona ne čuje, uvijek ju s tim Štrumfom uspoređujemo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •