-
Prijavljivanje djeteta u maticu rođenih bez unošenja imena potencijalnog oca
Bok svima, evo imam par pitanja ako može pomoć ... moja bivša djevojka s kojom navodno imam dijete ( još uvijek čekam nalaze DNK analize) prilikom prijavljivanja djeteta u maticu rođenih nije izjavila matičaru tj. nije imenovala potencijalnog oca na zapisnik. Moje prvo pitanje glasi: Da li je ona po zakonu bila dužna pred matičarem imenovati osobu za koju smatra da je otac ili nije?
Ona je rekla da je pred matičarem izjavila da je matičaru rekla da će prvo kao razgovarati s ocem pa da će se ime kasnije upisati.
Drugo pitanje: Bivša djevojka se trenutno nalazi u jednoj socijalnoj ustanovi s djetetom i nekako sam saznao da je odjavila prebivalište i boravište, kada sam je pitao da li namjerava pobjeći sa teritorija Hrvatske odgovorila je da nikako to ne namjerava učiniti i da ne bulaznim. Što mi je sada činiti? Lijepo bi molio za savjet vezano za ova dva pitanja. Hvala.
-
Pročitaj Obiteljski zakon, od članka 62 http://www.zakon.hr/z/88/Obiteljski-zakon
Samo ću ti napisati par odredbi koje se odnose na tvoj slučaj: ako majka matičaru neda podatke o ocu djeteta, on mora obavijestiti CZSS, a Centar bi trebao kontaktirati majku u roku od 15 dana.
U svakom slučaju, trebao bi ti ići u CZSS i točno tražiti podatke. Naravno, to tek kad budeš sam sa sobom načisto da želiš priznati dijete. I ako majka pristane na to.
Jer, jednom kad upitaš, i oni ti daju da potpišeš izjavu o očinstvu, nema natrag. Bez obzira na DNK analizu. Tvoj potpis vrijedi više od gena.
-
ok a molim samo odgovor na ovo pitanje vezano za to što je bivša djevojka odjavila prebivalište i boravište, naime njeno boravište više nije na adresi te socijalne ustanove gdje se po mojem saznanju trenutno nalazi. Što s tim?
-
i još sam nešto zaboravio napisati , da li ja kao potencijalni otac imam pravo uvida u spis u matici rođenih tj. da li ja mogu vidjeti koja je ona "ako je" navela kao potencijalnog oca djeteta? Ili za to moram tražiti neko posebno odobrenje?
-
Ajde pitanje kak si radio dnk, onda su i detetu i njoj isto trebali vadit krv
-
Dnk sam radio putem sline. Poslao sam uzroke slike mame, sebe i djeteta na analizu u za to specijalizirani labos. Sada čekam rezultate.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma