Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ne mogunost debljanja

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno Ne mogunost debljanja

Postovanje svima i molim vas da mi pomognete nekim savjetom ili iskustvom.. Moj muz visok je 184 cm i ima 61 kilogram. (28 godina)Ma koliko ja njemu govorila da ima ozbiljan problem i da uzasno izgleda on i dalje zaboravlja jest, nema apetita ostavlja marende sa posla na pola pojedene.. tako da mu se dan nakon baustele iod 12 sati svede na 2 sendvica i 1 komad lasanje.. nije stvar u tome da je bolestan ( anoreksican) nego mu izostaje osjecaj gladi pa jede eto zato sto se mora.. pokusavali smo mjesec dana jednu vrstu nadohrane sto se inace daje djeci kad nemaju dovoljno kila nije dobio niti jedan gram.. molim vas za bilo kakav savjet.. strah me je ako se razboli da se nece moc dignut vise..jer ljudi obicno izgube 5 10 kila u nekoj bolesti ako mu se to dogodi nema vise nicega da se bori sa time..ionako je samo kost i koza... o odlasku kod doktora nema ni rijeci jer nece ni krv da ode izvadit..postoji li neka tableta napitak ili nesto tome slicno sto garantirano deblja ljude.. ili otvara apetit.. .. hvala vam i oprostote na dugom postu...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jeste probali s vitaminom b?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

nismo.. koliko bi trebaloi kako to uzimat..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Puši?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

baš sam i ja htjela preporučit kompleks vitamina B, otiđi u ljekarnu i raspitaj se.

Jel bi pristao možda na vađenje krvi doma, sad ti za male novce dođe sestra doma izvadit krv?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pišeš da radi na baušteli. Zar oni ne moraju proći neki sistematski pregled? Tako bi znao da li je zdrav.

Možda mu ne trebaju vitamini ( iako, škoditi neće), nego treba samoga sebe naučiti na red. Čovjek treba jesti da bi živio i radio. Dok sam to ne osvijesti, teško da će išta ići na bolje.

Da li mu možeš ujutro spremiti neku hranu? Obavezno bananu ili naranču ili jabuku, Možda bi bilo dobro da ima zanimljivije sendviče, sa krastavcima, pomidorima, kruh sa sjemenkama, pohano meso, polpeta...Ako si toliko zabrinuta, možda ćeš naći vremena da ga tako potakneš na jelo. Jer, on sam očito nema volje.

Znam da se očekuje da odrasla osoba jede i da druga odrasla osoba o tome ne treba brinuti , ali nije to uvijek tako. Pa se nađeš u situaciji da moraš hraniti i ono malo dijete, i ovo veliko.
    Problem je i što neki muškarci, na nekim poslovima naročito, piju poprilično piva i to im daje prazne kalorije, pa manje osjećaju glad. Za to promijeniti, treba puno više truda. I želje. ne kažem da je tvoj takav, samo spominjem. Srećom, pa u pivi ima vitamina B (iako alkohol sprečava dovoljnu apsorpciju) http://www.vitamini.hr/4655.aspx

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

upravo tako.. umjesto vecere pivo.... ma ne da se boji vadit krv nego ne matra da ima problem pa nema sta ni vadit.. sistematki je prosao za posao..jer je jako zilav i fizicki jak samo sto izgleda kao da ce ga vjetar odnijeti... probat cu sa vitaminom B.. pa cemo vidit.. sad sam uzela napitak jos jedan sto prije spavanja mora pit i mjerit kilazu svakih tjedan dana.. ako u mjesecu ne dobije nista moramo kod doktora.. jeli neciji muz imao slican problem i koliko vam je dugo tribalo da se rijesi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj prijatelj je 183 i ima 64 kile
    i niš mu ne fali
    znam ga 25 godina
    uvijek je takav
    zdrav ko dren
    genetika
    prijateljica mi ima 181 i 61 kg (47 godina)
    ista priča
    to su takvi ljudi

istina je da bi tm trebao imat koju kilu više pogotovo ako je bauštelac, ipak bi mišići trebali biti malo teži
    kad dođe doma neka fina večerica s desertom
    za vikend ga fino hrani, onim što voli

naravno ako je on oduvijek takav
    ako je naglo smršavio, to je već druga priča

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A vidiš meni je nezamislivo da ima otprilike visinu moga muža i otprilike moje kile (ajd ima kilu-dvije više od mene al ipak...).

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

jooj znam da svi gotovre da je oduvijek takav i da ce se udebljat kad malo ude u godine ali mi je muka vise od pitanja jeli anoreksican i jeli ima rak ili nesto tome slicno... nije mu nista zdrav je ko dren ali izgleda strasno cak i meni..i ispravak navedenog sinoc smo se mjerili ina 185 cm i 60.4 kile.. od kad smo dobili sina prije 6 mjeseci ne mogu prestat razmisljat o tome sto ako mu se nesto dogodi.. a hoce ne poduzmemo li nesto.. jer isti posao radi mi od sestre muz poprilicno jak i popunjen momak pa dode doma cetveronoske skoro..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali uz sve to ne znači da mora živjet na 2 sendviča dnevno, nek bar još neku večeru pojede uz to

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

točno, 2 sendviča i komad lazanja kalorijski i nije tako malo, a nutritivno je bezveze, bio bi bolji kakav šnicel i šaka čvaraka

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam do svoje tridesete bila na 45kg i 174cm. Uzas zivi. Ali me vise od te pretjerane mrsavost smetalo to sto si svatko daje za pravo komentirati mi i govoriti da bih se trebala udebljati.... mislim ono... jedem koliko mi se jede, necu se sopati. S druge strane potpuno je drustveno neprihvatljivo debeloj osobi komentirati kako je debela ko svinja i nek poradi malo na izgledu.
    Pustite covjeka. Kad je gladan, jesti ce. Prosao je sistematski, zdrav je. Sistematski ukljucuje i kks, pa pogledaj ako te zanima. Da meni ljudi pile da sam ovakva i onakva, a nije do mene nego do majke prirode, pa tko ne bi poludio.
    Ok, mogao bi jesti kvalitetnije. Ali ni to se nece postici prigovaranjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •