Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Mjerenje vitamina i minerala u ljekarnama

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Mjerenje vitamina i minerala u ljekarnama

Zanima me kolika je vjerodostojnost mjerenja vitamina i minerala u ljekarnama? Je li netko poslije pravio krvne pretrage i imao drugačije rezultate? Što mjerenja u ljekarni smatraju pod deficitom? Pretjeruju li kako bi naveli ljude da pokupuju što više pripravaka xy firme?

Pitam jer sam ostala zatečena njihovim rezultatima i brojem vitamina i minerala s kojima sam u popriličnom deficitu.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Isprika moderatorima, pronašla sam temu http://forum.roda.hr/threads/43119-m...utem-elektroda

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

bila sam jednom, svašta nešto mi je nedostajalo ...
    primjetila sam da im je aparat namješten ispod nule, dakle prije nego krene s mjerenjem kazaljka je u minusu, znači već krećem s deficitom

odabrala sam 3 najkritičnija vitamina, odnosno za koji su odstupanja bila zaista velika tako da namještaljka nema utjecaja
    to sam kupila i to ne marku koju su oni preporučili već sam pročitala sastav 3 različite firme pa sama odabrala ...

bolje sam se osjećala nakon toga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    bila sam jednom, svašta nešto mi je nedostajalo ...
    primjetila sam da im je aparat namješten ispod nule, dakle prije nego krene s mjerenjem kazaljka je u minusu, znači već krećem s deficitom

odabrala sam 3 najkritičnija vitamina, odnosno za koji su odstupanja bila zaista velika tako da namještaljka nema utjecaja
    to sam kupila i to ne marku koju su oni preporučili već sam pročitala sastav 3 različite firme pa sama odabrala ...

bolje sam se osjećala nakon toga
    Ma nije aparat namješten ispod nule. Nije to menzura.... Evo malo o tome: http://www.zdravakrava.hr/clanak/115...aminski-status

Kad sonde nisu pritisnute na kožu, kazaljka aparata ode u kontra smjer tj. ne prikazuje ništa. Ne znam točno kako radi, pa ne bih prosipala pamet, ali mislim da tu nije riječ o prijevari. Dugo nisam bila. Kad sam zadnji put bila, pitala je žena da li što uzimam od nadomjestaka jer mi je sve bilo u granicama. Sezonu prije (kad sam to radila na drugom mjestu u ljekarni Lavanda mia) rekli su mi da mi fali C vitamin i to je bilo točno - često imam problema s krvarenjem desni. Ponudili su mi nešto što mi nije teško sjelo na želudac. Ako se dobro sjećam, pila sam kalcij askorbat (a ne citrat koji je kiseo do ludila).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je isto obično sve u redu osim C vitamina, tako da mislim da nije namješteno.
    I jednom sam fore radi rekla da ništa ne uzimam od suplementa iako sam uzimala i isto mi je bilo sve u granicama normale osim C vitamina.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni isto kazu sve ok osim omega 3.
    i ne sugeriraju suplemente dapace rekli mi da uzimam lan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto kazu sve ok osim omega 3.
    i ne sugeriraju suplemente dapace rekli mi da uzimam lan.
    E da, omege sam zaboravila i njih isto.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U najvećem deficitu, gotovo prezentirano kao strašno, bio je magnezij i kalij. To mi je uvijek tako, genetski, grče nam se noge, nikako ga nadomjestiti. Ali nikada do sada nijedan vitamin mi nije manjkao. Jedem zdravo, puno voća, povrća, ribu, zdrave masnoće, sokove, smoothije..... površno možda, no nekako me samo navodi na zaključak da malo prenapušu stvarnu situaciju kako bismo kupili njihove vitamine. Možda odem izvaditi i krv. Žena me skoro uvjerila da sam za bolnicu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nedavno sam bila i falei svi b vitamini, a nakon toga sam vadila krv i isto je pokazalo da mi fali vit. B.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam mjerila kad je giga imala nešto preko godinu i pol. Osjećala sam se koma, kao olupina, dojenje, nespavanje, nošenje...bila je turbo beba i isisavala je svu moguću energiju. Lovila mi se svaka viroza, a inače sam dobrog imuniteta.
    I kad su mi mjerili ispalo je da mi fali - sve. Ali sve. Uopće nisam dovodila u pitanje rezultat jer sam osjećala da je stvarno tako. Bila sam spremna kupiti sve što mi kažu , ali rekla mi je žena da odjednom mogu piti najviše tri stvari pa mi je napravila neki raspored. I onda sam sljedećih šest mjeseci pila sve moguće, tri po tri.
    Poklopilo se da je bilo ljeto, pa je ona napunila 2 godine (pa je ona počela nešto malo bolje spavati) pa sam popila sve to..i onda smo pomislili da možemo na drugo dijete, ja sam se počela ok osjećati, što mi je prije tih pola godine bilo nezamislivo.

Možda je vrijeme da opet odem mjeriti...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

MAMI 2 - i meni je sav B po tom testiranju loš. Tebi su nalazi znači bili isti. Ok, vadit ću krv.
    Zuska, ja se baš osjećam ok zato me sve i čudi.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam isla na mjerenje nakon sto su prijateljici izmjerili nedostatak skoro svih vitamina, cisto da vidimo dali joj pokusavaju uvaliti svasta nesto. Ona se oporavlja od teske bolesti a ja sam bila u pripremi za MPO i kljukala se vecim dozama vitamina.
    Nisam rekla sta pijem ali mi je zena negdje na pola testiranja rekla vi sigurno nesto uzimate. Svi vitamini koje sam koristila su bili na full. Ispalo je da sam u deficitu sa cinkom kojeg nisam uzimala a ni kroz prehranu ga ne unosim previse i to znam. Obzirom na ishod mog lijecenja ovo je ispalo vise nego moguce istinito.
    Ja sam bila zadovoljna jer mi je zena savjetovala i sa kojim vitaminima da napravim pauzu i kako da ih pijem.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ste me zainteresirale svojim iskustvima ...
    do sad sam bila stava to je sve prodavanje magle i marketing

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

I kod mene u ljekarni imaju mjerenje vitamina. Citajuci temu odlucih otici.
    I kosu kanirati.
    Povodljiva. :D

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam otišla u istu apoteku na ispitivanje. Dva dana za redom, ispitivala me druga osoba.
    Dobila sasvim dva različita rezultata.
    Nije mi se moglo preko noć tak sve poremetiti.
    Tak da ne vjerujem u to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •