Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
Nevjerojatno je kako smo se brzo pomirili sa svim tim žilet-granicama po EU bez granica ...
Prolaze auti i autobusi pored njih, stoje satima na granici i ni jednog komentara, ni čuđenja, ni prosvjeda ...
Baš sam se i ja ovo pitala, a onda mi je sinulo da ljudi vjerojatno znaju da može i gore... Dovoljno je pogledati vijesti.

Naravno, to nije opravdanje i stvarno se protiv tih žica treba boriti. Jer sigurna sam da se obični ljudi ne slažu s odlukama koje donosi visoka politika, bez obzira o kojoj zemlji je riječ. Političari bi, budući da sjede na višem mjestu, trebali i vidjeti dalje. Nažalost, to nije uvijek slučaj. Možda bi i vidjeli da pogledaju, ali ne gledaju. Bulje u vlastite cipele i bave se samo vlastitim sitnim interesima. Pa pogledaj samo ovu tragikomediju od formiranja naše vlade.... Nedajbog nekog pravog istinskog zla, pa da moraju nešto zaista bitno odlučiti.

Offt. pratim s pol guzice sporazum o klimatskim promjenama: http://www.vecernji.hr/svijet/usvoje...parizu-1044497
Sve je to divno i krasno, ali tko će se pobrinuti da se to i provede??? To su stvari kojima bi se odgovorni trebali baviti, a ne žicama. Ufff....