harmony test
Thread: harmony test
-
Zima77 said:
16.12.2015 18:11
harmony test
Bok mame zanima me da li je koja od vas radila harmony test I koja je bila indikacija molim iskustva hvala lp od nas
-
Očajnaxx said:
20.12.2015 03:15
Ja sam ga radila (negdje oko 10.-12. tjedna ako se ne varam).
Imam 39 godina i preporučili su mi amniocentezu, koju sam odbila i u prvoj trudnoći jer ju smatram prerizičnom i jednostavno me odbija svaka pomisao na nju. Ovaj put se srećom pojavio kod nas Harmony test, pa sam odmah otišla na to. Potpuno je neinvazivan i bez rizika, iako još prilično skup, ali ja mislim da se isplati!
Time riješiš sve brige i nepoznanice oko rizika za Downow sindrom i neke druge aberacije kromosoma, znači zamjenjuje amniocentezu i rani probir i to u puno većem postotku točnosti rezulata - 99%!
A kao bonus dobiješ i spol djeteta puno ranije nego što bi inače saznala, također 99% točno.
Moje preporuke u svakom slučaju!
-
Očajnaxx said:
21.12.2015 08:10
Mislila sam da sam ti odgovorila na ovaj post još sinoć, ali moguće da sam nešto krivo kliknula pa nije prošao... luda sam od nespavanja.
Ja sam radila Harmony sad nedavno (mislim oko 10. ili 12. tjedna). Radi se samo kod privatnika (i masno plaća) tako da je presudna samo tvoja odluka hoćeš li ga napraviti.
Imam 39 godina pa su mi sugerirali amniocentezu, još i u prošloj trudnoći kad sam imala 3 godine manje :D ali mi to strašno odbojno i invazivno zvuči i nikako mi se ne sviđa rizik koji nosi. Tako da sam ju prošli puta odbila, samo onda još nije bilo Harmonija kod nas, ali je srećom sve bilo u redu, a ovaj puta ga ima i stvarno je odlična stvar!
Po mom mišljenju se isplati svake lipe, jer zamjenjuje rani probir i amniocentezu, znači rješava sve sumnje po pitanju Downovog sindroma i drugih aberacija kromosoma. Nije nimalo rizičan, a točnost rezutata je 99%.
Kao bonus saznaš i spol djeteta puno ranije nego što bi inače saznala. Preporučujem u svakom slučaju!
-
mama_28 said:
05.02.2016 05:51
Očajnaxx, gdje si radila Harmony i kako ide cijeli postupak (narucis se, izvadis krv...)? Hvala!