Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kako ukostac sa besom

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno kako ukostac sa besom

uh! nadja se vec danima ponasa kao magarence. ustane vesela, ode da pere zube pevajuci, vrati se , ja pocnem da joj skidam papuce i -nastupi cirkus. pocinje vristanje iz sveg glasa,uz zapomaganje "JA CUUUU!". ako joj i dozvolim da ucini sta je naumila, vristanje se nastavlja jos neko vreme. taman se umiri, ja krenem da joj oblacim majicu, ukoci se kao ekser uz uzvik:"NEEECU TOOO DA OBUUCEM". ja objasnjavam kako nista drugo nije spremno za obuci, kako cu zakasniti na posao, da ce se smrznuti... a para krece da mi sisti kroz usi. ona se otima i gura me od sebe. jedva se savladjujuci, odmicem se od nje i odlazim da se obucem, svesna da cu sigurno zakasniti. smirivsi se, vracam se do nje i ozbiljnim glasom joj govorim kako cu je sada, milom ili silom , obuci. mirno mi pruza nogicu, ja je oblacim i krecemo. na putu do auta peva kao da se nista nije desilo!
    ovakve situacije se desavaju u poslednje vreme i po nekoliko puta na dan. najcesce uspem da zadrzim pribranost, ali jutros mi je bas bilo tesko. dosla sam na posao pokisla i ljuta. sta da radim? da li da je pustim da besni ili da malo ostrije reagujem na ovakve ispade? kada je u takvom stanju, ne prihvata ni moj zagrljaj,niti registruje ono sto joj govorim.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni deluje da bi ona htela da ima malo vise samostalnosti. Neka se skine sama, a ponudi joj dve varijante za oblacenje da sama izabare.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj bjesniti Nego uradi tocno to sto kaze Zoranova draga. Ponudi da bira. Ali, nemoj cekati da ona bjesni pa da onda ponudis. Nego odma uleti s pitanjem jel bi ona radije to ili to.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cini mi se da to najbolje i pali, naravno kad uopste stignem da joj ista ponudim .

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da joj večer prije pripremiš dvije kombinacije...pa neka sama odabere koju će obući?

ps
    moja mama stalno priča kako sam je psihički uništavala jer sam zimi silom htjela suknju i dokoljenke, a ljeti se nisam davala iz štrampli...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imaju li muska djeca tih ispada oko oblacenja?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vishnja, nemam ti šta puno reći za utjehu jer je i meni isto, iako je moje dijete mlađe skoro godinu dana.
    Jučer žurimo pedijatrici, i ja se napravim lukava i ponudim joj između dvoje hlača na tregere da odabere koje hoće obući, i ona izabere jedne. No, kad ih je trebalo obući, vriska da neće to, oće neke druge (a sve, osim haljinica se suši, šugavo vrijeme, nije se osušilo). I uvjeravam je da je hladno, da ne može obuć haljinicu, ali ne. I šišti mi para na uši, da.
    Opeglam jednu deblju haljinicu i da ću je obući, kad ona pokaže na hlače i kaže "To obući!". Ne znam bi li bila se smijala ili plakala.
    A ja sam u sebi znala da će doći do vriske, jer ona ne podnosi tregerice, zašto-tko bi ga znao. A stoje joj premedeno, i štite lijepo leđa i bla bla.
    A najgore što tati bez pogovora obuče šta joj je namijenio, a ja često vodim bitke-oće ovo, a ne ono.
    Tako nam je to s malim tvrdoglavicama.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehehe ..Dijana, pa normalno da zeza tebe. Ona ZNA da tata ili neće posustati ili da ga boli briga hoće li obući hlače ili suknju. Mami je stalo i zato mamu zeza...

Ja sam, stalno zezala svoju, odmalena do kojih 20 i kusur godina. Kad god nisam znala što bih obukla, postavila bih 2-3 kombinacije i ono što se njoj sviđalo, ne znam zašto, automatski sam eliminirala i obukla ono suprotno. Pa taman da sam i ja bila za tu njenu kombinaciju. Niti dan danas ne mogu protiv sebe...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ponekad (barem Vedran).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaju i dečki, al puno manje.

Moja K. to isto radi a ja rješavam tako da joj otvorim cijelu ladicu sa čistom robom i ona slobodno bira, s time da joj nedam da bira neadtekvatnu odjeću tipa kratke rukave kad je hladno odnosno debelu vestu kada je toplo.

ponekad izabere čudne kombinacije, al baš me briga za obleku za vrtić.

E, veći mi je problem cipelice koje sam joj kupila. Ulovila sam ih na sniženju, čuvala račun valjda 2 mjeseca i kada joj veličina skroz odgovara, ona ih neće jer su smeđe. Račun, naravno, više nemam.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Ponekad (barem Vedran).
    Imaju. Ne radi se tu o odjeći nego o sukobu volje, o procesu učenja prvo kako izraziti vlastitu volju, a onda kako to učiniti na socijalno prihvatljiv način. To što radi tvoja kći radio je i moj sin u toj dobi. I još gore, imao je prave napadaje bijesa. To je prošlo nakon 4. godine.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa

Imaju. Ne radi se tu o odjeći nego o sukobu volje, o procesu učenja prvo kako izraziti vlastitu volju, a onda kako to učiniti na socijalno prihvatljiv način. To što radi tvoja kći radio je i moj sin u toj dobi. I još gore, imao je prave napadaje bijesa. To je prošlo nakon 4. godine.
    i ja zivim u nadi da ce uskoro proci, jer je to ipak jedna faza u procesu ucenja socijalno prihvatljivog ponasanja. evo, gledam je popodne otkako je stigla iz vrtica- pravi je andjeo. mazi sestru, mene, poslusa sve sto je zamolim, vesela je i umiljata. ocekujem da ce do transforamcije u malu besnuljicu ponovo doci uvece, kada vec bude umorna...
    dijana, neverovatno, ali i nadja mrzi tregerice. kada ih ugleda, pobesni iz mesta!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem i Leonu u klub malih magarčića

Najveće probleme radi tati kad je ujutro sprema za rtić jer jako dobro zna kolika je njemu frka zakasniti na posao...on se bogec savladava koliko može, ali tu i tamo pukne, pa me onda nazove i moram preko telefona slušat leonu kako urliče....onda veli da mu je lakše što je to podijelio sa mnom, da ide zapalit jednu i čekat da je prođe

A prođe je tak naglo ko da je netko polugicu okrenuo...nevjerojatni su klinci...fakat ne znaš jel bi se smijala ili plakala na te dramatične obrate

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ninet (napisa):
    uh, i te kako...
    kod nas se smjenjuju razna pravila, konstantna je zabrana nosenja hlaca s gumbom i cifom jer mu je to problem svlaciti.
    Prisjecam se i ostalih: nosenje iskljucivo prugastih majica (faza tigra), zabrana nosenja majica s kapuljacom, nenosenje crnog, sivog i tamnoplavog (jer su ruzne boje), nenosenje tregerica, skidanje svih etiketa, nenosenje kape, vezanje repa na hlace (u fazi tigra i u fazi dinosaura; rep je u pravilu bilo kakva uzica, problem nastaje kad na hlacama nema nicega na sto bi mogli svezati tu uzicu), crtanje brkova (i za doma i za svaki izlazak u javnost - u fazi tigra), kreacije s ekstra parom ruku i krilima (u fazi skakavca - prsluk glumi krila, a dodatna majica navucena preko glave, ali sa slobodnno leprsajucim rukavima glumi dodatni par nogu), zabrana kopcanja jakne (u fazi skakavca - jakna glumi krila).
    Svaki pokusaj zaobilazenja ili nedaj boze otvorenog krsenja animalno-modnog kodeksa izazivao je bijesne napadje, ali njihov se intenzitet s vremenom ipak smanjivao.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

animalno-modni kodeks!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas je bilo raznih zahtjeva u pogledu odjeće: prvo nije htio hlače na gumu, onda one na gumb i cif. Ni u ludilu nije htio majice s kapuljačom, a sad ih mora imati. Hlače koje nemaju barem 5-6 džepova uopće ne dolaze u obzir. Imali smo fazu kad je htio samo jednu jedinu majicu (policijsku). Ili baš ne bi htio onu majicu koju sam ja priredila večer prije nego je birao drugu tako da bi sve izvukao. To je trajalo neko vrijeme, kad je vidio da mu dozvoljavam da bira majicu, prestao je. Ja sada priređujem odjeću, no kod kupovine vodim brigu o njegovim potrebama. Da se što jednostavnije skida i oblači i da ima hrpu džepova.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A Zakaj, plačem od smijeha na opis animalno-modnog kodeksa

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Animalno-modni kodeks je genijalan
    Bojim se da to i mene čeka za koju godinu... sudeći po oduševljenosti životinjama.
    Andrej je trenutno u "ne" fazi i oko svega moramo pregovarati, pa tako i oko toga hoće li se ujutro uopće obući ili ne. Zasad nas spašava slikovnica za dobro jutro (sa životinjama, naravno - svaka jede drukčiji doručak).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj bojan je prošli tjedan silom htio van u zimskoj, skijaškoj jakni

e, kad si je to navukao, onda je htio i buce, al samo jednu, za drugu nogu si je odabrao papuču

i vunenu rukavicu; samo na desnu ruku

kad se je tak fino uparadio, onda sam ga pustila na balkon

tamo se je, sav prevažan, sprešetavo jedno dvadeset minuta

onda mi je, bez problema, dao da ga normalno obučem

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo čitam i mislim si: 'Hvala bogu što moje dijete nema takvu fazu... barem još ne!!''

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ninet (napisa):
    uh, i te kako...
    kod nas se smjenjuju razna pravila, konstantna je zabrana nosenja hlaca s gumbom i cifom jer mu je to problem svlaciti.
    Prisjecam se i ostalih: nosenje iskljucivo prugastih majica (faza tigra), zabrana nosenja majica s kapuljacom, nenosenje crnog, sivog i tamnoplavog (jer su ruzne boje), nenosenje tregerica, skidanje svih etiketa, nenosenje kape, vezanje repa na hlace (u fazi tigra i u fazi dinosaura; rep je u pravilu bilo kakva uzica, problem nastaje kad na hlacama nema nicega na sto bi mogli svezati tu uzicu), crtanje brkova (i za doma i za svaki izlazak u javnost - u fazi tigra), kreacije s ekstra parom ruku i krilima (u fazi skakavca - prsluk glumi krila, a dodatna majica navucena preko glave, ali sa slobodnno leprsajucim rukavima glumi dodatni par nogu), zabrana kopcanja jakne (u fazi skakavca - jakna glumi krila).

Hm, pa sad vidim da ja zapravo živim u raju.
    Svaki pokusaj zaobilazenja ili nedaj boze otvorenog krsenja animalno-modnog kodeksa izazivao je bijesne napadje, ali njihov se intenzitet s vremenom ipak smanjivao.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Animalno-modni kodeks je za popišlit se od smijeha, iako sumnjam da bi mi bilo tako smiješno da se radi o N. Tko zna kakav kodeks će moja napast smisliti...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da mi je bilo vidjet Bojana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •