Upravo kako je Shanti napisala ovo zadnje, nije uopće problem u broju potencijalnih posvojitelja i obzirom na brojke, moja pretpostavka je da barem polovina ljudi koji su prošli obradu ne uspije posvojiti uopće. Kad smo mi bili u tome, Registar posvojitelja je brojao oko 1200, a djece se godišnje posvoji stotinjak. Zato Diana72, nitko ne piše namjerno protiv tebe (ja prvi put vidim tvoj nick) već ti obrazlažemo zašto je procedura takva kakva je i zašto je stanje takvo da ljudi godinama čekaju djecu, a neki nažalost, pa makar bili i najbolji ljudi na svijetu, nikad ne dočekaju.

Što se testiranja tiče, mora ih se provoditi jer nikom na čelu ne piše da je alkoholičar ili nasilnik. Ali zato imamo organe i ustanove koji izdaju razne potvrde koje bi mogle ukazivati na nasilničko ponašanje, ovisnosti, ne smiješ biti osuđivan za kazneno djelo, lišen poslovne sposobnosti ili roditeljske skrbi. I na kraju psihotestove koji jesu zamorni, ali ako netko ne može izdvojiti par sati za svoje buduće dijete, stvarno bolje da se ni ne javlja (opet kako je i Shanti rekla). Mi smo za provjeru kuće radili generalku, na kraju smo im na silu pokazivali kako lijep vrt i kupaonu imamo. Sobe nisu ni gledali, aha zaboravila sam reći da imamo ludog psa koji djeluje nestabilno i puno viče, ali njima se baš svidio